Quantcast
БСП - Перник иска оставка на Нинова, за да не се повтори крахът на СДС | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

БСП - Перник иска оставка на Нинова, за да не се повтори крахът на СДС

Лидерът пък привиква през уикенда шефовете на местните структури
Обновена
3 991
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Партията засега стои зад Нинова, но докога?

Грандиозното изборно фиаско на БСП логично бе последвано от настоятелни искания за оставка на лидера Корнелия Нинова. Тя, както е известно, отказа да сдаде поста. След като преди два дни членове на Изпълнителното бюро са поставили на заседание ребром въпроса за съдбата й, днес открито за оставката на Нинова се обяви пернишката структура. Реакцията на БСП - Перник не е изненадваща, защото председателката преди месеци влезе в тежък конфликт с кмета съпартиец Станислав Владимиров. Пък и "Позитано" 20 си позволи да реди местната листа, което доведе до отводи малко преди парламентарния вот.

БСП - Перник призова и за извънреден конгрес. Част от декларацията й гласи: "Загубихме изборите катастрофално, БСП е в най-ниската си точка на подкрепа! Българската левица е в опасност! Всичко това е резултат от изключително непродуктивната политика, водена и налагана от нейното ръководство и председателя Корнелия Нинова. И въпреки това слабите резултати бяха посрещнати с половинчато поемане на политическа отговорност - ръководството на социалистите подаде оставка, но председателят на партията Корнелия Нинова заяви, че остава на поста си. В името на оцеляването на Българската социалистическа партия, на социалната справедливост, на лявата идея, призоваваме председателя на партията Корнелия Нинова да постъпи достойно, да поеме отговорност за действията си като подаде оставка и партийното й положение да бъде разгледано от НС на БСП! Освен това призоваваме за незабавно свикване на присъствено заседание на Националния съвет на БСП и свикване на заседание на 50-я Конгрес на партията! Госпожо Нинова, не хвърляйте партията по пътя на СДС!".

По-рано днес стана ясно, че през уикенда Нинова привиква на среща общинските и областните лидери на партията. "Председателят на БСП Корнелия Нинова ще проведе тази събота и неделя срещи с общинските и областни председатели на партията по нейна инициатива. Лидерът на българските социалисти ще изслуша мнението на структурите за ситуацията в страната след отминалите избори, и за поведението на парламентарната група на БСП в 45-то Народно събрание. На срещата ще бъде чута оценката им за изборните резултати и действията, които трябва да се предприемат оттук нататък за стабилизиране на партията", гласи официалното съобщение на БСП.

Междувременно Нинова влезе в задочен диалог с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по повод съдбата на социалистическата партия: 

 

Борисов, гледай си партията и си отговори защо не можеш да управляваш повече Борисов преди да говори за БСП да си...

Posted by Корнелия Нинова on Thursday, April 8, 2021

Още по темата: 

 

Още

НС наложи мораториум върху сделките и назначенията на кабинета

22.04.2021

Обновена

ТАНЯ ПЕТКОВА

3575
За 15 месеца БСП загуби 2 от 4-те си областни града

21.04.2021

ДИЯН ИВАНОВ

1982
ГЕРБ овладява и земеделието

21.04.2021

3421