facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов за СРС-тата срещу Радев: Някой се омазал, мен ме замесват

Това семейство (Радеви) трябва да седи колкото може по-дълго, за да разберат българите, че само личното е важно за тях, обяви премиерът
Обновена
10536
 Фейсбук
Бойко Борисов се снима в Мюнхен с бившия държавен секретар на САЩ Джон Кери, а също така се срещна с министър-председателя на автономния иракски район Кюрдистан Масрур Барзани

"Не само че нямам достъп до СРС, не само че никой не ме пита и не е редно да го прави, а подслушването се разрешава от съда. Къде има разрешено от съда за президента да бъде подслушван?", попита премиерът Бойко Борисов в отговор на обвиненията от парламентарната трибуна на депутата от БСП Антон Кутев, че е подслушвал президента.

"Ма, верно ли такива глупости може да каже той? Той (Кутев) не познава закона. Сега - че някой се е омазал, хъкал- мъкал, изведнъж да ме замесват мен в тази работа. ДАНС, МВР работят по свои закони... ДАР.... Някой е цопнал някъде, това не е моя вина - допълни Борисов. - Така че съжалявам, че такива глупости... Просто те се омазаха и сега просто искат да изхвърлят проблема си към мене. По никакъв начин... Даже чух, че прокурорът... От три месеца не са идвали прокурорите в сряда на сбирката. Защото с този прокурор (Гешев) се разбрахме - да се размаже всичко живо, което си е позволило да цапа въздух, земя, вода. Така че - виждате: вчера двама министри до главния прокурор (има предвид посещението на Гешев в Бобов дол, заедно с министрите на екологията и вътрешните работи). Всички случаи - БОП, ДАНС, полиция, са пуснати и впрегнати в тази сфера. За това сме се разбрали. Ама дали арестуват министър, зам.-министър или който и да е - това не е моя работа. Това не ме интересува и не искам, и не ми е долагано - заклевам се (КРЪСТИ СЕ).

Оттам-нататък - по водите: Ако някой е слагал байпас, крал вода - по същия начин. Това сме се разбрали. Борба с контрабандата - от 34% когато Кутев е управлявал и неговата партия, сега е 3.4%. Милиарди са вкарани в бюджета...

Така че, много ви моля - не искам по никакъв начин да ме замесвате във... Когато партията на Радев мен ме подслушваше в тоалетната и ме записваше, аз не обвиних никого, аз стиснах зъби. Но сега какво общо имам аз? Да не би аз да съм хъкъл и мъкал, та "Борисов го подслушва"? Как си го представяте? Ше ми дойде ДАНС и ше ми каже: "Подслушваме президента" и аз ще им разреша? Абсурд! Даже нещо повече - като разбрах, ми стана крайно неприятно, защото това пречи на стабилността. Когато има такива скандали, то не е хубаво за държавата. То не е нещо положително. Това семейство (Румен и Десислава Радеви) трябва да седи колкото може по-дълго, за да разберат българите, че само личното, само себелюбието е важно за тях. Нищо друго. Аз нямам, и в това се заклевам (ПАК СЕ КРЪСТИ), нищо общо с това".

(Размишленията на Борисов по въпроса със СРС-тата спрямо Румен Радев са от 7:25 мин. на видеото):

 

 

Posted by Boyko Borissov on Friday, February 14, 2020

По-рано днес в Народното събрание Кутев заяви, че подслушването на президента Румен Радев е ставало със знанието на министър-председателя Бойко Борисов. Той изрази острото си възмущение, че негов парламентарен въпрос до премиера е бил върнат. „Става дума за един мой въпрос, който беше към министър-председателя. Той беше свързан с подслушването на генерал и съответно на президента", разказа Кутев същността на питането си.

"Аз задавам въпрос за това как министър-председателят е подслушвал президента. Ами така: ДАНС, която е на подчинение на министър-председателя, е подслушвала президента. Ако някой иска да ме убеди, че Бойко Борисов не е знаел, че президентът на държавата се подслушва, ще ви кажа, че или Бойко Борисов не е за мястото, което заема, или някой ме лъже", каза Кутев.

А в защита на Борисов се изказаха вицепремиерът Томислав Дончев и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, предава БНТ.

На него не му е работа да знае кой е арестуван, подслушван, оперативно следен. Дори мисля, че има норми, които ограничават правомощията му в тая работа. Това, че е принципал на дадена институция, не означава, че може да следи поведението или траекторията на всеки един агент или неин служител", изложи защитната теза Дончев.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пък настоя, че работи по правилник и призова депутатите да се запознаят с него. „Аз работя изцяло по правилник. Вашето възражение беше разгледано на Председателски съвет и този въпрос не следва да се реализира по правилника на глава 9, така както е решил председателският съвет. Искам да ви дам мои аргументи. Нека колегите и нашите зрители да разберат за какво става дума“, заяви Караянчева.

Според нея министър-председателят има функции на координация по отношение на дейността на ДАНС, което значело общ характер, контрол, който не предполага конкретност, администриране и въздействие по същество.

„Въпроси в смисъл кой е поискал, с каква цел и на какво основание е приложено подслушване на Цветан Стойков не биха могли да вменят в правомощията и отговорностите на министър-председателя“, допълни Караянчева и уточни, че парламентарният контрол по отношение на ДАНС се извършва от съответната парламентарната комисия.

Според Георги Свиленски от БСП имало двоен аршин спрямо червените депутати. Той поиска списък с теми, по които премиерът Борисов да бъде питан.

50

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Радев: Няма да победим вируса само с глоби и насаждане на страх

31.03.2020

7992 168
Има дефекти в "спешните" мерки на кабинета за бизнеса

28.03.2020

МИЛА КИСЬОВА

2575 1
Дори извънредното положение не вразуми политиците

25.03.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

5110 7

Коментари

Страници

Сладур

Щом Кутев има такава секретна информация, и Нинката я е имала... И ко прайм...

Никой не предупреди.. Май в едно гърне пър.им

dream team
снимка на dream team

Бе вие цяла България осмърдяхте.

Васик

Демек, Борисов по същество не администрира водопроводните тръби за Перник, но ходи да ги инспектира неизвестно защо. 

Нафарфор

Пуяк крачи гордо и след него - мисирките. Те зат'ва!

Direktiva

 Баце чува не само пРезидента, той чува дори падането на снежинките на Мусала! И знае, какво си гукат гугутките!!!

Диагностик

Хазартът на Васил Божков винаги е бил под чадъра на БСП. Това обяви днес лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на брифинг в Народното събрание. Неговото изявление дойде след словесна схватка със социалистите в пленарната зала.

Атаката към Симеонов дойде от червения Антон Кутев.

"Цинизмът, който проявихте към майките на деца с увреждания не е бил случайна проява на социална неадекватност. Днес заплашвате журналисти. Какво да очакваме докрая на мандата? Проблемът, г-н Симеонов, не са медиите. Днес един от най-сериозните проблеми на българската демокрация сте вие", обърна се към него Кутев в декларация от името на група. 

В отговор Валери Симеонов подчерта, че изявленията на БСП са от типа „империята отвръща на удара“. Като според него "империята" е не само БСП, а и ДПС, както и на една национална телевизия.

 „Уважаеми колеги, това е част от мащабната битка срещу престъпното организиране и провеждане на хазартните игри в България. Нищо друго. Не става въпрос за лична позиция на г-н Кутев, не става въпрос за поциция на БСП, а за един пореден епизод от битката срещу хазарта на Васил Божков“, каза още Симеонов.

„Припомнете си съвсем наскоро - миналата седмица бяха гласувани промените в Закона. Кой не го подкрепи – БСП и ДПС. Кадри на БСП, народни представители на БСП, винаги са били на хранилка на Божков“, коментира още лидерът на НФСБ.

Той припомни, че през 2013 г., когато лотариите бяха освободени от всякакъв данък, предложението за това е дошло от Румен Гечев, Георги Кадиев и представители на БСП.

Диагностик

 

 

Тежката политическа неграмотност на президента Румен Радев вече вкара
в държавата в институционална война. Бившият военен обаче не спира
дотук и не успява да проумее, че трябва да се подготви, ако иска да
има някаква публична реализация. Защото не е същото като да козируваш
и да местиш фуражката...
Поредната му изцепка потресе законодатели и юристи днес, след като
стана ясно, че Радев не познава не само Конституцията, която редовно
нарушава с дела и слово, но и доста от важните закони.
Днес Радев твърди, че ДАНС го подслушвали и пита дали службата, която
била на подчинение на кабинета, е уведомила премиера Борисов за това.
Ако пренебрегнем наглата лъжа в първата част на изказването му, защото
вече стана ясно, че не той, а ген. Цанко Стойков е подслушван, нека
обърнем внимание на втората.
От 2013 г. - от времето на управлението на БСП и ДПС, подслушването се
извършва от специална агенция ДАТО, която бе извадена от МВР. Още
повече, че шефът на ДАТО Цветан Китов е от времето на Пламен
Орешарски. ДАНС и МВР нямат такива правомощия.
И второ - използването на СРС-та става с разрешение на съдия, а не на
премиера. Така, че Радев може спокойно да отправи питането си към
Лозан Панов.
При всички положения Радев да не се прави на толкова невеж и да не
прехвърля отговорността към премиера - той също надзирава всички
специални служби и трябва отлично да знае кой има право да подслушва и
кой не.

 

geo_19

От Неделчо, до Неделчо... Ясна е хавата. 

d5555

Това от пик ли го преписа?

Интервал

Мисля, че му е доста трудно да пише, а това е нужно и за преписване. Почти винаги е копипаста от пик*ивия сайт, а и рядко е нещо свързано с темата. Относно цитирането на Бачо Варели от сайта на  ПИЦ, предполагам, е нещо подобно на тойлетпапир секъндхенд ?

Magi

Президентът Радев не само, че не надзирава специалните служби, а не му дават и да помирише какво става там.  Да не говорим , че и тия задължителни доклади до НС МС и Президента съм убедена , че не му дават. Гербаджиите са го изолирали от всякъде. Хубаво е , че Президентът не се предава и се бори.

Su38

Тъпо и глупаво, но не неочаквано.

Magi

Президентът Радев не само, че не надзирава специалните служби, а не му дават и да помирише какво става там.  Да не говорим , че и тия задължителни доклади до НС МС и Президента съм убедена , че не му дават. Гербаджиите са го изолирали от всякъде. Хубаво е , че Президентът не се предава и се бори.

Скрудж

Хубаво е , че Президентът не се предава и се бори.

Ходи на уроци при Назарян и е овладял до съвършенство техниките:  "суплес", "вълчи капан", "сарма" и "черек"!

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Диагностик, колкото и да се пънеш , не можеш да стигнеш Коритаров, който използвайки публикацията на "Пик" за Божков и Наришкин, ги обвърза с разследването на приватизацията от ДАНС, поръчано от Каскета.

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Не знам Кой се е омазал, ама започна да вони отвратително.

С нетърпение очаквам да видя нацупените нослета на госпожичките..

☺️

Wolf ACE

Толкоз с "импичването", както винаги остана само "омазването" и БХ целият в бяло гази в л..ната и мига учудено....

Е, как пък не му научихте пикливите номера - "Лъвът" със заешката душица...

ЛАФЪРДИЕВ

А!!! Баце.. Ма то тоз - омазания с бебешко-кафявото, всяка сряда е при теб на килимчето.. Та не само се е омазал, а и теб та е осмърдял..

Та наглеждай си го.. Че нещо взе и теб да та прескача.. Я как взе директно на министрите ти да заповядва.. Че и ша ги контролира как УЖ работят..

Май отпочна и теб да не та е... и за слива..

Pojar

16 години работих като пожарникар. Не очаквах някой колега така да посрами професията ни.

Диагностик

Изказването на Борисов тук е съкратено. Има и други интересни моменти:

 

https://pik.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%BE-%D0%...

 

 

Жозефа
снимка на Жозефа

Изказването на Борисов тук е съкратено. Има и други интересни моменти:

 

https://pik.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%BE-%D0%...

 

Естествено. Къде другаде, ако не в официоза. 

 

Прочее кога пак ще поведете радостните господа в черно? ?

полк. дървингов
снимка на полк. дървингов

...извън темата - гнус ме е и се срамувам, че такова Нещо се нарича българин - раболепната стойка и усмивка, тъпите несвързани приказки... в страната на уфсите сигурно е така, толкоз...

 

Сега чакам сухореченската сестричка, Кара Кольо, Бармалей, Панталей, Гласецът, дневалния  и другите партньори да рекат нещо.

ThePal
снимка на ThePal

Върви си полицай и вижда малко момиченце да прави някаква фигурка в пясъчника.
- Момиченце, какво правиш?
- Полицай.
- От какво?
- От глина, пясък и лайна.
Ченгето се разлютило:
- Ей сега ще я разваля, а на родителите ти ще кажа да те накажат!
След известно време ченгето пак минава оттам.
- А сега какво правиш?
- Пожарникар.
- От какво?
- От глина и пясък.
Ченгето (видмимо радостно):
- И защо без лайна?
Момиченцето:
- Е, ако добавя лайна, пак ще се получи полицай...

wreckage
снимка на wreckage

"Къде има разрешено от съда за президента да бъде подслушван?", попита премиерът Бойко Борисов

Магнолий ДАНС ли фърля под рейса или Гешеф?

Нафарфор

дали не пусна ено рядко в 8-та мин и 16 сек. от видеото? Поне му видяхме изражението!

Paranormal

  Падна ли тирана вече? 

Значи, др. Радев не може да привлече повече пари от ЕС и САЩ каквото и да дрънка. С това темата е изчерпана. Бохема знае, всичко си има цена. 

неамнерви

Защото с този прокурор (Гешев) се разбрахме - да се размаже всичко живо, което си е позволило да цапа въздух, земя, вода.

Мдааа....

 

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Бай Х.й на ок.12:45 мин. от интервюто:

"Махнах депутат само за ехидна усмивка.. от моята партия. Само за ехидна усмивка го извадих от парламента."

 

Демократчето ни то! Нашишкавялото! 

Разделение на властите ли? Парламент ли? Прокуратура ли? Медии ли? 

Абе я бегайте оттука, докато не съм ви нашамарил, бе!

полк. дървингов
снимка на полк. дървингов

Тути, мигар не знаеш, че освен четирите известни нам власти вече има и пета - прокурорска власт - господар на останалите четири, а?

ИвКо
Ако някой иска да ме убеди, че Бойко Борисов не е знаел, че президентът на държавата се подслушва, ще ви кажа, че или Бойко Борисов не е за мястото, което заема, или някой ме лъже", каза Кутев.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×