Quantcast
Две мини изплуваха при Царево и Вромос | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Две мини изплуваха при Царево и Вромос

3 408

Сигнал за противопехотна мина в близост до централния плаж в Царево е бил получен към 16 часа днес, предаде Би Ти Ви. Районът, включително част от плажа, е отцепен. 15 годишно момче се натъкнало на мината, докато било във водата, след което предупредило спасител на плажа.  

МО съобщи по-късно: "Днес в Министерството на отбраната е постъпило искане за изпращане на специализиран екип за обезвреждане на боеприпаси по сигнал от МВР за открит пластмасов предмет на Централния плаж на град Царево, област Бургас, на няколко метра навътре във водата, който наподобява противопехотна мина. Районът е отцепен от служители на МВР. Утре сутринта на място ще действат военнослужещи от военното формирование 32 140, които ще извършат разузнаване и, ако се налага – последващи действия за обезвреждане на боеприпаса".

Военните допълниха, че този следобед е подаден сигнал и за открит предмет на плаж Вромос, област Бургас, на сушата, който наподобява противопехотна или противотанкова мина. По заповед на командира на ВМС "на място са били изпратени двама военнослужещи с един автомобил от Военноморската база в Атия, които са извършили разузнаване". Намереният предмет е противотанкова мина, корозирала, без взривател, която е прибрана и ще бъде унищожена в понеделник при спазване на мерките за безопасност.

Военноморските сили на Република България взимат всички мерки, за да следят ситуацията в района на Черно море чрез усилена система за наблюдение и създадена организация да се реагира при всички сигнали за миноподобни обекти.

 

 

Ключови думи:

Царево, мина

Още

Мина в бойно положение бе обезвредена край Маслен нос

23.09.2022

2493
Съдът поряза мераците на кмета на Царево за залива Корал
Военните обезвредиха морска мина край Камчия

01.07.2022

2904