Quantcast
Ексслужебен министър може да се пробва за кмет на София | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Ексслужебен министър може да се пробва за кмет на София

1 951
 БГНЕС

Ексслужебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова може да бъде издигната в предстоящите местни избори за кмет на столицата - това съобщи самата тя пред БНТ. Инициативата не идвала от самата Комитова, а от група граждани, които я потърсили и я увещавали да създадат инициативен комитет за издигане на нейната кандидатура. 
"Попитах ги защо, а от разговорите се разбра, че одобряват дейността ми като служебен министър", обясни самата Комитова. 
Тя добави, че това е нещо в бъдеще време и не е на дневен ред да се говори за местните избори, но допусна, че те може да се проведат и предсрочно.

Комитова е дългогодишен преподавател в Университета за архитектура, строителство и геодезия. Тя е известна по-скоро като автор на разработки по урбанизъм, градоустройство и промишлена архитектура. Носител е на много награди от архитектурни конкурси. Комитова веднъж вече участва в служебно правителство, назначено от Румен Радев - това на Огнян Герджиков. В него тя беше заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Ключови думи:

Виолета Комитова, кмет

Още

Прокурорски син провокира протест на кмет и перничани

16.06.2022

Обновена

13903
Борисов успокоява Портних: Депутатите ще дойдат с теб в ареста

02.04.2022

34009
Русия започна да назначава кметове в украински градове

13.03.2022

4715