facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

ГЕРБ и Борисов демонстративно бойкотираха извънредното заседание на НС

Мнозинството отказа да влезе в пленарна зала и отново покри премиера
Обновена
13 553
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Управляващите за пореден път покриха премиера Бойко Борисов да не бъде изслушан в Народното събрание и провалиха извънредното парламентарно заседание днес, което бе свикано по искане на левицата. На два пъти се проведе регистрация на присъстващите в залата, което стана по списъци, заради демонтирането на електронната система, и се оказа, че кворум няма - само 78 народни представители от опозицията.

От ГЕРБ само председателят на НС Цвета Караянчева е в залата, а премиерът Бойко Борисов, който трябва да бъде изслушан от депутатите, също не се появи, което през последните две години стана традиция.

След втората регистрация Караянчева обяви, че заседание няма да има, а представителите на БСП веднага започнаха да скандират "Оставка!". Шефката на парламента пък се обърна към лидера Корнелия Нинова с думите, че поведението им е недопустимо и че дори и социалисти не са се появили на работа. "Стегнете си редиците", посъветва Караянчева. 

РИТУАЛНО САМОУБИЙСТВО

"ГЕРБ и управляващото мнозинство си направиха ритуално самоубийство от страх", коментира по-късно на брифинг в НС Нинова. И допълни: "Да имаш мнозинство в Народното събрание, да можеш да вземеш всички решения, които искаш, а това днес показва само едно - страх от истината, от протеста. Това е поредното доказателство за диктатура в България".

По думите й оправданието на управляващите, че парламентът трябва да работи, за да се приемат важни закони, "днес се доказа като лъжа". Те не искат институциите да работят, каза Нинова, визирайки изказването на премиера Бойко Борисов на конференцията на ГЕРБ преди седмица, в което той обясни, че Народното събрание трябва да продължи да работи, защото трябва да се приемат важни законодателни промени, свързани с икономическата и социалната криза.

"В страната има икономическа криза, от повече от месец сме в политическа криза, но от днес сме и в институционална. Мнозинството бламира парламента и не му даде да си свърши работа. Народът видял нагледно как се руши държавността", допълни Нинова.

Според нея днес Борисов показал как се погазва законът. "Защото раздаването на пари може да се случи само през закона за бюджета. В момента никой в държавата не знае колко са парите в бюджета. Няма прозрачност и гаранции за борба с корупцията, каза още тя.

"За месец Борисов или раздаде, или обеща около 2 млрд. лв. Без план и без критерии. Българи, с вашите пари през последния месец той си купува лично оцеляване и печели време, за да напълни чекмеджето. Държавата е парализирана и единственият изход е оставка на правителството и предсрочни избори", заключи Корнелия Нинова.

Тя обяви, че БСП ще внесе нови подписи за ново извънредно заседание, но първо трябва да го обсъди с парламентарната група.

ПРЕДИСТОРИЯТА

Заседанието бе свикано от председателя на НС Цвета Караянчева в последния възможен момент - по правилник до седмица най-късно трябва да бъде проведено. Според дневния ред народните представители първо трябва да гласуват искане за нова актуализация на държавния бюджет заради кризата с COVID-19 и парите, които правителството ще отпусне борба с коронавируса.

От левицата настояха още премиерът Бойко Борисов да отиде в Народното събрание, заедно с вътрешния министър Христо Терзийски заради насилието над журналисти, протестиращи и партийни активисти по време на Националната конференция на ГЕРБ.

Големият проблем бе дали ще има кворум за провеждането на пленарното заседание, тъй като ако не депутатите от ГЕРБ и патриотите не се регистрират, то ще се провали, което се и случи. Има и друго препятствие - електронната система за регистрация е демонтирана, тъй като трябва да бъде преместена в новата зала в бившия Партиен дом. Затова депутатите ще гласуват с вдигане на ръка, а регистрацията и установяването на кворума ще бъде извършена с подпис. Тя ще започне 1 час преди старта на заседанието, т.е. в 8.00 ч сутринта. В пленарната зала ще има списъци, в които всеки депутат собственоръчно ще се разписва срещу името си.

В същото време около сградата на парламента протестиращите се заканиха да се съберат от рано и да поискат на място оставката на премиера Борисов.

121

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

БСП: Тези 5 млрд. заем за още F-16 ли са?

30.09.2020

6203 81
Поцинкованата любов ръжда не хваща

28.09.2020

Г-н БАЛЕВ

3384 3
Парламентът подкрепи кариерните бонуси за ВСС

30.09.2020

291 3

Коментари

Страници

Хулиган

За чий дявол им е изобщо на герберите парламент?

http://www.drago.info/index.php/2017/12/22/parlament-v-kuklen-teatwr/

Светозар

Георги Милков, журналист във в-к „24 часа“:

„Отивам сам-самичък на посочения адрес. Пашата не беше там. Човекът, с когото се срещнах беше Бойко Борисов. Държа се строго, но културно. Поиска ми паспорта (бяхме още с ония зелени тескерета), сне ми данните и ме накара да подпиша декларация, че съм получил отговора на г-н Николов и се задължавам да го публикувам без никакви корекции. Прочете ми лекция на тема колко е свестен Пашата и се разделихме по живо по здраво. Публикувах едно към едно отговора на Румен Николов, което и до днес си остава най-големият негов авторски текст в медиите.“, 12.08.2020 г. - https://www.facebook.com/geomilkov/posts/10157766260824065

F+
снимка на F+

насилие нямаше на кадрите се вижда пачи и миндиули насила влезли там където им е неразрешено и  са ги изхвърлили.

 

Обаче врещят когато разтуриха  катуна..

Nick F

Имате интерес поглед върху нещата. От друга страна използването на обиди показва не особено високо ниво на образованост. Бих заложил 50 лв че имате портрет на г-н Борисов окачен на видно място в жилището което обитавате.

Under_My_Thumb

И аз бих заложил 50 лв че имате дамска фанелка с портрет на г-н Борисов.

F+
снимка на F+

имам потрет на Команданте Че а къде видя обиди?аа идентифицира се с визираните а 50 лв нямаш защото си на социална милостиня. и пишеш от клубчета.

MAPOH

Време е долната мутра да си ходи. Оставка и затвор!

nafta

В същото време около сградата на парламента протестиращите се заканиха да се съберат от рано и да поискат на място оставката на премиера Борисов.

Що няма директно излъчване на блокадата? Няма кой да снима ли?

F+
снимка на F+

бабикяните не са получили още парите.

woogie

Блокадите с всеки изминат ден - все по-рехави. Протестите с всеки изминат ден -  все по-малобройни. Гражданите, които са против тези екцеси с всеки изминат ден -  все по-многобройни. Проста аритметика. Малцинството от опростачени маргинали-безделници, срещу мнозинството работещи и отговорни хора.

Citimen

Нови опорки от Шехерезада /за настоятелно повтаряне - ЗАПОВЕД/:

1. Блокадите са рехави, а блокиращите - рошави.

2. Протестът се спихва /Борисов ще се спихне преди него, но го крийте до последно/.

3. Пречи се на гражданите с бентлита и ферарита, ортаци на управлението, да летят от единия до другия край на София. Защо са купували тези скъпи активи, ако им се пречи да ги демонстрират?

4. Протестиращите са маргинали, а простаците на ГЕРБ, водени от пастира си - Царя на простаците, са юпита и половина.

5. В Иваняне никой не протестира, там хората работят - берат краставици. В Банкя също.

6. Блокадите са рехави /2/.

7. Пречи се на чиновниците на ГЕРБ да закъсняват в по-разумни граници.

8. Протестиращите са маргинали /2/.

9. Царят на простаците е най-великият син на България. Пред него бледнеят и Цар Симеон, и Борис I, и Калоян, и Левски, и Ботев, и Стамболов, и Вазов, и Яворов, и който се сетите българин. 

10. Да псуваш е поетично, да лъжеш - хумористично, а да крадеш = да управляваш.

 

"Шехерезада палас", Бистрица, 2020

ловkия

 От друга страна използването на обиди показва не особено високо ниво на образованост.

Така е, използването на обиди е лошо нещо.

Но това е само в случаите, когато обиди се използват по адрес на управляващите или на некой особено симпатичен на здравите сили.

Например "курва" по адрес на Севдалина Арнаудова е нещо съвсем в реда на нещата, но пък "лумпени" по адрес на блокиралите половината град е осъдително.

Дано само не ви се вие свят от неистовото връткане, което практикувате... 🔃

Nick F

Понякога използването на обидна дума е оправдано при установен факт. Например "Борисов е клеветник" е съдебно установен факт.

Su38

Възможно е да греша, но не си спомням накой от тук да е нарекъл г-жа Арнаудова "курва". "Курва" беше наречене председателката на събранието точно от министър-председателя, което показва, че това си е съвсем в реда на нещата.

Толкова по въпроса за връткането...

Yellow Jacket

Поне някой идиот герберски да се бе появил там, поне за пред хората да се направят, че имат отношение към парламентаризъм, уважение към закони и т.н.

Марешки и онези от ОП са ясни - те са само ибрици, но управляващите да издевателстват над Конституцията си е показателно.

Пускат ми статии за Беларус - ми ние сме бетер тях бе!

Yellow Jacket

Няма да мине само с мирни протести.

Sine_metu

Чиченца, защо кашляте?

ИлияНиколов

Протестите са само театър за пред публиката. Интересните събития се развиват зад кулисите.

woogie

Пореден тупаник в лицето на БСП и подкрепящите ги лумпени. Оказа се, че в залата са само БСП. Всички останали бойкотираха Нинова. Ерго, всички срещу БСП.

emona1

боку пак се прави,на дръж ми каскета.

dembik

Оставка. На Нинова.

fractal
снимка на fractal

Протестите за оставка са съвсем тривиални

Кои партии щеса сефте на новия парламент в партийния дом

Сгугню
снимка на Сгугню

Що няма директно излъчване на блокадата? Няма кой да снима ли?

А що големите телевизии не излъчват директно вечер протестите?

В момента в държавата няма по-важно събитие.

Свобода на словото ли?

111 място в света ли?

Sine_metu

Щото „големите телевизии“ са всъщност купени на корен малки кабеларки.

Неотдавна пусках рейтингите топ-25 на предаванията.

Някъде след 20-о място централните новини на нова и битиви с по 6-7%.

Нито едно публицистично и нито едно на „националната“.

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Вождът отново демонстрира пословичната си страхливост.

Народната любов не му понася, напоследък.

☺️

Under_My_Thumb

   http://afera.bg/wp-content/uploads/2017/02/MINBO.jpg

Диагностик

Корнелата мина ли край протестиращите да ги поздрави и окуражи?

Навярно съм го пропуснал в репортажите.

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Диагностициран, това каква връзка има с констатацията, че Борисов е страхлив, а  напоследък освен поведенчески,  вече и чисто визуално, все повече наподобява на  кастрат.

☺️

Диагностик

Радев живее ли със съпругата си?

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

За Борисов иде реч.

Замислял ли си се, що няма деца?

☺️

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш