Quantcast
ДПС към Ицо Хазарта: Пеевски е със зам.-шеф на партията, а не с охрана | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

ДПС към Ицо Хазарта: Пеевски е със зам.-шеф на партията, а не с охрана

21 171
 Снимка: БГНЕС
Делян Пеевски заедно с колегите си Мустафа Карадайъ и Йордан Цонев седяха на първия ред в пленарна зала по време на тържественото откриване на НС в петък.

"Г-н Петров може би среща трудности с ориентацията в Народното събрание, защото е нов депутат. От кадрите, които видях, той вероятно има предвид зам.председателя на ДПС Ахмед Ахмедов, който е човек с дълъг политически опит". Така Велислава Кръстева от ДПС отговори на "Сега" по повод думите на Христо Петров, познат повече като Ицо Хазарта, че ДПС имат депутат, който всъщност е охранител. "Когато Пеевски отива до тоалетната, той отива с него. Когато някой друг от тяхната група напуска залата - той също отново отива с него. Това е депутат със заплата, който е сложен на избираемо място и ще гласува закони. А всъщност е охранител", коментира в неделя Петров, който е депутат от първата политическа сила в новия парламент - "Продължаваме промяната".

Кръстева обаче днес го контрира: "Ахмед Ахмедов е шести мандат народен представител, със солидна експертиза. В партията пък е с ресор организационни въпроси". По думите й представителите на "Продължаваме промяната" "явно мерят нещата по себе си - случайно попаднали в Народното събрание".

Изказването на Христо Петров лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пък коментира така: "Да, охрана съм - на правата и свободите на българските граждани, на човешките права, на гражданските и на политическите права и свободи. Не само аз, а и цялата ни парламентарна група, и цялото ръководство на партията, и цялата партия сме охрана."  

 

Още

ПП и БСП отказаха да разговарят с Радев за правителство

27.06.2022

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

8510
Тошко Йорданов: Петков се оказа с манталитета на Борисов

26.06.2022

Обновена

7367
Слави Трифонов предложи ПП, ГЕРБ, ДПС и ДБ да направят кабинет

24.06.2022

2813