Quantcast
Цветанов се амбицира да обедини всички в център-дясно | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Цветанов се амбицира да обедини всички в център-дясно

Много са обидените в ГЕРБ, и други ще се присъединят към нас, обяви създателят на новата партия „Републиканци за България“
Обновена
6 538

Обявяване на Инициативен комитет на “Републиканци за България”

Posted by Републиканци за България on Sunday, September 20, 2020

Амбициозната цел да създаде съюз, в който да влязат всички хора в център-дясно на политическия спектър, си постави бившият №2 в ГЕРБ Цветан Цветанов.

Заявката той направи на събрание на участниците в инициативния комитет на бъдещата му партия „Републиканци за България“. На срещата беше приет проект на учредителната й декларация.

Пред медиите Цветанов беше категоричен, че бившият му бос Бойко Борисов няма бъдеще в политиката. "Обществената оценка е, че това правителство е изчерпало доверието към политиките, които прави. Желанието на демократичната общност е за оставка на Бойко Борисов, което автоматически дава много ясен знак, че в един следващ управленски мандат би могло да се направи кабинет и, каквато и да е конфигурацията на участващите в него, поне един човек няма да бъде министър-председател – това е Бойко Борисов", убедено заяви Цветанов.

Той изрази увереност, че още членове и симпатизанти на ГЕРБ ще се присъединят към неговите републиканци: "Много са хората, които се чувстват обидени, защото се вписват в общия знаменател на това, че ГЕРБ е партията, която трябва да си отиде от политическия хоризонт ... Ако всички тези, не само от ГЕРБ, но и от център-дясно на политическия спектър, демократично мислещи български граждани, припознаят нашите цели, ние сме готови да обединим усилията си, защото заедно сме по-силни, отколкото поотделно." И се похвали, че на събранието са присъствали бивши членове на СДС, ДСБ, ДПС, ДОСТ.

ХОРАТА ДО ЦВЕТАНОВ

Сред личностите до Цветанов се открои Джема Грозданова. Тя беше депутат от ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по външна политика до внезапното й напускане преди няколко месеца. Пред журналистите бившият високопоставен кадър на Борисов разказа, че напуснала ГЕРБ, защото открила в един момент, че това, което върши, нямало смисъл. Към Народното събрание няма доверие и са необходими предсрочни избори, допълни Грозданова. За отбелязване е, че докато беше депутат, тя с нищо не разкри, че гледа по подобен начин на парламента и на ГЕРБ.

Забеляза се и присъствието на Горан Благоев - телевизионен водещ в БНТ, който неотдавна влезе в жесток конфликт с близкото до управляващите ръководство на държавната медия. Благоев произнесе програмна реч, в която обвини политическата класа, че се страхува да осъществи нужните на страната реформи. "Модернизацията на политическия и обществен живот се превръща в най-важната предпоставка за развитието ни в условията на глобална несигурност", изтъкна той.

По думите му българските граждани очакват "политици с морал, експертни качества и диалогичност", които да преодолеят настоящата "свръхперсонализирана власт" и да променят политическия модел, характеризиращ се с "корупционни практики и задкулисни решения". "Нека да работим за модерна България в силна Европа. Бог да пази България", завърши Благоев.

В кратко приветствено слово към присъстващите на събитието самият Цветанов открои като приоритети на своя политически проект обединението на дясномислещите хора, отстояването на евроатлантическите ценности, толерантността между етносите, защитата на малкия и среден бизнес, подобряването на образованието, внедряването на електронно дистанционно гласуване.

Освен Благоев и Грозданова, в партията влизат още бившият кмет и бившият областен управител на Видин - Огнян Ценков и Албена Георгиева, световният европейски шампион по щанги Благой Благоев, волейболистът Боян Йорданов, д-р Румен Динев, криминалният психолог Тодор Тодоров, енергийният експерт Христо Казанджиев, проф. Румен Кънчев, оперният певец Георги Пандуров, издателят Георги Стефанов и други. Сред гостите на събитието бяха трима бивши кметове: на Благоевград – Атанас Камбитов, на Банско - Георги Икономов, на Ямбол - Георги Славов

Учредителното събрание на "Републиканци за България" ще се проведе с експресна бързина - още на 27 септември.

92

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Държавните органи си прехвърлят топката за е-вота

19.10.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

1234 6
Цветанов: В Шуменско са заплашвани да не напускат ГЕРБ

18.10.2020

2358 5
На мястото на "Вяра и общество" пак ще има предаване за религия

08.10.2020

691 4

Коментари

Страници

ppipi7766

"ГЕРБ с човешко лице" ще се гушка с Доган?

Време беше да официализират съпружеските си отношения.

Дан Колов

Силно се надявам да ги обедини! Успех! Не пипай герберите-вземи от богатите в БСП-то...

Светозар

Изгоря цялото ръководство на БСП - там бедни няма!

Светозар

Г-н Бойко Борисов: „Имате рядък шанс да ви управлявам“

Г-н Цветан Цветанов: „Не се чувствам наказан, защото няма кой да ме накаже.“

VBA...

А, Доган казваше....аз раздавам порциите.

 Смешно, нали?

Хулиган

А Дани Кирилов няма ли да спретне и той някоя християндемекратическа дружинка?

Много ще да го е закършила атлантическата идея, щом до Цецо са опряли...

http://www.drago.info/index.php/2018/04/17/resihme-problema-na-formalnia-lider/

 

Светозар

Като общински съветник от БСП-София от 2003 г. до 2009 г., г-н Кирилов е по-компетентен да спретне някоя Максистко-ленинска дружинка.

Джиджи

Много ще да го е закършила атлантическата идея, щом до Цецо са опрели...

😅👍

 

Това ще си проличи от евентуалната подкрепа /или липсата на такава!/ от страна на европейското ЕНП, на което ше се окаже доста трудно да подкрепя едновременно и Баце, и Цецо ... 👉💩💩👈

 

😇

Рукола
снимка на Рукола

На този му предстои да осъзнае, че вече е политически труп 😂

Хулиган

Дълбоко се съмнявам, след като този откровен идиот се задържа в политиката почти една петилетка след резила с "турските представители в България":

 

https://www.youtube.com/watch?v=nv7pZlSBEFA

 

И сега пак се изливат пари, пиари плащат на разни цветарки да му излъчват изваяните мисли по телевизора.

Конят може да е определено куц, но явно има кой да залага на него...

Хумангоид

Акъла им взехте на десняците бе! Лудото Пепи и то същите ги разправя вчера - щяло да обединява пространството в партия КОД, Консервативно Обединение на Десницата...

Джиджи

Лудото Пепи ...

👍

 

Ти по-добре речѝ Пепи Белото с партия КОД, за да е ясно за кого точно иде реч. 😆

 

Щото инак "лудото Пепи" може да се сбърка лесно с нашто Пипи – ppipi7766,

което вече си е повервало дотолкоз, че да тичка да тропне първия коментар

под всяка бож'а тема в сий, уважаващ иначе себе си Форум ... 👎

Peter Sokolov

Цветанов обединява всички крадци по европрограми, строители с фалшиво придобити терени и недохранени от Боко Герберисти и комунисти. С него Артекс продължават с небостъргачите. Има толкова пари зад гърба си, че апартаментчесто в Изток е само върха на айсберга. 

Антей

 

Всички, които в продължение на 10 години

са заемали сладки държавни службички благодарение на ГЕРБ 

 

и искат  да отидат при Цветанов, ТРЯБВА да напуснат бюрцата и топлите кресла,

за да могат с чиста съвест да се прегърнат с новата си партия! 

 

⚓️

 

Гого

българските граждани очакват "политици с морал, експертни качества и диалогичност"

 

Таман ТОЙ и тези около него!!!

On parole

В стария форум мислено бях набедил потребител Бонго-бонго/Памфуций за Горан Благоев. Очевидно доста нелепо хрумване от моя страна.....

Джиджи

Очевидно доста нелепо хрумване от моя страна.

👍

 

Аз също изумявам от тази "постъпка" на Горан Благоев ... 😏

cymen

Горан Благоев е по призвание и професия крадец. Всичко друго е второстепенно. Ако му предложат лев два повече, ще се лепне и за ДПС. Та, не е сигурно дали утре няма да участва в събрание на нещо друго. Даже жена му е на хранилка в БНТ. Това, че сте уникално лесни за манипулиране и не виждате гредите в очите на "вашите", говори много лошо за когнитивните ви способности. В същото време се дивите как може Бойко да има подкрепа. Ми същата работа е.

Solace

Плача от умиление, четейки словата благоеви...

Светозар

Целият висш клир са агенти на ДС. Школувани и идейно-здрави хора.

Джиджи

Школувани и идейно-здрави хора.

А "обединителят им" – преминал през помощното училище във Вършец. 💩💨

 

Най-вероятно – за по-стабилно и надеждно образование ... 😂👍👏

 

Асансьорчик-маладец!!! 💋

Günter Wallraff

Най-вероятно – за по-стабилно и надеждно образование ... 😂👍👏

 През 2016 г. бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов завинаги се вписа в историята с думичката „стаЛбилност”.

чевермехайвер

 на №2 в ГЕРБ Цветан Цветанов обедини всички в център-дясно, а 

 

щипката за пране  на компаса му сочи ЛЯВО -  скъпи  спомени от младостта или неговият херолд си прави гаргара с ябълков оцет .Може да сложи слоган : С ляв мигач щипваме и  в дясната част или Да не станем за пране и Вторият път жълтото отзад

 

 

 

Forza NATO

Бедний Горане, защо не си остана с ореола на геополитически мартир под остриетата на злодейските казашки пики на прокълнатото още откъм името си Сан Стефано... 

TheCrusader
снимка на TheCrusader

, поне един човек няма да бъде министър-председател – това е Бойко Борисов", убедено заяви Цветанов.

 

То това Борисов си го каза вече. На следващата изборна победа на ГЕРБ другата година, Борисов няма да е премиер.

mi6osp.

ЦвЦвък, съдебно изпран, политически изгладен, имотно избелен, с нов, подчертано интелектуален вид, събира ненакрали се гербери и изхвърлени от политическия живот твърди евронатовци,  все стари курви за нов бърдак/партия. 

Минувача
снимка на Минувача

Бъдещата партия на русофилите ще изпревари с много Цветанов, като ще зазвучи и много симпатизанти на БСП.

 

Национално движение „Русофили“, което е неправителствена обществена организация, обсъжда възможността да създаде и политически проект. Това стана ясно от съобщение на руската информационна агенция ТАСС.

Русофилите проведоха в събота общо събрание, на което беше приета нова стратегия за работата на движението и определени основните задачи за периода до 2024 г., допълва ТАСС.

Делегатите утвърдиха 165-членния състав на Националния съвет, в който са имената на депутати като Александър Симов, Антон Кутев, Валентин Ламбев, Петър Кънев, Светла Бъчварова, Станислав Станилов, Явор Нотев; известни общественници като Валентин Вацев, Георг Спартански – кмет на Плевен, Галина Стоянова – кмет на Казанлък, митрополит Григорий Търновски, Старозагорският митрополит Киприян, ген. Димитър Шивиков, ген. Емил Миланов, ген. Златан Стойков, проф. Людмил Георгиев, проф. Нина Дюлгерова, проф. Светлана Шаренкова, Тихомир Стойчев, Христо Монов, Юрий Борисов, Георги Тодоров – кандидат за председател на БСП, и други.

 

 

TheCrusader
снимка на TheCrusader

Ей... най-после :)))) От години се твърди, че русофилите били 80% от населението българско.  С нетърпение ще ги чакам да се явят на избори. Според конЯТ ми, ще вземат между 1 и 2%. Обзаложихме се на бутилка уиски срещу каса ябълки, че ще са под 1%, според мен.

 

Чудя се, дали ромите ще гласуват за партия Русофили ?! 

🐎😂

bD

Ей, горния TheCrusader

https://rusofili.bg/%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b4%d0%b5%d0%bf%d1%83%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d1%81%d0%b5-%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d1%80%d1%83%d1%81%d0%be%d1%84%d0%b8/

Светозар

„За пръв път БСП и ГЕРБ са се споразумели да излъчат по един съпредседател на групата. Това са Антон Кутев от социалистите и Красимир Велчев от партията на Бойко Борисов. Заместници са им Волен Сидеров и Веселин Марешки. 😁😁😁

В предишния мандат двете най-големи формации в НС се скараха😁за поста, като БСП реши да не участва в ръководствата на нито една група за приятелство заради „грубо погазване на договореностите, постигнати при воденето на консултациите за определяне на състава”😁. Така русофилите бяха поведени от Красимир Велчев.😁😁😁 По времето на Пламен Орешарски председател беше Николай Малинов.“

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш