facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Дамата от Барселона спешно затвори луксозния си бутик

Бизнесменът Чаушев твърди, че не познава наемателката Борислава Йовчева, въпреки че е прехвърлил къщата си на нейна фирма
Обновена
70 942

Ако в България имаше телевизии, а не само пропагандни клоаки, в късните новини щяха да въртят това видео на Биволъ, което показва как днес изнасят мебелите от затворения бутик на Борислава Йовчева на пъпа на Барселона. А до вчера магазинът на скъпата марка Ермано Шервиньо си работеше нормално. Нищо, утре ще го гледаме по испанските телевизии.

Posted by Атанас Чобанов on Friday, February 21, 2020

Луксозният магазин за дрехи в центъра на Барселона, в който Борислава Йовчева се занимавала с „управление и контрол“, изненадващо бе затворен, съобщи испанският вестник „Периодико“. Затварянето му съвпадна с деня, в който изданието публикува три статии, че полицията в Каталуния Mossos d´Esquadra и специализираното звено за борба с корупцията към испанската прокуратура разследват произхода на 5 млн. евро, инвестирани през 2013 г. в имоти в Барселона през фирмите Numin Invest SL и Emma BGS SL, които са свързани с бившата манекенка и нейното семейство. По това разследване се проверява и връзката на Борислава Йовчева с българския премиер Бойко Борисов и дали той има отношение към "международна схема за пране на пари".

„Вчера магазинът беше отворен, а днес е затворен“, казва пред изданието служител, но без повече подробности. Следобед е пристигнал камион, в който служители натоварили дрехи и други предмети от магазина, чийто собственик е фирмата Emma BGS SL. Магазинът е бил франчайз на италианската марка Ermanno Scervino.

Работещи наблизо потвърждават, че скъпият магазин за дрехи на централната барселонска улица Paseo de Grácia е бил затворен между четвъртък и петък. От вчера вече има и обява на агенция за недвижими имоти, която отдава под наем помещенията от 140 квадратни метра.

„Периодико“ се е опитало да се свърже по мейл с фирмата, собственик на италианската марка Ermanno Scervino, но не е получило отговор.

Междувременно соченият в разследването на „Ел Периодико“ като основен акционер във фирмата Numin Invest SL Александър Чаушев обяви пред в. „24 часа“, че луксозната къща в Барселона е негова и Борислава Йовчева е живяла там под наем. "Къщата продължава да е моя. Никога не съм живял там и никой не живее в момента там", казва той. Йовчева  е живяла в луксозния имот като наемателка, но Чаушев казва, че не я познава лично. Взаимоотношенията им преминават през посредническа брокерска фирма. "Нямам представа дали е живяла сама. Нито съм бил там, нито съм живял в Барселона през това време", обяснява Чаушев. Той е закупил къщата преди години за 3 млн. евро с цел инвестиция и винаги я е отдавал под наем през брокерска фирма. Преди да купи имота сам е поискал да се направи проверка за произхода на средствата му, каза той.

Твърденията на Чаушев са странни, тъй като разследването на "Периодико" е открило, че недвижимият имот е закупен за три милиона евро през 2013 г.  се води собственост на Numin Invest S.L, една от двете компании, които са разследвани от каталунската полиция и прокуратурата. Между януари и юли 2013 г. бившата моделка е била единствен администратор на споменатата фирма с капитал 3000 евро. След това този пост се заема от баща ѝ – Георги Йовчев, който добавя още 3006 евро. Т.е. баща и дъщеря са управлявали фирма, на която Чаушев е прехвърлил къщата за 3 милиона.

Подобни документи разпространи през 2018 г. сайтът afera.bg. Според тях Чаушев купува къщата в съсобственост със съпругата си за 2.9 млн. евро, като сделката е вписана на 19 март 2013. На същата дата той внася къщата като апорт в едноличната фирма на Борислава Йовчева - Numin Invest S.L. В резултат на тази операция капиталът се вдига от 3007 евро на 2 903 006 евро. След това Йовчева, като "администратор", декларира, че фирмата вече не е еднолично дружество в следствие на увеличението на капитала.

През 2018 г. Сашо Диков разговаря за първи път с Чаушев по същия повод. Тогава бизнесменът заяви "къщата е моя, в нея ще живее когото реша аз". Тогава не каза, че не познава Йовчева и че е давал къщата под наем през брокерска фирма.

Чаушев твърди, че испанските власти не са го търсили около разследването. "Проверил съм 10 пъти. Включително и днес. Оставил съм координати при адвокати, брокери, на самия адрес, в общината. Никой не ме е потърсил", добавя Александър Чаушев.

89

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Испанската полиция още разследва "Барселонагейт"
Батман

11.05.2020

Г-н БАЛЕВ

1113 2
Испанската полиция: Има разследване срещу Бойко Борисов

Коментари

Страници

скайспирит

Ама разбира се, че ще е под наем каката.  У нас НАП вдигна същата пушилка около имотите на баровците в полите на Витоша. 95% от тях се оказаха собственост на фирми, на които 51% от акциите се контролират офшорки, а обитателите им са под наем. Документално всичко е перфектно. Същото вАжи и за луксозния автопарк. 

DIMM

Даже не е под наем. Живее си там просто...

PlaNed
снимка на PlaNed

Лоши хора са тези от „Ел Периодико“! Отнеха на испанците възможността да се докоснат до истинската италианска мода, оставиха "дамата" ( любима думичка на рИдакцията през последната седмица! ) безработна и така лишиха детето от топла супа?!

Дано на терасата на ди Терасио да има малко място - за една палатка, за да не останат и на улицата

harmless
снимка на harmless

Нима някой има нещо против офшорките ?! Да не би да казвате, че когато Елена Йончева си е получавала заплатата от 13к от офшорка, всъщност е вършила изпиране на пари ?!

slaughter
снимка на slaughter

Крадат и гербери и бесепари и цялата шайка на БКП! Няма оправдание за никой. 

Доц.Трътлев

Нима някой има нещо против офшорките ?

 В случая има съмнение и съответно разследване за пране на пари през офшорки. Въпросът не е за или против офшорките.

Жозефа
снимка на Жозефа

Нима някой има нещо против офшорките ?!

 

Зависи. Произходът на парите, платени на Йончева, е ясен. Испанците разследват произхода на парите за двете фирми и разходите им.

 

Впрочем господин Борисов е в правото си да заведе дело срещу испанската медия и да спечели, както направи Йончева с делото срещу него. 

harmless
снимка на harmless

Естествено, че ще зависи. Ако е за правилно идейно ориентирани - това е добро. За всички останали е ужасно зло съизмеримо с Испанския Грип или Потопа.

Danibus

Вярно е,  г-н Борисов може да заведе дело за клевета срещу испанската медия. Убеден в правотата си дори е задължително да го направи, да спечели делото и да изчисти опетнената си репутация и тази на страната ни.

Aniki

И няма да го направи понеже...

аман бе

Понеже е широко скроен. Демек - глобалист. Дай му да се занимава с интеграцията на Западните Балкани, газовите проблеми на Русия и САЩ, бюджетната и външна политика на ЕС.... А това - битовизми някакви. Кой бил баща на детето и откъде са парите...

6veik
снимка на 6veik
Па-па-па-ника ! Па-па-па-ника !! ? ... Да не се забравя , проблемът не е само дето Баце е фен на Реал ! Преди месец в мадридския Ел Паис излезе иронична статия за "българския Батман" , нещо не Го долюбват в страната на Сервантес.
Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Живеенето под наем е модерно.След като не твърде храбрият Му Великият Логотет Св.ВлаТко Бездомний, Бездомний още Ебонитов, живее тъй, та даже и наем не плаща, що пък и тъз ''дама'' да не прави същото.

На тоя свят винаги се намират боязливи миряни, които ей тъй, от добрина и без облаги за себе си, дават я риза, я имот на ближния си.Такива люде требва одма за светци да се обявят.Или барем за блажени.Щото тук на грешната земя от добрината си патят, ама на оня свят им е отреден райски престол.

Доц.Трътлев

А Чаушев да каже какъв наем му плащат Йовчеви.?

Жозефа
снимка на Жозефа

Естествено, че ще зависи. Ако е за правилно идейно ориентирани - това е добро.

 

Не зависи от това, а от целта на създаване на офшорна компания.

Едната цел, която не е в разрез със закона, е оптимизация на дължимите данъци, какъвто е случаят с компанията, през която са извършвани плащанията за Йончева. Произходът на парите на тази компания е известен и законен.

Другата цел, обаче, е анонимността на истинските собственици на дадена офшорна компания, какъвто е случаят с нашенците в Испания - собственикът на офшорката е безработен кипърски прошляк.  Произходът на парите на тази компания е неизвестен.

ИвКо

 Някои да не се правят на улави, все пак Испания не разследват Елена Йончева. 

  ПП. Не ми доставя никакво удоволствие да вземам отношение по случая, но ми е интересно да наблюдавам едни дето с голи мъшки гърди и слюнки от барикадата защитават априори някаква си тиква.

Begemot
снимка на Begemot

Едно е разследване, друго е доказване, трето е съд и присъда - но! Но четвърто и не по малко важно е общественото мнение. Момичето Мис Бикини ( не й помня, пардон, името), е явно твърде хубава, за да работи. По сегашната скала на ценностите това е ОК, май. 

Значи, някой "безкористен" шугър-мугър дадди ще й даде 2-3- милиона за къща и 2-3 милиона за бутик, където да упражнява " управление и контрол". Такива случаи много, вкл журналистки се женеха за интервюирани бизнесмени, след две - три по издълбоки интервюта, плеймейтки всякакви са на издръжка, всяка квартална батка си има някаква такава "дама", както я нарича редакцията. Е, мащабът тука е по друг и Батката, ако е истина това което се говори за Него, е по-личен, но по принцип това е двойката от квартала : мутра и ......да я наречем, дама - хуйбавелка. 

Проблемът е малко другаде - няма елити. Бай Батката,в този случай с Барселона, е едно към едно като кварталното пичлеме, който има  малко кафенце и продава там кафе, бира  и малко "бело" и издържа 2-3 гавази и съответната кака. Тук мащабът, както казахме, е съвсем друг, но типажите са съвсем същите, уви.

фортинбрас

Айде-е-е! На връх задушница и "барцелонската Му концесийка" си намерИ един "Марк Жирардели", който като сущий Александър Чаушев се пързаля в слалУмно прилежащите "испански околности на Банско"!

"Преди да закупи имота (Чаушев) сам е поискал да се направи проверка за произхода на средствата."

Но не защото "Гузен негонен бяга!" (стара българска поговорка), а понеже не можаха да уморят народа със Свинемор, Сметомор и Водомор, и сега го морят и със Смехомор. 
 

nobody2

Дамата от Барселона спешно затвори луксозния си бутик

вчера са се вземали спешни решения, не от дамата (щом горканата няма кинти за собствено жилище).

що ли такава треска?

 

momon

Мисля, че е време БайХой да ги осъди. Може ли такива нелепици да говорят за него. https://www.youtube.com/watch?time_continue=126&v=...

 

momon

И забележете, че 2018 г. испанското посолство отказва да отговори на жалбата. Тогава начело на правителството на Испания е Рахой (ЕНП ). Затова сигналът е подаден към каталунската полиция.

Sine_metu

Сега пък и ЕНП. Не му стига на магарето крастата...

momon

Това си е факт. Сам можеш да провериш кой е управлявал по него време. А може би отричаш, че партиите не си бутат по едно рамо в критични моменти? Между другото така правят и в ПЕС.

Sine_metu

Не споря. Казвам, че наш'те са ни предостатъчни, та и ЕНП да ни „оправя“

paragraph39

harmless,

/:/Естествено, че ще зависи. Ако е за правилно идейно ориентирани - това е добро. За всички останали е ужасно зло съизмеримо с Испанския Грип или Потопа.

...........................................................................................................................

Само по себе си съществуването на офшорни "оазиси"/ един от тях е в САЩ- щат Делауеър!!!/ и регистрирани там чужди фирми НЕ противоречи на международното и вътрешното право- иначе нямаше да ги има законно! Нали?!

Друг е въпросът, ако чрез тях се извършват ПРЕСТЪПЛЕНИЯ- което, обаче, подлежи на доказване в Съд, а дотогава Презумпцията е, че НЕ се извършват престъпления! Самото учредяване и функциониране на "офшорна фирма" НЕ е престъпление по международното и вътрешното право! ТЧК

Впрочем, "мръсните пари" НЕ се носят в куфари с двойно дъно, а се трансферират чрез банки- много от които световноизвестни и "реномирани"!

harmless
снимка на harmless

Те тази презумпция важи само за правилните хора като Йончева и резидента, например. За Борисов всеки тук ни казва, че не е така и произнасянето на съд е просто ненужно бавене на така желания линч, народен съд и прочие комуноидни глупости.

майор

Ма и Президента ли има офшорка?!

Хармлесчо...

Главата под душа, водата да е студена, че почнах да се притеснявам за тебЕ, както викато боко ти ?

Sine_metu

Съб., 22/02/2020 - 10:47 (нов)

ИвКо

Някои да не се правят на улави, все пак Испания не разследват Елена Йончева. 

ПП. Не ми доставя никакво удоволствие да вземам отношение по случая, но ми е интересно да наблюдавам едни дето с голи мъшки гърди и слюнки от барикадата защитават априори някаква си тиква.

 

Не ти ли е кеф да гледаш как се гърчат екземплярите на щат?

bay Dragan

Ужким всичко с апартамента, дюкяна, фирмата беше тип-топ, а то какво стана само за 24 часа.

Май започна замитане под хасъра.

momon

Ако разследването е сериозно, очаквам на манекенката на Баце да й забранят напускане на Испания.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×