facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

ГЕРБ стяга местните структури в подкрепа на правителството

Сред активистите партийният връх лансира версията, че служебен кабинет на президента ще възпре развитието на страната
3 855
 Пресцентър на ГЕРБ
Административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов убеждава партийците, че смисъл и нужда от смяна на кабинета няма.

Партийното ръководство на ГЕРБ продължава с усилията да мобилизира и консолидира местните организации на партията в подкрепа на правителството на Бойко Борисов. Най-отчетливи в това отношение са системните обиколки на административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов из страната.

След като посети по-проблемните партийни структури – Видин, Плевен, Благоевград - Паунов се отби на 21 юли в Разложко. На среща с общинското ръководство и актива той е спуснал версията на партийния връх за политическата ситуация. „Срещу ГЕРБ е създаден Отечествен фронт с голям финансов ресурс, който се опитва да дестабилизира страната. А тази дестабилизация работи изцяло в интерес на един беглец в Дубай”, заявил е административният секретар, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Паунов е говорил и за протестиращите – че се надява да „формулират ясни и конкретни искания към властта” и да влязат в диалог с управляващите. „Трябва да имаме очи и за хубавите неща. България бе приета в чакалнята на еврозоната и в Банковия съюз. А днес (вчера - бел.ред.) от Брюксел премиерът Борисов съобщи новината, че страната ни ще получи 29 милиарда евро от ЕС до 2027 г. Тези два успеха са показателни за доверието, което Европа има в България и лично в премиера Борисов”, вдъхновил се е административният секретар на ГЕРБ.

Местните партийни членове откликнали „единодушно”, че „няма предпоставки за подаване на оставка на правителството”. „Кабинетът и управляващото мнозинство в парламента са легитимно избрани от над 1 млн. българи. Ние носим отговорност пред всички тях да не допускаме политическа криза и безвремие, каквито неизменно ще последват, ако Румен Радев състави служебно правителство“, обявила е шефът на разложката организация Мария Копанарова.

Темата за евентуален кабинет, съставен от президента, е била ключова и на среща на Паунов и областния координатор и евродепутат Андрей Новаков с партийци в Благоевград същия ден. В областния град ГЕРБ е в опозиция на кмета Румен Томов. „Държавата обаче се намира в такъв период, в който трябва да бъдат завършени редица стратегически проекти. Служебно правителство и политическа криза могат да се окажат спирачка пред всички тези цели, насочени към бъдещето на страната и нейната евроатлантическа принадлежност“, обявил е Паунов пред благоевградските активисти.

ЗА ВРЪЗКИТЕ С ДПС

Цветомир Паунов, заедно с евродепутатите Андрей Новаков и Асим Адемов, са разговаряли и с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово. На срещите е станало въпрос за обвиненията, че партията е в тесни връзки с ДПС. „Атакуват ни заради някакви евентуални връзки с ДПС, което, разбира се, е напълно несъстоятелно. Дори напротив - в смесените райони единствено ГЕРБ се противопоставя на ДПС, други политически сили няма. ГЕРБ ще бъде силен в смесените региони, докато е ясен и категоричен опонент на ДПС“, коментирал е темата Асим Адемов.

27

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов се сети, че и в малките населени места живеят хора

29.09.2020

322 1
ДПС се оплака от мутризация на политиката

29.09.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

620 5
Болникът Борисов прелива партийна кръв на Цветанов

28.09.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

4812 17

Коментари

pasi

Бай Онуй трябва да бъде съден и за "постигнатото" в Брюксел. Практически сме взели с 3 млрд по- малко отколкото е предвидила Комисията. Без анализи и публичност на плановете на кобинета за тези преговори, калинките на практика върнаха България назад. От горе на всичкото хвалба!!!

Няма такава държава! ОСТАВКА! НЕЗАБАВНО!

Сладур

Ако на площада има честни и искрени хора, които искат промяна, имаха партия, бих гласувал за тях. А иначе - след оставката на Боко, кой ще дойде - Курнелия , огладнялата приватизаторка, Доган, консултантът, Слави, чалгаря, Христо Иванов или??

Поне Боко защото е работлив или прост, работи от сутрин до вечер, даже и повече. Взима, ама и за хората остава...преди него се строеше само на морето и в планината/хотели, ресторанти/, а сега пречиствателни станции, саниране, магистрали макар и с косури, стадиони, църкви и т.н.

А колкото до федфебел Радев някой "Грипен" може да фактурира...

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Елате за Диалога. Ще се води от дистанция с домати Ръгби и ТВЪРДО сварени яйца.

           ВсичкиСрещу ГРЕБ

                 🥚СТ🍅ВК🍅

Бонжуар

Менгемето и ролята му в партийното саниране. Др. Пийкоков е пропуснал да отбележи, че подквасен нужник само срутване го оправя. 

TheOwl
снимка на TheOwl

Правилно, няма причина за оставка

Деянов
снимка на Деянов

Протестиращите отдавна са поставили своите искания : Оставка, Съд, Затвор! Колко време е необходимо те да стигнат до кухото пространство между ушите на управляващите? 

TheOwl
снимка на TheOwl

 За какво пък затвор ?

Льо Клер

Така трябва!

Сократя

В Чили.

Деянов
снимка на Деянов

Познай! 

sharp007

В по-малките населени места е страшно. 

Там се знят съвсем точно мутрите и че са от ГЕРБ, но никой не смее да ги нарече мутри и никой не сме да посочи корупционните схеми.

Сръчко

Оставка няма да има и не е редно да се подава оставка при най-малко недоволство или протест на улицата.

 

 

 

Кара Колю

Тъй ли? Че защо тогава червените бабифони тъй жално, тъй милно плачат?

devane

Всички го виждат, че не пипвате нищо, което Доган и Пеевски притежават. За тях дума не се обелва, подаряват им се милиони левове ей така, но не, нямало нищо общо с ДПС.

Да бе, да. Може да си мислите, че народа е прост, ама не е чак толкова.

Бонжуар

Оставка ще има. Той е в ступор. БарцИлона Го примамва неудържимо... 

Льо Клер

Без разговори!

Поетът е посочил:

 

  "Така ще вървите!"

                  И те ще тръгнат така!

 

Е, няма да мине без суджук, естествено. Но, няма за всеки.

 

 

 

 

 

 

John Slow

Правилно, няма причина за оставка

Май дрънкаш наизуст. Кое е правилното? Да правиш човешка стена пред лидера, за да не бъде пометен от недоволните? От КНДР ли го научихте това?

Джиджи

ГЕРБ стяга местните структури в подкрепа на правителството

А тримата ГЕРБерастки министри, вече подали оставка, за какво стяга?! 😆

 

За воаяж до БарЦилона, мей би ... 😴🎶

John Slow

За какво пък затвор ?

За "Ало, Ваньо". Борисов дори си призна престъплението. Какво повече ти трябва?

 

 

John Slow

Няма майтап, нито преувеличение. От видеозапис на премиера Бойко Борисов, разпространен вчера, стана ясно, че той признава за извършено престъпление. Става дума за прословутия му разговор с шефа на митниците Танов, в който той го кара да спре проверката в завода на Михаил Михов – Мишо Бирата. Това е престъпление по чл. 143 и по чл. 282 от Наказателния кодекс, което предвижда наказания до 6 години затвор и от 3 до 10 години – въпрос на процесуални действия.

 

https://e-vestnik.bg/15078/borisov-prizna-prestaplenie-nyama-shega/

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Оранжевата гвардия на Стамболийски имала боен възглас : "Бря, бря, бря, нам да е добря!" Не виждам някаква отлика в местните гербаджийски структури. За тях всичко е сужук.

Getsbi

KOЙ ЩЕ РАЗСЛЕДВА ДОГАН и ПЕЕВСКИ за ИЗКУСТВЕНИЯ ФАЛИТ на ЦИГАРЕНИТЕ ФАБРИКИ в

БЛАГОЕВГРАД и СОФИЯ?

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Нещата почват да наподобяват на мач между "Левски" и "Лудогорец".

Едните вече седем-осем години са неизменни шампиони, ама агитката им все така рехава си остава, в сравнение с другата.

Дано да не се стига до сблъсък помежду им.

☺️

Льо Клер

Лудогорците и аналога им в забележката ти имат пари и си купуват важни играчи! ☝️

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Аз говоря за агитките, не за качеството на състава.

☺️

Любомир Димитров
снимка на Любомир Димитров

А вие галфони какво очаквате ??   Цветя и рози от благодарност ли ??  Както казва "простия" народ - те него пускат в къщата, то се гласи на трапезата да сяда !!!  Ама вече - нъц !!! Кой откъдето е !

inventus

За държавата по зле едва ли ще стане та чак да и се спре развитието дето го няма...Ама за тия дето сега са на власт и се опитват да мутреят определено ще стане по зле. Най малкото ще им се подтисне развитието.Те това го знаят за това деня и нощя мислят опорни точки с които да прилъжат оределият си електорат. За сега успяват.

Влез или се регистрирай за да коментираш