Quantcast
ГЕРБ промени закона за извънредното положение без обяснения | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

ГЕРБ промени закона за извънредното положение без обяснения

Драстично беше увеличен срокът, в който органите, управляващи евросредства, разполагат с особени правомощия
54 726
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

С пълна сила управляващите продължават да погазват най-базисните правила на законодателния процес. С поправки, вкарани в последния момент в промени в Закона за патентите и регистрацията на полезните модели, беше изменен Законът за мерките и действията по време на извънредното положение, който беше в действие в началните два месеца на здравната криза.

Промените бяха направени по предложение на ГЕРБ във финалните текстове на преходните и заключителните разпоредби на законопроекта за патентите. Вероятно управляващите са таяли надеждата, че никой няма да обърне внимание какво се гласува в такъв дълъг проект, с който мнозинството от депутатите, както и обществеността, са напълно незапознати.

Промяната засяга конкретна разпоредба от извънредния закон, описваща особените правомощия на органите, които управляват средства от европейските структурни и инвестиционни фондове, по време на извънредното положение. В текста на разпоредбата е записано, че тези органи могат да изменят едностранно договори за безвъзмездна финансова помощ съобразно необходимостта от мерки при криза; да отпускат безвъзмездна финансова помощ при опростени правила, включително без публикуване на покана за набиране на предложения; да съкращават срокове при процедури за предоставяне на безвъзмездна помощ и др. Сега управляващите наложиха срокът на тези правомощия да бъде продължен и по време на извънредна епидемична обстановка, в каквато се намираме в момента, и 9 месеца след нейната отмяна.

Крадешком прокарваната промяна беше уловена от БСП. Соцдепутатът Иван Иванов настоя гласуването й да се отложи за следващия ден, за да може вицепремиерът Томислав Дончев, който отговаря за еврофондовете, да обясни в парламента за какво става въпрос. „Някой да дойде да обясни – министър ли ще бъде, вицепремиер ли - иначе ще го считаме за кражба и прикриване на злоупотреби ... Ще се лепне петно върху този парламент като машина на времето и като машина за прикриване злоупотреби“, изтъкна Иванов. Предложението му обаче беше мълчаливо отхвърлено от мнозинството.

Управляващите продължиха с неясните и за тях гласувания. Текстовете, засягащи спорната промяна, бяха подложени на изключително объркваща преномерация, която остави в недоумение всички, които следяха законопроекта, включително и водещия пленарното заседание Валери Симеонов. „Който е разбрал за какво става въпрос, да гласува“, отказа се накрая и Симеонов да разбере какво се случва със законодателството. Така и поправката в извънредния закон беше приета.

27

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ГЕРБ и патриотите излязоха с компромис за честването на 24 май

22.10.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

971 16
БСП и ГЕРБ се хванаха за гушите заради оставка на Боил Банов

22.10.2020

1615 7
3 месеца кабинетът се разпорежда незаконно с еврофондове

Коментари

Льо Клер

„Който е разбрал за какво става въпрос, да гласува“, отказа се накрая и Симеонов да разбере какво се случва със законодателството.

 

Нещо неясно за парламентарната република, пардон - нотариалната република! Нова, иновативна форма на управление! 🐒🐒🐒

opa4

Не мисля, че е нова, драги ми Льо. Монархия, деспотизъм, автокрация, култ към личността - всяко от тези определения подхожда на управлението на мосю дьо Банкя. А с т.нар. парламент се държи като шаман с народеца на първобитно-общинно наколно селище.

Дан Колов

Зад всеки депутат стоят хиляди избиратели. Управляващите имат мнозинство, така са решили, така ще бъде. Зад тях стоят над милион иполовина избиратели..затова са ги избрали. Да управляват, а не да обясняват на олигофрени..

А колкото до кражбите - андрешковците от себе си не могат да избягат...мислят, че все някой ги прекарва. Такова им е мисленето, защото те непрекъснато го правят. Дори и нещо безплатно да им дадат в ръцете пак ще мислят, че са прекарани. Санирането например..

Epikur

 

  Оставам с впечатлението, че управляващите непрекъснато кроят хватки и планове, как да успеят да откраднат за себе си повече и как да го осъществят тихомълком, между другото, без другите и народа се усетят. Те са доказали че са слаби законотворци, законите които създават хич не ги бива, непрекъснато се променят, но ги бива здраво в хитрината да изкярят за сметка на хората в България.  За тази цел им помага и ленивата опозиция, която гледа да си избута парламента, мисли как да си осигури следващия парламент, плюс на това и там е пълно с некадърници и хапльовци, случайно избрани хора защото са партийно вярни или богати.

   Изненадващо е, че сега случайно са хванали подготвяната далавера и изчисленото време кога да се пробута, без да усетят. А досега колко измамни мошеничества пробутаха ..!  Да се махат час по-скоро, всеки ден на този парламент носи мръсотия.

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

При първа възможност трябва да се приеме нарочен закон, който да отмени всички предложени и гласувани от ГЕРБ и прислуга,такива.

☺️

мучачo

епикуре и бохеме - 👍👍👍

Памфуций
снимка на Памфуций

https://www.youtube.com/watch?v=uSpKMSX-pVU

Джиджи

😂

d5555

Тая шайка съставена предимно от бивши комунисти милиционери ще ни мъчи и краде до последно.

Светозар

От високата трибуна на 36 НС депутатът ​Александър Сталийски заявява:

„Бивш негър, бивша к.рва и бивш комунист - НЯМА!”

Калпазанче

ОСТАВКА! НЕЗАБАВНО! Цялата шайка ,воглаве с Главатаря на ОПГ-то да гният по занданите!

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

По вероятно е да гният до края на дните си на плажа на някой карибски остров. А ние след няколко години пак ще скачаме по площадите срещу поредните мафиоти начело на държавата.

И това ще е така, докато само скачаме и правим интелигентни демонстрации, вместо да ги окачим по дърветата.

Джиджи

ГЕРБ промени закона за извънредното положение без обяснения

Драстично беше увеличен срокът, в който органите, управляващи евросредства, разполагат с особени правомощия

А га утре от ЕС-то ни СПРАТ ЕВРОСРЕДСТВАТА, нема да има ни закон, ни управляващи тези евросредства с особени правомощия, ни ГЕРБ, ни ... хайде да не продължавам. 😁

 

Щото въпросният ГЕРБ няма да може да преживее и ден, без да има КОЙ да му пълни копанята с НАШИ ПАРИ❗️❗️❗️

 

👎

hamel

Високата трибуна на НС не прави секи висок. Хелем пък Сталийски

b.beni
снимка на b.beni

Памфуциус - 👌👍✌️👏

Памфуций
снимка на Памфуций

А га утре от ЕС-то ни СПРАТ ЕВРОСРЕДСТВАТА, 

Не знам дали ще ни спрат евросредствата, но имам едно подозрение, че управляващите харчат вече едни все още недоговорени и неразпределени пари. 

Foton4ik
снимка на Foton4ik

Те такива нахални шмекери и крадци, под команда на роб-диктатор, май сме нямали досега.

Guro Gurov

Бонго,

би ли коментирал две неща-

1. Това, че БСП, а не отсъстващата от парламента по разбираеми причини десница се опитва да спира престъпленията на ГРОБ.

2. Когато Президента наложи вето на закона, дали ще се явиш под статията?

Благодаря предварително.

Памфуций
снимка на Памфуций

Не, че съм длъжен да ти обяснявам каквото и да е.

1/ Отдавна съм си казал мнението, че БСП трябва да напусне НС и да бойкотира работата му. 

2/ Кликваш тук: https://www.segabg.com/forum-topic/radev-sezira-ks-zaradi-konstitucionnata-komisiya-parlamenta?page=1. Мисля също така, че и връзката към песента "Слава на нашата партия Слава" доста ясно показва отношението към промените, наложени от ГЕРБ. Прочее, че ГЕРБ претворява татовизъма в дела съм го казал далеч преди Иво Христов.  

 

Guro Gurov

Не, че съм длъжен да ти обяснявам каквото и да е.

Не бе, моля ти се!

Кой съм аз, че да си ми длъжен!

Просто ми направи впечатление, че обра овациите на Джиджи с твоя пост.

Фсе пак, под чертата, само вметка

1/ Отдавна съм си казал мнението, че БСП трябва да напусне НС и да бойкотира работата му. 

 

Тва на практика не е ли така?

 

Памфуций
снимка на Памфуций

Просто ми направи впечатление, че обра овациите на Джиджи с твоя пост.

И кво - оня ден тя ми се скара за употребата на "норки. Не разбра ли, че освен "бесносин", съм "либераст:, "троцкист", "отявлен русофоб", "рафиниран русофил", "скрит комунист", и какво ли не? Защо да не бъда и "джиджист" от време на време? 

И не - на практика БСП не бойкотира НС. Напротив - легитимира гумения печат , в който се е обърнало НС, демонстрирайки парламентарна опозиционна дейност. 

Джиджи

И кво – оня ден тя ми се скара за употребата на "норки”.

😅

 

Не съм ти се скарала, а само ти обясних КОЙ и ЗАЩО пробутва „норките” и че няма да може да ги пробута докрай, щото не означават нищо … 😝

Не разбра ли, че освен "бесносин", съм "либераст”, "троцкист", "отявлен русофоб", "рафиниран русофил", "скрит комунист", и какво ли не? Защо да не бъда и "джиджист" от време на време? 

👌✌️

И не – на практика БСП не бойкотира НС. Напротив – легитимира гумения печат, в който се е обърнало НС, демонстрирайки парламентарна опозиционна дейност. 

👍 А трябва да бойкотира!!!👏👏👏

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Не може да им се отрече творческия ентусиазъм  на законотворците.

Успяха да узаконят почти всяка далавера.

Вече могат да те осъдят ефективно само, ако не си от нашите.

Ма забравят, че тоягата има два края.

☺️

марк

                      

 

 

 

                                            Киргизия !!!!

 

 

 

 

 

 

марк

 

 

 

                              Дали след няклко десетки години тези депутати от ГЕРБ няма да се окажат елитът на българският народ ?

 

Памфуций
снимка на Памфуций

А колкото до кражбите - андрешковците от себе си не могат да избягат...мислят, че все някой ги прекарва. Такова им е мисленето, защото те непрекъснато го правят. Дори и нещо безплатно да им дадат в ръцете пак ще мислят, че са прекарани. Санирането например..

Тя социапатията не е лечима, особено съчетана с дебилизъм. Санирането беше учебникарски пример за - меко казано - неефективно изразходване на публични и евро средства. Едно положително неща, което беше опорочено. 

Джиджи

Четв., 15/10/2020 - 10:52 (нов)

@Памфуций

Едно положително нещо, което беше опорочено. 

👌👍👏

 

А аз бих допълнила: ОЩЕ едно положително нещо, което беше опорочено. 👎

Влез или се регистрирай за да коментираш