Quantcast
Експерт прогнозира, че Рашков може да заеме мястото на Гешев | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Експерт прогнозира, че Рашков може да заеме мястото на Гешев

12 844
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Николай Радулов се отказа от депутатското си място за ИТН в 45-ото НС.

"Много е вероятно главният прокурор Иван Гешев да не си изкара мандата и мястото му да заеме Бойко Рашков, примерно". Това каза пред БНР проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и част от състава на партията "Има такъв народ". Радулов ще е в листите на партията, които ще бъдат обявени в понеделник, 7 юни. 

Радулов посочи, че в програмата на ИТН е записано, че трябва да се извърши демутризация на службите за сигурност и МВР. Според него през последните години доверието в прокуратурата е сринато заради действията на управляващите. Действията на прокуратурата Радулов оцени като от времето на Вишински (генерален прокурор на СССР от времето на Сталин - бел. ред.).

"И САЩ, и ЕС са пределно наясно с това какво се случва у нас. Години наред получаваме остри забележки в докладите на Държавния департамент на САЩ и на Европейската комисия по същите въпроси, които са описани в решението по закона "Магнитски". ... Получава се куриоз - чуждите служби да се грижат повече за сигурността и бизнеса в страната, отколкото самото правителство", заяви Радулов. И прогнозира, че че има нови санкционирани българи. "Списъкът е голям и ще се развива. Това, което чух, е, че ги очакваме скоро, но със сигурност няма да е преди изборите, т.е. след 12-и, 13-и юли", каза той.

През седмицата служебният вътрешен министър Бойко Рашков отказа поканата на главния прокурор Гешев за работна среща. А напрежението между МВР и прокуратурата стигна връхна точка покрай оплакването на министъра, че прокуратурата атакува министерството и саботира проверката дали политици от опозицията са подслушвани незаконно преди изборите през април. Протестите с искане за оставката на Гешев пред Съдебната палата се възродиха и станаха масови.

Вижте още:

С канибалската заплаха Борисов спасил министър от дело за подкуп

Мръсни чорапи полетяха по прокуратурата в Пловдив

Още

Гешев засега се спасява от дисциплинарно дело за чата със Sevi

17.09.2021

Обновена

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

6068
5 неудобни въпроса за охраната на Иван Гешев
Гешев отрече да е скрил дело срещу бивш министър на Борисов

16.09.2021

4087