facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов шашна с фалшива новина за 30 000 починали от COVID за ден

"Бързо и на място затискаме проблема - и става клъстър!", обясни премиерът противоепидемичните мерки
24 268
 БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов до командира на бригадата "Специални сили" генерал-майор Явор Матеев.

По случай деня на храбростта и Българската армия премиерът Бойко Борисов посети полигона при Црънча, където днес Специалните сили правят демонстрация на бойните си способности. По време на престоя си в базата министър-председателят беше съпровождан от командира на бригадата генерал-майор Явор Матеев. Както обичайно, визитата му на полигона беше излъчвана през цялото време на живо във фейсбук страницата на Борисов, за да може премиерът да сподели размишленията си по ситуацията публично.

Докато поздравяваше за храбростта всички онези, които работят на първа линия в борбата с COVID-19, премиерът отбеляза, че днес отчитаме и антирекорд: "30 000 загинали днес от коронавируса в Европа! Аз не знам военните имат ли статистики какво значи да се дадат 30 000 жертви жива сила от армия, ако воюва. Това ще се водят най-кръвопролитните сражения - загинали 30 000. Толкова са днес само!".

Не е ясно откъде премиерът черпи тази страховита информация. Факт е, че от началото на пандемията жертвите на новия коронавирус се изчисляват на приблизително 258 000. За последните 24 часа пък най-много смъртни случаи са отчетени в САЩ - 2350 души. Но в Европа няма 30 000 жертви за ден, напротив - починалите намаляват.

"Вярно, празник е днес, радваме се, но по никакъв начин не е преминала заразата. 69 са новите заболели. И затова си позволих да махнем КПП-ата, да пътуват хората спокойно да са на клъстери (бел ред. клъстер от английски, което означава заделено пространство, група компютри и др.) Виждате всички, които пристигат от чужбина, донасят вируса. Как ще започне туризмът в такава ситуация? Това означава един холандец идва от Холандия и целия хотел го затваряме. Така, че нищо не е преминало", продължи Бойко Борисов.

Премиерът не скри гнева си към българите, които преди дни се завърнаха от Нидерландия със симптоми на коронавирус. "Ако не бяха тези неразумни хора от Холандия, които дойдоха и разнесоха заразата с 2-3 полета...Това е недисциплинирано, това е даже престъпно. Ако не бяха тези, ние пак щяхме да се движим 20-30 човека на ден. Те ни привнесоха по-голям брой", категоричен е премиерът.

Според него българското общество трябва да свикне да живее със заразата. "Нищо не сме разхлабили допълнително, което да промени рамката на карантината. Това, че позволихме да тичат, да спортуват, това са мерки за физическо здраве. Още нищо не сме разхлабили, което да донесе пари в бюджета. Разхлабваме това, което ще донесе сила, здрав дух на хората. България е с най-либералните мерки!", аргументира се Борисов, като изтъкна, че към днешна дата, въпреки нищожните приходи в държавата, ние не сме съкратили нито един разход. 

На въпрос дали правителството все пак е готово, ако последва нов пик на заболеваемостта, премиерът отговори: "Затваряме всичко отново, както в момента кварталът в Ямбол е затворен. Ние, ако успяваме да държим тези нива, за да си позволяваме така да помагаме на хората да минем по-лесно през тази зараза, е само затова, че бързо и на място затискаме проблема - и става клъстър!" 

Бойко Борисов беше попитан и за позицията на президента, според който стабилна държава не се гради в условията на страх. Според премиера този упрек не е към него, защото той бил различен от останалите европейски лидери и президента на САЩ. "Това е явно към президента Путин, защото той направи Русия да живее в страх. Той направи Русия... 10 000 заразени на ден, премиерът му, министрите му са в болница... Това е упрек към Борис Джонсън, към президента Тръмп, към Меркел, към Макрон, към Конте, към цялата Европейска комисия, която всеки ден дава заразените и починалите. Само нашият нещо различно", коментира Борисов.

Освен това премиерът се ядоса и на депутатите, че все още получават безотчетни пари, въпреки че насила лишиха от възнаграждения и стотици служители в изпълнителната власт. "Парламентът си остави за тях. Не знам дали е умишлено, но не е честно !", възнегодува Борисов, но уточни, че не е разговарял с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева по този въпрос.  

Премиерът не пропусна да отбележи, че изпитва специални симпатии към Специалните части на Българската армия, "защото не само са изключително подготвени, когато имаме миграционен натиск, когато имаме терористи, диверсанти, дори в рамките на града те могат да действат, както нашите специални части на МВР". Той и обеща да закупи още 150 000 патрона за автоматично оръжие, за да могат военните да тренират спокойно. 

"Защото са изстреляли вече 150 000 от скъпите. Колко струва един патрон", обърна се Борисов към генерал-майор Явор Матеев. "Това е въпрос на обществена поръчка. Не мога да кажа точно, но около 50-60 стотинки", възкликна той. "Моля ?!", възмути се премиерът. Според него това не е реална цена и даде пример с патрони на картечница, които струват по 16 евро. "Знаеш ли колко стреляхме по времето на социализъма сега да ти кажа. По 3 патрона !", разказа премиерът.

"Не си спомням кога, но последния път, когато идвах, поискаха да им направим полигоните. 6 млн. лв. имат да си направят казармата. Парите им са осигурени, те още тогава бяха осигурени, но както обикновено по български, поискаха още да го разширим и от 2,7 млн. станаха 6 млн. Но се надявам на есен да ни поканят за едно занятие с готова казарма - столови, фитнеси", каза още Бойко Борисов.

 

ПРОТЕСТ

Протест на няколко граждани срещу продажба на гори прекъсна военната демонстрация на спецчасти по повод 6 май в Пазарджишкото село Црънча, съобщи bTV.

От съображения за сигурност спецчастите спряха стрелбата на полигона по време на антитерористична демонстрация заради навлезли цивилни.

Хората протестират заради продажба на гори, които по думите им се продават по 2-3 лева на декар. Те са дошли на полигона заради премиера Бойко Борисов, който беше на място.

"Тази гора не е в района на този полигон, тя е в друг район. По никакъв начин техните искания нямат връзка с българската армия. Приемам такъв акт като грубо неуважение към действащата българска войска, към ветераните, отдали живота и силите си за просперитета на армията и войните, заради които съществува нашата родина. Тези 5-6 човека са единичен случай, те изразяват недоволство към пазарджишкия кмет, което няма връзка с нас", коментира ген. майор Явор Матеев.

 

87

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ЕФБЕТ ЛИГА, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ - II КРЪГ

14.08.2020

37
РЕЗУЛТАТИ ОТ I КРЪГ В ЕФБЕТ ЛИГА

11.08.2020

863
Втори старчески дом пламна с коронавирус във Варна

05.08.2020

Обновена

5653 24

Коментари

Страници

PlaNed
снимка на PlaNed

69 са новите заболели. И затова си позволих да махнем КПП-тата, да пътуват хората спокойно да са на клъстери. 

***

( Автоцензора! ) 

yordan4o_

Мисленето по начало е безполезно. За Хейзъл то представляваше подвиг. Онзи, който би могъл да си представи мисловния му процес, незабавно би се почувствувал болен от морска болест. Това беше див хаос от образи, спомени, думи, фрази. Беше нещо като задръстване на пътя при пресечка, при което Хейзъл се намираше в центъра, мъчейки се да възстанови движението.

🤥 

😁😁😁

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...и синът ми се очуди на тези 30 хиляди загинали за един ден...пита ме дали е вярно...казах му..."Не го слушай, постоянно лъже...той е патологичен лъжец..."

 

...същото е и за патроните...на нас ни се е хвалил капитан, че навремето в бермудския триъгълник имат вагони с гилзи от учения...стреляло се е и то доста...

 

..три патрона...след комунизма...може и на места някои войници да си ги ограничавали по време на комунизма но това са били отделни случаи, когато е преценено, че войника е опасен с оръжие в ръка..

Rendeto

а така ... вЪрти-сУчи, комунизма си е най-добре, какви са тия глупости за три патрона, не е вярно, четири бяха ....

riapa

Аз бях охр рота и имам 5(пет) патрона в новобранския център и 5(пет) в бойното поделение. 1993-94 съм служил!

Илиан Мавров156...

Бяха 7 седем.Три на "единична" и четири на "автоматична"с АК .

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

"Бързо и на място затискаме проблема - и става клъстър !"

 

Сладур! Него го обичаха Миранда, Слава и една жена зъботехничка.

maestrata

Баща на демокрацията и особа,приближена на Императора!👲

HITMEN
снимка на HITMEN

 жижиту и симплицима  зъбни технички?

Ба си надценяването!

Джиджи

 жижиту и симплицима  зъбни технички?

Жижиту е рекла, че обича Мутафчийски, а НЕ Бациту. 😂

 

Ест такая меленъкая разница, n'est-ce pas? 😝

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

А ловкия къде го забрави?

Epikur

 

  Не е смешно, струва ми се че обидните коментари към премиера са неуместни. Този човек наистина е болен, умствено, вероятно и душевно. Аз не се подигравам на болни хора, съчувствам им, така са ме възпитали. Само съжалявам, че днес много неща в живота ни зависят от този нещастник, а той сам не усеща че трябва да се махне и се лекува.

Шлифера

И кво да говорим доказано е: Тоя ПЕЗЕВЕНК  е ЕДИНСТВЕНИЯТ СЪДЕБНО ДОКАЗАН ЛЪЖЕЦ!!!!

idunno

И аз като колегата PlaNed

***

п.п. А клъстерите са тотално озобани

Киро Жарта

Борисов е патологичен лъжец.

Ан.Титролски
И Жужо I Обнуленный е доказан и многократно изобличаван патологичен лъжец, но това ни най-малко не намалява пламенната ви любов към него.
Sergey Dimitrov

Къде и кога са осъдили Жужо за лъжа? За ББ знаем, но за Жужо дай източник.

Under_My_Thumb

Диагнозата МУ в МКБ-10 (Международната класификация на болестите) е обозначена като 

F60.2{{{2}}}

майор

Тролчо, провери ли за Жужо под леглото?

Ако още не си, виж. За секи случай...

sikoma

👍

https://icd.who.int/browse10/2019/en#/F60

 

Sine_metu

Горните колеги, поради что се жалвате? Човекот говори за „тулупи“

Калпазанче

Банкянски чесън! Той армия не знае какво е! Не е служил в БНА. Магнаурската школа се признаваше за военна служба. Не е видял нито кашиците нито кемафите, нито артилерия, разузнаване  и свръзка на терен. И коментира БНА!

vvatkov

   Бойко Борисов е не толкова патологичен лъжец, колкото патологично плямпало. Плямпа и спирка няма. Да се маха, ама не ще, а и е угоден на "началниците".

anarhia

 Честит празник на именниците!

 Честит празник на военните!

 Честит празник на овчарите!

 Честит празник на всички!

 

30 000 починали за един ден - нека да има, за празника и да са живи и задрави!

Гора по 2-3 лева за декар. Нека да има за празника - декари, килограми и краставици!

Патрони от скъпите, по 16 евра парчето. Нека да има за празника.

 По три патрона на година, но през социализъма. Като за пожарникари и това е много.

Banana Joe
снимка на Banana Joe

И в клъстърите трябва да се спазва ред :-))))

 

За сички носим от скъпото

    -д****ч-, убиваме тъпото

10 от 10 пак ми пали зипото

         хипатудахапата

         хапатудахипату

                      😙🎶

Желязко Желев

              Баба като се ядосваше кълнеше ''Чумата да те/го тръшне ''Не знам нейното поколение да е преживяло чума.Хайдутин пък беше синоним на крадец.И хайдути едва ли беше срещала.

              Може би следващата клетва дето ще върви от поколение на поколеие ще е; 'Епидемия пожарникар да я бори'' Клъстерно не ли?

              След време у историята славянобългарска ще пише че в началото на 21век България я поразило едновременно чума и хайдутлук.Много хора станали зян а държавата била със съпътстващи заболявания и се отекла през комините на ТЕЦовете.Дано има кой да я напише пак.Преписвачи ще са намерят.

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...между другото тези 16 евро за патрон за картечница ме заинтригуваха най-много...

 

...нямаме ли вече оръжейно производство..? ...и патрони ли вече внасяме..?...щом говори за евра, значи внасяме патрони...

licho

Ъхъм. Или журналиста писал това е сенилен или премиера. 

blackthorne

Журналистът вероятно е MW. Учи се.

Хулиган

Не ви е виновен Боко.

Сами сте си виновни, че вместо да обгрижвате чевермето, вие сте се облещили в телевизора...

http://www.drago.info/index.php/2018/09/11/falshivata-novina/

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш