Quantcast
"Газпром" ще е едно от условията на БСП за новото правителство | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

"Газпром" ще е едно от условията на БСП за новото правителство

8 772
 БГНЕС
Румен Гечев

Новите червени линии пред бъдещото управление вече се чертаят. Днес Румен Гечев от БСП обяви, че партията ще подкрепи бъдещо правителство при условие, че то поднови преговорите с "Газпром".

"Едно от условията за преговори за бъдещо правителство ще бъде подновяване на преговорите с "Газпром". Завръщането на "Газпром" не е заплаха. Русия не е враг на България, те и САЩ са конкуренти при доставките на газ. Против сме смяната на един монопол с друг. България има интерес от повече доставчици, които да се конкурират", обяви в предаването "Офанзива" на Нова телевизия левият депутат.

„Това ми се струва недалновидно като посока. В годините назад сме видели колко неконсистентно е поведението на „Газпром” като доставчик на енергийни ресурси. Едно от хубавите неща, които се случиха от войната и кризата, е че наистина ускориха диверсификацията на България. Вече потече тестово азерски газ по гръцката връзка”, коментира в същото предаване Стоил Стоилов от "Продължаваме промяната".

Гечев напомни и съображенията на левицата за Северна Македония. "България вместо да има подкрепата на своите европартньори, е обект на натиск от Франция и Германия. Протоколът е хвърчащ лист хартия, има неутвърдени текстове в скоби. Докато не се види текст с подпис и печат като предварителен проект, няма за какво да се радваме. Щяхме да излезем от правителството, ако това предложение бъде прието от коалицията", обясни той. 

Опитът да се състави ново правителство с новия мандат зависи само и единствено от това дали ще се намерят 121 депутати, които да подкрепят управление, което да не позволи кражбите, уверен е Стоилов.

Още

Президентът бе посрещнат с викове "оставка" от протеста #ГАZwithme

17.08.2022

9535
Енергийният министър: „Газпром“ е последният вариант за доставки

11.08.2022

Обновена

1988
Газът за август поскъпна с цели 60%

12.08.2022

923