facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Божков показа извлечения за 11.8 млн. лв. такса помагане

С тях си е осигурил от ГЕРБ преференциално третиране на хазартните фирми, премиерът Бойко Борисов отказа коментар
Обновена
26 710
 Фейсбук

Бизнесменът Васил Божков публикува във "Фейсбук" извлечения от личните си сметки, от които се вижда как е теглил огромни суми кеш. От поста му се разбира, че това са пари за т.нар. такса "Помагане" в размер на 20% от печалбата на "Национална лотария".

"Февруари тази година Влади Горанов ми назначи данъчна ревизия. Тя ще установи, че след плащане на всички данъци съм теглил огромни суми в брой от личната си сметка. Всичките ми останали разходи са плащани по банков път. Тези пари не са налични в брой. Къде са?", пита Божков.

От извлеченията се вижда, че той е теглил общо около 11,8 млн.лв.

- през януари 2018 - 2 673 300 лв.

- май 2018 - 1 063 333 лв.

- септември 2019 - 600 000 лв.

- октомври 2019 - 3 849 500 лв.

- ноември 2019 - 3 607 850 лв.

В друг пост Васил Божков разяснява в прав текст и вчерашния комикс. В "История на рекета" се разказват известни факти за промените в законите за хазарта, които пряко облагодетелстват неговите фирми. През 2013 г. "Национална лотария" плаща 10% данък. През 2014 г. тогавашният депутат от БСП Георги Кадиев внесе проект за промяна в облагането на лотарийните игри и за 15% данък върху оборота. Според Божков тогава премиерът Бойко Борисов му направил контраоферта:  "Аз ще оправя нещата. Ти после ще ПОМАГАШ". А председателката на бюджетната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова разяснила: "Ще подменим само една точка от поправката. Другите не трябва да разбират". След това от ГЕРБ гласували срещу поправката на Кадиев и тя отишла в кошчето. А ГЕРБ внася и приема ново предложение с "малката промяна" - да се плаща 20% такса върху комисионите за всички хазартни игри. След това идва "инструктажът" - Борисов казал на Божков: "Иди при Влади Горанов. Той ще ти каже какво да правиш". Според Божков Горанов му разяснил: "20% от печалбата е за нас. Иначе отменяме закона". Бизнесменът от Дубай е нарекъл това такса "Помагане". Схемата завършва с "Проста математика" - 500 млн.лв такси към държавата, 20% помагане изплащани в брой на конкретни лица.

От финансовото министерство отказаха коментар. А за бТВ премиерът Бойко Борисов отговори писмено: "Темата с неверните твърдения на обвиняемия Божков приключи с коментарите на министъра на финансите Владислав Горанов и на председателя на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова. От времето, в което изпълнявах длъжността главен секретар на МВР, не влизам в обяснителен режим с обвиняемите и не коментирам техните защитни тези!".

От извлеченията става ясно, че Божков е теглил най-много в края на м.г. Тогава станаха известни проблемите на бизнесмена със съдружниците му и прокуратурата.

Скандалът стана публичен около Коледа 2019 г. Тогава съдружникът на Божков в "Еврофутбол" Цветомир Найденов го обвини, че иска да му вземе бизнеса и че се страхува да не бъде убит. Именно той започва подробно да обяснява за различни финансови нарушения в хазартния бизнес на Васил Божков. "Октомври месец получих доказателство за това. Проверих го, видях, че тези неща, които съм чувал през годините, са факт и подадох сигнали. С Васил Божков сме били съдружници само в "Еврофутбол", уточнява Найденов.

"Аз и брат ми бяхме заплашени с ликвидиране лично от Васил Божков. Това се случи на 12 юни в неговия офис. И той, и ние имаме запис", казва Цветомир Найденов. Той подал сигнал към прокуратурата в началото на декември 2019 г. "Да подадеш такъв сигнал е нещо супер опасно. В момента сам съм си осигурил охраната. Сигнал за над 470 млн. неплатени данъци срещу Васил Божков е нещо супер опасно да се подаде. Ние подадохме сигнала на 5 декември. На 15 декември отидох в бТВ при Хекимян и Венелин Петков. Показах им сигнала. Не в предаването, в офисите. Срещнах се с тях. Показах им сигнала, показах им други неща и 45 дена нищо. Свързах се с "Дневник". Пуснаха ми 13 въпроса, отговорих на тях. После дойдоха на интервю в нашия офис - 6 часа интервю, включително и видеозаснемане - мълчание. После дойдоха заедно с "Капитал" - пак 5-6 часа интервю, пак нищо. В крайна сметка нищо от казаното от мен пред медиите не е видяло бял свят. Някаква невидима сила ги спира да кажат нещо. Според мен това е свързано с рекламните договори - медиите не искат да ги загубят", коментира Найденов.

Посочените от него издания отхвърлиха обвиненията и дадоха логично обяснение защо не са публикували или излъчили нищо. Те са потърсили потвърждение на информацията от други източници, като са задали въпроси към компетентните органи и Васил Божков, както изисква добрата журналистическа практика, но не са получили никакъв отговор.

Найденов е основният свидетел на прокуратурата срещу Божков, като отправя все нови и нови обвинения. "Проблемът с данъците е най-малкият проблем на Васил Божков. Този човек е сериен изнасилвач - зад гърба си има стотици изнасилвания, които са обществени тайни. Това са нощни заведения, коли, побоища. Аз познавам три жени, пострадали от Васил Божков", разкри Найденов пред NOVA през януари 2020 г.

До момента прокуратурата е повдигнала 18 обвинения срещу Васил Божков. Сред тях са ръководство на организирана престъпна група, принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба,търговия с влияние, държане и отчуждаване на културни ценности, които не са регистрирани по съответния ред и т.н. Само преди дни прокуратурата го обвини и като организатор на група за убийства и принуда. Той получи задочно и обвинения като поръчител на 4 конкретни убийства, сред които на съпруга на Весела Лечева Манол Велев и на представителя на хазартна фирма Йордан Динов.

Самият бизнесмен бе задържан в Дубай и българските власти поискаха неговото екстрадиране. До момента обаче няма решение на властите в ОАЕ за негово връщане. 

Почти всеки ден бизнесменът пише постове във Фейсбук, с които атакува властта в България. Той пусна свои смс-и с финансовия министър Владислав Горанов, както и паметна записка за договорките си със собственика на Нова тв и "Лудогорец" Кирил Домусчиев.

Дни по-късно обяви, че някой се опитва да продаде негов ритон, който бил иззет от прокуратурата. 

В интервю за Би Ти Ви той нарече управлението в България хунта, а в пост във Фейсбук се закани да съди всички, които репресират негови близки, приятели и партньори.

 

 

144

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Прокурори: Божков е регистрирал 212 ценности, а вече иззехме 4381

06.07.2020

1771 24
Божков се закани на Борисов и Горанов с тайнствен ключов свидетел

05.07.2020

Обновена

16411 41
Прокуратурата: Хората на Божков са правили профили на магистрати

04.07.2020

3652 24

Коментари

Страници

тютюн

Премиерченце, като начало оставчица нещичко?

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Дали Божков е помагач и/или извършител на НАРУШЕНИЯ и/или ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

все още не е ДОКАЗАНО от Съда (има само недоказани прокурорски ОБВИНЕНИЯ)

Факти:

1. Божков е обвинен от нашата прокуратура в много НАРУШЕНИЯ и/или ПРЕСТЪПЛЕНИЯ...

2. Божков е длъжен да прати до нашата прокуратура СИГНАЛ и ДОКАЗАТЕЛСТВАТА...  

3. Божков твърди, че е рекетиран от управляващата ШАЙКА да плаща ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ...

4. Божков твърди, че е теглил пари в брой за да си плати (20%) ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ...

5. Божков трябва да покаже (докаже), че е предавал пари на управляващата ШАЙКА ??????

 

......Ние май забравихме, че Божков (АЛИ БАБА) вече е представил едно ДОКАЗАТЕЛСТВО

- Договор за 10 години (20 000 000 лева/Годишно) за реклама с една българска телевизия,

и няма да се учудя, ако има още подобни договрчета (сключени доброволно-принудително)...

 

CayoCoco

Божков НЕ е АХМАК като КРАТУНИТЕ от ШАЙКАТА НА ТОЛУПИТЕ!

ТИКВАTA n[ma какво може да каже, освен ДА ПОВТАРЯ като ПАПАГАЛ ТЪПИТЕ SI пиари...

ЧЕРЕПА може е обвинен, но НЕ Е ОСЪДЕН, ЗА РАЗЛИКА Боко ТИКВАТА е ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ !!! Точка...
Няма българин, който да не е слушал БЕЗКОНЕЧНИТЕ ЛЪЖИ на ТИКВАТА...,
Това че ТИКВАТА не иска и НЕ МОЖЕ да отговори на Черепа значи едно:
БОЖКОВ КАЗВА ИСТИНАТА, ТОВА КОЕТО Е ЕДИНСТВЕНО ВАЖНО И СЪЩЕСТВЕНО ЗА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ!!!

 

Вижте, държавата ни толкова е ГАНГРЕНЯСАЛА, че НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ „ИЗЛЕКУВАНА“, ТРЯБВА ДА СЕ ИЗГРАДИ НА НОВО - от НУЛАТА, така както "ПРОКУДЕНИТЕ СА СИ ВЪРНАЛИ Мека И СА СИ НАПРАВИЛИ НОВА ДЪРЖАВА" (разказва един велик древен ислямски философ),                                                     НИЕ ПРОКУДЕНИТЕ ПО СВЕТА БЪЛГАРИ ЗАЩО ДА НЕ НАПРАВИМ СЪЩОТО!!!

 

Същият философ казва още, че веднъж прогнила от корупция държава няма как да се оправи и затова трябва да се изгради нова държава почиваща на СПРАВЕДЛИВОСТТА НА ЗАКОНА. 

 

АНАДЪНМУ!

Калпазанче

Бездомника и бай Онуй няма ли да подават О С Т А В К А? Да дадат възможност на Инструмента Му да Го споходи! Пранги и при бай Ставри!

Johnny2965

Не оставки, а бесилки са нужни!

Калпазанче

Две калинки с белезнички,
май доволни ще са всички!
Полицай и прокурор,
даже Манго от затвор,
а Темида сляпа чака
да осъди два юнака!

Harvy

И кво праим сега?

nafta

Горкият Божков! Как ли е оцелял след такива разходи?

mehudi

черепа съвсем подцени аудиторията !!! дал милиони в брой като подкуп, а корабче плува ли?

Фандъков

За всяка сума над 10 бона се информира институцията, свързана с мерките за противодействие за  изпирането на пари -  Държавна агенция национална сигурност...... Главният каскет се прави на умрела лисица!? 

mi6osp.

В случая институцията, свързана с мерките за противодействие за изпирането на пари, е получила от "бягай при Влатко, той ще ти обясни" съответните ценни указания да улесни прането.

Прокуратурата ненапразно отказва да разследва Влатко по обвиненията на Божков. 

Калпазанче

Службата "Пари перем всякакви" е към Бездомника в Министерството на финансовите безобразия! Треска ги тресе калинките и по тоя параграф!

nafta

За да изтегля 10 000 лева подписвам куп документи. Как се теглят 2,8 милиона в брой и какво ли пише в основанието за изтегляне?

3biri

Уведомени са! И какво от това! И прокуратурата е уведомена. И какво от това. Сега всички сме уведомени. И какво от това.

Johnny2965

Основания да искаш! Нима има основание, което може да бъде оспорено от банката?

mak

точно както писахме трябва да стане и българския народ трябва да го разбере - трябва да се самоунищожават един друг защото минъорите умряха да вдигат революции  мутрите искат пари  а младите не смеят и напускат страната защото знаят английски . Затова единствената схема е да се сменят на власт защото тогава ще си търсят  мръсните дрехи и ще се самоунищожават . така ще се оправим като няма кой друг да ги махне от власт . т.е богат срещу богат тогава е по - сигурно . както е в америка . 2 партии на слона и магарето . но схемата е богат срещу богат . 

nafta

Нищо няма да се получи, просто ще се смени получателят на сумите. В случая схемата е започната от едно правителство и е довършена от друго. Да не говорим, че разцветът на Божков, а защо само на Божков, може да пишем и един от най-богатите българи (както го представяха по телевизията) Банев, Арабаджиев, Василев и пр, е започнал при съвсем други правителства и са оцелели докато им се случи случката. Факт е, че на по-ниско ниво също е пълно с партийни протежета, които вършат мръсната работа и при удобен случай ще изгорят, за да светят скритите им ментори. И това нещо далеч няма да свърши, който и да дойде на власт, просто ще се сменят играчите и ще се обогати криминалната хроника с непослушковци.

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Ммммм ДА !

Дали няма да видим и документални филмчета как точно са предадени тези пари и кой е получателят ? 

 

Nickname186

Действията на изобличените от Божков НЕ  СА корупция, защото не са заплаха за безопасността на член на НАТО и значи на северноатлантическия съюз.

 

За разлика от действията на дъщерята и съпругата на магистрат, разрешил на гражданин от страна-член на НАТО да пътува в агресивна държава. Ето това вече е ИСТИНСКАТА корупция, към която толерантността ни винаги ще е нулева!

DIMM

Абе, аз ся още не разбирам - трябва да започнем да плачем за горкия Божков ли ? 

Той докато е ял кебапчетата не се е оплаквал ... Що не се оплака от рекета веднага, когато му го поискаха? 

Ей така - по същия начин - в медиите ... 

В никакъв случай не оправдавам управляващата ни мафия, но се забелязва как всички започват да реват и да се оплакват чак когато ги изхвърлят от лапачката... 

А това, което пуска досега Божков изобщо няма как да мине за доказателства, за съжаление. Явно или още не е решил да мине на следващото ниво и да се заяде наистина ( и засега се надява на някакъв пазарлък) или няма нищо сериозно черно на бяло. 

3biri

Ами той не се оплаква от рекета, а обяснява, че рекетът е бил част от сделката между него и другата престъпна група. После другата престъпна група реши да развали сделката.

Порфирий

Докато Помпео и Кьовеши не обявят в съвместно изявление, че Баце е агент на Путин, ще ни управлява той.

cymen

Засега Божков е доказал единствено своите престъпления. Мислех, че има някакви конкретни доказателства.

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Да, прав си....

 

 

mak

народе нищо не можеш да направиш - ще ти изпратят нсбоб или мутри ще изгорят лицето на жена ти и т.н  затова виж горният пост - това е истината останалото са клакъори 

Сгугню
снимка на Сгугню

През 2014 г. тогавашният депутат Георги Кадиев внесъл проект за промяна в облагането на лотарийните игри и за 15 на сто данък върху оборота. Според Божков тогава обаче Борисов му направил контраоферта:  "Аз ще оправя нещата. Ти после ще ПОМАГАШ". Тогава Менда Стоянова казала= "Ще подменим само една точка от поправката. Другите не трябва да разбират", твърди в схемата си намиращият се в Дубай бизнесмен. 

След това от ГЕРБ гласували срещу поправката на Кадиев и тя отишла в кошчето. В същото време управляващата партия приела внесеното от самата нея ново предложение с "малката промяна" - 20 на сто такса върху комисионите за всички хазартни игри. Според Божков последвал "инструктажът". В схемата това е представено като "Борисов към Божков: Иди при Влади Горанов. Той ще ти каже какво да правиш". 

 

Без да оправдавам ГЕРБ за каквото и да било, трябва да посоча, че Божков, разбира се, лъже!

Лъже, за да се оправдае.

 

Въпросните 15 на сто данък върху оборота, както и 20 на сто данък върху печалбата, са приети с Държавен вестник, брой 1 от 2014 и са били в сила от 01.01.2014 г. 

В тях към този момент лотариите не са били включени.

Не знам каква поправка е правил Кадиев в 2014, която видите ли, била отхвърлена от ГЕРБ, защото с брой 105 на Държавен вестник, промяната е в сила от 01.01.2015 г. и лотариите са включени и към двете такси.  

 

Но и едната, и другата такса са били в сила ОТ НАЧАЛОТО на 2014 г., така че тези 20 на сто, които според Божков били добавени от ГЕРБ впоследствие, са си били там вече. Просто лотариите са били преместени от данъка върху печалбата по ЗКПО на по-големите такси по ЗХ, и то от ГЕРБ.

Демек, никаква услуга не са му направили ГЕРБ тогава, точно обратното. Дотогава той е плащал 10 на сто върху печалбата, а след това е трябвало да плаща 15 на сто върху оборота, но той си е решил да плаща 20 на сто върху печалбата, което не е било правилно, но пак е било повече от това по ЗКПО.

 

Услугата, която е направена на Божков е невключването на лотариите към таксите по ЗХ, което се е случило в началото на 2014 г.

Дали си спомня някой кои партии бяха на власт в този момент?

 

Божков просто разказва басни за малки деца.

Тая такса спокойствие той я е давал, но не при описаните от него обстоятелства. Давала я е тогава, давал я е и след това, давал я е и преди това.

3biri

Сгугньо, дружеството " Национална лотария" ООД е учредено на 25.10.2013 та. В него през 2014та здравно осигурените са били средно 4-5 човека.Едва през 2016 та броят на заетите трайно се увеличава над 20 и достига до 29. След което дружеството се преобразува в АД и заетите достигат до 128 човека през 2020.

 

През 2014 та в България няма билетчета, които идиотите да търкат, няма печалби, няма отчисления. Така че хайде малко по-сериозно. Не знам, какви точно са причините, порадию които си решил, че такива евтинки номерца могат да бъдат пробутвани тук.

Минувача
снимка на Минувача

Али Баба е теглил пари, за които твърди, че са 20 % от печалбата му, за "такса спокойстви". Това може да се провери счетоводно. 

С какви пари е живял той скромния си живот с 2 самолета, яхта, безброй любовници, екскурзии в скъпи дестинации, закупуване ценни исторически ценности и картини...? Как е финансирал Левски? 

Очаквах този наш милиардер да е по-умен. Очевидно е по-скоро агресивен, практичен, нахален, послъгващ...

Забогателите от неговите игри в този форум са най-върлите му поддръжници. Колко много им липсва!

3biri

Отговорът на въпроса, как е финансирал Левски е елементарен - доброзорно, като част от помощта. За да не се пее и на Герена това, което се пееше на армията. По същата причина и собственикът на Инса ойл "помаг" и спонсорира Ботев Пловдив защото Ваньо Танов навремето забрави на трета инстанция, какви са доказателствата за укрити десетки милиони мита и акцизи.

Доц.Трътлев

Забогателите от неговите игри в този форум са най-върлите му поддръжници. Колко много им липсва!

Доста тъпичко. Ти да не си Гешев - милиционера? 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×