Quantcast
В ДБ се надяват някак да се съвместят с проект на Кирил Петков | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

В ДБ се надяват някак да се съвместят с проект на Кирил Петков

Дясната коалиция се уповава на "стабилната си политическа идентичност", за да не изгуби гласове заради служебния министър
Обновена
3 794
 БГНЕС
Христо Иванов

В "Демократична България" засега въобще не са сигурни какво да очакват от евентуално участие в парламентарните избори на служебния министър Кирил Петков и колегата му Асен Василев. Само се надяват нещата да се развият в благоприятна за дясната коалиция посока. Така излезе от коментар по темата на съпредседателя на ДБ Христо Иванов в кулоарите на парламента днес.

„Ние виждаме в тяхно лице съмишленици. Подкрепяли сме техните усилия досега и гледаме с очакване, независимо от това в какво качество те ще продължат, да намерим формула да работим“, заяви Иванов. И допълни, че очаква Петков и Василев да обявят по какъв начин си представят своето по-нататъшно участие в обществено-политическия живот. Настроенията на десницата по въпроса обаче били „позитивно“.

Иванов показа увереност, че бъдещата политическа кариера на двамата министри няма да „дръпне“ гласове от дясната коалиция. „"Демократична България“ има много стабилна политическа идентичност и последователно поведение. В този смисъл ние няма от какво да се притесняваме. Ако се появят други политически проекти, които работят в същата посока и разширяват периферията от избиратели, които подкрепят нашата кауза, това може да бъде само добра новина за нас“, оптимистично се изрази десният политик.

В същото време, пролича, че той и съмишлениците му нямат ясна представа как да реагират на евентуално политическо предизвикателство и се надяват нещата да се развият по благоприятен начин. „Разбира се, въпрос на комуникация, на техника, на позициониране е това нещо да се случи така, че да не стане преливане от едни вече мобилизирани гласове в тази посока към друг проект, а някакси да се съвместяват подобни явявания“, изтъкна той. И заключи: „Ако сме умни, сигурен съм, че можем да очакваме много добри новини.“

ГЕРБ: Протестните партии трябва да се притесняват

Бившите управляващи твърдят, че не се страхуват от участието на Кирил Петков и Асен Василев в политиката. "За нас това е опит на Румен Радев да разчисти терена от провалилите се партии на протеста и да ги замени с една нова формация, която евентуално да свърши това, което те не успяха. Така че те трябва да се притесняват, защото ще бъдат доведени до ръба на оцеляването след този проект", обяви депутатът от ГЕРБ-СДС.

Още

Кирил Петков ще разговаря с Нинова и Трифонов след изборите

23.10.2021

3704
ИТН смята за логична следизборната коалиция с Петков и Василев

24.10.2021

3138
ЦИК хвана кандидат за депутат в 4 различни листи

21.10.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

8942