Quantcast
Демерджиев: Ще сменяме хора в МВР, ако не работим добре с тях | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Демерджиев: Ще сменяме хора в МВР, ако не работим добре с тях

България изостава от Хърватия и Румъния по пътя към Шенген, коментира служебният вътрешен министър
1 724
 БГНЕС
Иван Демерджиев

В Министерството на вътрешните работи няма да се правят масови чистки на кадри. Това заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев на брифинг, на който представи екипа си, както и приоритетите в дейността на силовото ведомство. "Ако не работим активно, ако не работим добре с професионалното ръководство на МВР, ние няма как да постигнем резултати. Тепърва екипът опознава ръководителите на дирекциите, придобива впечатления от тяхната работа. Ще пристъпим към промени само тогава, когато сме убедени, че с конкретен човек няма как да постигнем резултати. Така че не очаквайте масови чистки", обобщи министърът.

Основен приоритет ще бъде продължаване на борбата с купения и корпоративен вот по време на организацията на изборите, както да се проведе законосъобразно този процес и да се обезпечи правото на глас на гражданите, без да е повлияно от порочните практики. "Ще надградим, ще дадем всичко от себе си, за да уличим лица, които осъществяват тези практики и да ги изправим пред правосъдието", каза Демерджиев.

Следващ приоритет е насочен към войната по пътищата. Министърът посочи, че в екипа му ще участват експерти по пътна безопасност, които ще изготвят стратегия, която да включва трайни мерки. Ситуацията е доста тежка и иска бързи, категорични и трайни мерки, каза Демерджиев. Освен това МВР ще са безкомпромисни в борбата с контрабандата, ДДС измамите и разпространението на наркотични вещества. Ще се противодейства срещу лицата, разпространяващи наркотици близо до българските училища. 

Служебният министър постави акцент и върху предстоящите задачи, които трябва да се изпълнят, за да може страната ни най-накрая да влезе в Шенген. "Срокът е кратък да завършим тези действия, много интензивни мерки се очакват от нас", коментира Демерджиев. По негови думи България значително изостава от Румъния и Хърватия по пътя към Шенген.

Още

Изборната търговия не спря и в деня на вота

02.10.2022

Обновена

2255
Мъж получи 8 месеца условно за купуване на гласове

01.10.2022

Обновена

1688
От ГЕРБ са подали сигнал за купуване на гласове срещу ДПС

30.09.2022

2361