Quantcast
Борисов: Съжаляваме за невинния Цветанов, но той ще прави партия | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов: Съжаляваме за невинния Цветанов, но той ще прави партия

Арестуваният зам.министър Живков е от ГЕРБ и го махам още в понеделник,твърди премиерът
Обновена
16 457
 Снимка: Архив

Премиерът Бойко Борисов съжалява за оневинения преди дни от прокуратурата свой първи заместник Цветан Цветанов, но нямало как да има негово връщане в ГЕРБ, защото щял да прави своя собствена партия. Това стана ясно от отговори на Борисов на журналистически въпрос на пътя край Бургас днес предиобяд.

"Сменям арестувания зам. министър на околната среда още в понеделник", обяви премиерът. Лидерът на ГЕРБ сам припомни, че Живков е не само част от ГЕРБ, но е и от квотата на партията в министерството. "Разбрал съм се с министър Емил Димитров в 8 сутринта в понеделник да дойде с предложение за нов зам. министър с ресор "Отпадъци", добави премиерът.

Борисов обяви, че нямало да има милост за никого, без значение дали в един момент се е познавал или е работил с него. Той даде пример и с Цветан Цветанов, който прокуратурата сега оневини по "Апартаментгейт". "Ето сега прокуратурата го оневини, ние съжаляваме за него, но тогава такъв беше моментът", добави той. "Цветан Цветанов най-вероятно ще направи свой политически проект, той това го може, пожелавам му успех", каза още Борисов. 

Премиерът на практика отказа да коментира пуснатия от прокуратурата списък, открит в един от братята Бобокови, арестувани по делото за боклука.  То сега всеки бизнесмен може да си напише списък и да си го сложи в касата. И аз мога да кажа - за кмета на Поморие - 1000 лв., за Горанов - 2000, за Нанков - 3000. Аз не искам да коментирам, задържаният да каже какъв е този списък, каза още Борисов за списъка, който държавното обвинение твърди, че открит при ареста на братя Бобокови и в който фигурират имена на известни български бизнесмени, а срещу тях и определени суми.

"Когато предупредихме, че ще има проблем с отпадъците, това беше преди местните избори. Оттогава ДАНС, МВР под рководството на Поркуратурата работят. Всеки трябва да се сърди сам на себе си", коментира още Борисов.

Следобед пък премиерът инспектира работата по строителството на Южната дъга на Софийския околовръстен път. Той обяви в профила си във фейсбук, че работата в участъка от "Младост" до връзката с магистрала "Тракия“ върви на много високи обороти. "Това е един най-натоварените пътища в страната. Лично се убедих, че темпото на работа е много добро и очаквам трасето да бъде готово в срок през следващата година. Когато шестлентовият път бъде завършен, това ще бъде голямо облекчение за всички пътуващи. Продължаваме да работим по много големи инфраструктурни обекти в цялата страна", посочва Борисов.

 

Още

Шефката на спецсъда ще решава делото срещу Бобокови

09.02.2021

Обновена

2403
Грийнпийс: ТЕЦ Бобов дол е горил 10 000 пъти над позволеното отпадъци

13.10.2020

1839
Съдът върна Атанас Бобоков и Красимир Живков в ареста

18.08.2020

2309