facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Божков: Корумпирани чиновници паразитират върху труда на хората

Управляващите рушат с идеята за лично облагодетелстване, твърди хазартният бизнесмен
4 312
 БГНЕС

"Съдбите на мои служители са използвани за натиск и тормоз от страна на организирана група от корумпирани чиновници. И искрено съжалявам, че оцеляването на милиони българи зависи от персони, които безпардонно паразитират върху труда и способностите на хората". Това пише хазартният бизнесмен Васил Божков в позиция на компанията му "Нове Холдинг".

Тя е породена от вчерашното решение на Държавната комисия по хазарта, с което бяха отнети лицензите на "Еврофутбол" за три месеца. Компанията организира залагания  - на живо и онлайн, върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета. 

"Тенденциозното „замразяване“ на работещ бизнес и изпращането на още 2 300 души на борсата през трите месеца, в които икономиката ни е поставена пред едно от най-големите си изпитания, е извън всякаква логика. Некомпетентността на управляващите отново ще бъде платена от държавния бюджет. Не е ли достатъчна финансовата тежест, която умишлено се прехвърля от работещия бизнес към социалната ни система. И защо сега?", пита Васил Божков в своето писмо.

Той допълва, че "правителството призовава бизнеса към продажби на лично имущество, докато продължава да извършва злоупотреби", и задава въпросът това дали "това е стъпката, преди то да бъде конфискувано или запорирано?". "Данъците и таксите, които са били плащани досега по закон могат да се окажат престъпление, а всеки да бъде преследван. Семейството му също. Ако сте работодател, служителите Ви могат да бъдат задържани, а бизнесът Ви – заграбен. Или национализиран. В бизнеса има правила, които не зависят от желанието за лични облаги на властимащите. Вчера затвориха още една българска компания. В поредните тежки времена за България, хиляди служители и ангажирани в бизнеса, както и семействата им, останаха без доходи", пише Божков.

 

"СЕГА" ПРИПОМНЯ

Разследването срещу Васил Божков и фирмите му в хазартния бранш започна след сигнал от дългогодишните му съдружници в "Еврофутбол" сем. Найденови. Към момента срещу хазартния бизнесмен са повдигнати 11 обвинения - за търговия с влияние, отчуждаване на културни ценности, огранизирана престъпна група, за принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпление по служба. Той се намира в Обединените арабски емирства, а държавата е изпратила искане за неговата екстрадиция.

16

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Васил Божков брани колекцията си от Абу Даби

25.05.2020

321
"Левски" изпрати писмо до Борисов да се откаже от акциите

24.05.2020

Обновена

2966 22
Делото за корупция срещу премиера Нетаняху започва утре

Коментари

Luckbox

Божков: Корумпирани чиновници паразитират върху труда на хората

Това безспорно е така. Но не прави Божков невинен.  Лошото е, че с неизбежната криза, която идва, и чиновниците и божковците ще имат все повече власт.

PS: Съвсем скоро ще разберем в колко хубави времена всъщност живеехме от 2015 до 2020. 

 

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Не мога да се съглася, че хазартът е бизнес, по скоро е "измама с лиценз от държавата", но той може да е и без лиценз, но по важното е друго, че хазартът не създава продукт, но създава луди и проблеми....

Стоф

Банда мошеници се смятат за бизнесмени. Хазартът бил бизнес!? Това, че е е бил легален означава само, че и легализиралите го са извършили престъпление. 

Нафарфор

Все си мисля че държавата му направи услуга, освобождавайки го от плащане на дължимите печалби. Издои кой как можа и излезе набързо от бизнеса. 

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Точно Божков е експерт по корумпирани държавни чиновници и като такъв считам мнението му за меродавно.

nobody2

обобщенията на божков май са верни - а, тролчета гербави?

sega_reader

Няма никаква разлика между тези като Божков и онези като Борисов.

Просто едните мошеници-тарикати усулсикиджии са във властта, а други мошеници-тарикати усулсикиджии са извън властта.

Но, и едните и другите играят хоро върху главата на българския народ, грабят го, унижават го и го превръщат в аморфна маса.

Нито едните нито другите мошеници имат интерес народа да е добре.

Кой както иска да го разбира и да си прави изводите.

Тук праведни няма, всички са грешни.

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Божков и Барбата са двете страни на една и съща монета.Знаят си и кътните зъби.И номерата, и кражбите, и всичко.Просто на власт е единия.Ако беше другия на негово място, щеше да върши същото.Вярно, далеч по-умно и хитро, тъй като притежава значително повече капацитет.И не е чел сал' една книга.

Rattrack

Черепа е овладял до съвършенство най-лесния бизнес в България - да купуваш политици и да се възползваш максимално от услугите им.

Така че приемам мнението му на експерт. Познава нещата отвътре.

HUMANOID
снимка на HUMANOID

👍

The Pal
снимка на The Pal

България загива ! Най-напред офейкаха Мозъците, а сега и Черепа ...

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Въпросът имаше ли наш Гюро глава е вечен

Скрудж

Трудещият се Васил "Черепа" Божков следва да бъде немедлено удостоен със званието "Герой на труда"!

 

Каубой
снимка на Каубой

👍

НЕРВЕН

Готов е , ако се върне, да поеме КаНиСееБе..

ГРЕЙДЕР
снимка на ГРЕЙДЕР

Нали бил у зандана при арабите? ама е другаде и не в зандана. Иначе изглежда като бит п,,,раст

Влез или се регистрирай за да коментираш

×