facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Гешев: Безпрецедентно в новата история арестувахме шефове в ГДБОП

Зам.-главният секретар на МВР и началникът на ГДБОП подадоха оставки
Обновена
17 654

При съвместна акция на прокуратурата и дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР са задържани за получен подкуп началникът на отдела за противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотици към ГДБОП, началник на сектор от същата дирекция, както и още един служител. Това съобщи на брифинг главният прокурор Иван Гешев.

По негови думи разследването касае организирана престъпна група, занимаваща се с подкупи и осигуряване на чадър върху дейността на наркотрафиканти и дилъри на наркотици не само на територията на България. Арестуваните за 24 часа длъжностни лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците у нас, както и основни лица за сътрудничество с европейските партньори. "В интерес на българските граждани е да си изчистим къщичката. Такъв случай също не се е случвал в новата история на България", коментира още Гешев.

"Меко казано, е грозно да оказваш съдействие на групи за наркоразпространение. Пострадалите са български граждани, които страдат от този вид престъпност, нашите деца, които са бъдещето на България", продължи главният прокурор. Той уточни, че в личен план е потресен и разочарован, тъй като познава единия от задържаните още от 90-те години, когато е работил в столично РПУ.

Иван Гешев отказа да коментира дали случаят има връзка със задържания кокаин в Студентски град преди месец. "Трябва да кажем категорично, че прокуратурата и МВР са безкомпромисни към всякакви случаи на престъпления. Не правим разлика кой нарушава закона и от коя институция е", отсече главният прокурор.

Вътрешният министър Младен Маринов определи случая на задържани полицаи като изключително неприятен. "Разпоредих на професионалното ръководство на главния секретар да се направи анализ на ГДБОП, основно на дейността на трафика и разпространението на наркотици, да обсъдим с премиера и да вземем решение за промени в структурата и кадровия състав, за да изчистим името на дирекцията и на служителите, които работят там", съобщи Маринов.

По-късно през деня шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов обяви, че подава оставка. "През изминалите години всички ние работихме усилено за възстановяването на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и за изграждането на позитивния облик, както сред българското общество, така и сред европейските партньори. Днешният случай провокира решението ми да се оттегля от заемания пост и да поема отговорност. Смятам, че това е морален и логичен акт", се казва в обръщението на Спиридонов.

Оставката му беше поискана и от министър-председателя Бойко Борисов, който проведе среща с министъра на вътрешните работи Младен Маринов в Министерския съвет. 

„Поздравявам ви МВР и прокуратурата за тази операция, защото ние винаги сме казвали, че трябва нашата къщичка да е чиста. Така че приемаш оставките, предлагаш ново ръководство и продължавате напред“, заяви премиерът, цитиран от БГНЕС.

Борисов поиска оставката и на заместник-главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев, която също вече е факт. Според министър-председателя трябва да се действа безкомпромисно към всички.

 

79

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

72-ра вечер на протести в София с искане за оставка на Борисов и Гешев

18.09.2020

Обновена

1620 32
10 форми на диалог с МВР

17.09.2020

Г-н БАЛЕВ

2682 4
Дебатът в ЕП за българската демокрация ще е на 5 октомври

17.09.2020

Обновена

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

50316 97

Коментари

Страници

Citimen

Макар и късно, факт е - Гешев заслужава похвала за закопчаните престъпници с пагони! Друг е въпросът сега ли се разбира, че в наркоразпространението полицаи са видни играчи.

Светозар

Г-н Цветан Цветанов: „Не се чувствам наказан, защото няма кой да ме накаже.“

Минувача
снимка на Минувача

Задържаните снощи са Кирил Ванков и Цветан Танков, твърдят източници от МВР.  

марк

 

 

 

                                    Поне правописните грешки си оправете , че вече дразни .

mamut

 освен от Студенския град, дали има връзка и с едни банани от стоковата борса  и  плувналите пакети кока по черното ни море. А дали ДЕА не се обадила, че им е провалена операцията (за стоката заловена в студенски град), че в началото на седмицата едни черни жипове с червени номера започващи с 03 имаше пред МС. и от няма накъде . Шефовете на ГДПОБ се назначават от министъра на МВР след съгласуване с Прайм министъра. Ми предишния им шеф Станимир Флоров нали прокуратурата го разследваше и него . 

Доц.Трътлев

Шефовете на ГДПОБ се назначават от министъра на МВР след съгласуване с Прайм министъра. 

Демек от Мето Илиенски. 

Минувача
снимка на Минувача

Не си поплюва Гешев, щом се осмели да рови и около обкръжението на Радев...

Hasta la vista

Ама и ГДБОП ли са от обкръжението на Радев? Виж ти! А полицията, в това число и споменатата служба, не са ли на подчинение на министъра на вътрешните афери, респективно на МП? 

Минувача
снимка на Минувача

Да сте чували за Узунов?

Любомир Димитров
снимка на Любомир Димитров

Не, чувал съм за Катка Дипломатка !

 

Hasta la vista

Чувал съм, и кво? Но тук май иде реч за некви високопоставени в ГДБОП, така че...Впрочем, ни в клин, ни в ръкав почти под всяка статия, независимо каква е темата, споменавате Президента. Да не би да ви е отнел гаджето, че сте обсебен от него, или ви е изял десерта? 

3biri

Циркът си заминава, но клоуните остават.

Хулиган

Чак сега ли ви светна, че регулирането на наркотрафика от десетилетия е част от художествената самодейност на полицаите?

Изпитвам сериозни подозрения, че такива спектакли, предназначени за ивоникодимовци и тем подобни  дръжки на микрофони, са тривиална част от битката МЕЖДУ отделни банди, а не СРЕЩУ бандитите.

Поне докато гешефтурата не стане прокуратура...

http://www.drago.info/index.php/2019/08/09/svatbata-na-prokurora/

MAPOH

Браво! Гешев за пореден път доказа, че се справя отлично с бърсането на задници. Къде го чукаш, къде се пука. А за тлъстите пачки, кюлчетата и голият цар- нищо...Гешев е радост!

Минувача
снимка на Минувача

Само идиоти могат да свържат парите, златото и уискито с липсващия в спалнята Борисов.

MAPOH

Като гледам и ти си от бърсачите.

Светозар

Волен Сидеров в интервю пред в-к „Монитор“ на 7 юни 2013 г.:

„Има сериозни данни, че точно с тези самолети, както и с военни, са изнасяни огромни количества пари, в кеш - въпросните потоци от пари, и са внасяни по банкови сметки в Ливан. Това са го правили Цветанов и Борисов лично и чрез техни подставени лица - Пашата, Каратиста и други”.

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Само идиот може да отрича връзката между пистолета и банкнотите.

☺️

Светозар

Г-н Борисов отрече парите в шкафчето да са негови.

Но г-н Борисов отрече и че е пращал СМС-си на г-н Божков, ама се оказа обратното.

Г-н Борисов заяви, че г-н Доган го е поръчал, ама и това се оказа лъжа.

АЕЦ „Белене“ уж имаше лиценз от ЕС, ама и това пак се оказа една голяма лъжа.

Уж АЕЦ „Белене“ беше един голям корупционен гьол, ама г-н Борисов отрече това и заяви, че вече е „много красив проект“.

Г-н Борисов обвини шефа на АПИ, че му прави номерца с винетките. „Като глашатай ще викаш в кварталите, че не трябват винетки”, добави премиерът. После се оказа, че това е поредната лъжа на г-н Премиера, защото шефа на АПИ не прави никакви „номерца с винетките“, а изпълнява съвестно решение на МС, подписано от г-н Борисов.

Г-н Борисов заяви, че партийните субсидии ще са един лев, ама и това се оказа голяма осемкратна лъжа, защото субсидиите в момента са ОСЕМ лева.

Та г-н „Минувача“, кой казвате, че е идот?!?

nebenebe

Аз не ги разбирам работите, ама май отвънка ... такова. Гешев мънка като двойкаджия, не му отърва да каже истината. Ще разберем скоро всичко.

......................

Даа, понамаляват доходите на хунтата. Това е пътят.

Интервал

Не си поплюва Гешев, щом се осмели да рови и около обкръжението на Радев...

Минаващия, как е положението с ровенето в обкръжението на Буда и Шиши? 😃

SHRINK
снимка на SHRINK

а чорапа изрита деса чак ф Америка и ся вири гребенче и явно няма си я прибира и да създадат общ фронт срещи гешеф

Интервал

Схринк, четене с осмисляне и разбиране знаеш ли какво е?

Ференги

Смела тавариши в ногу!

Ген. Решетников е отдавна готов с консултациите за служебен кабинет. Нужна е само "революционна обстановка". А пакетите с кока са театрален декор, любезно предоставен от тов. Мадуро.

Колегата Хулиган е прав,

че такива спектакли, предназначени за ивоникодимовци и тем подобни  дръжки на микрофони, са тривиална част от битката МЕЖДУ отделни банди, а не СРЕЩУ бандитите.

С едно уточнение, че в малка държава като България, е много вероятно отделните банди да имат общ продуцент.

https://youtu.be/ImkVFnvOEvo?t=69

Интервал

Подозирам, че сам не разбираш какво пишеш :)

Без

Няма противодействие срещу мафията. Не и в държави като нашата. На глупостите на Гешев вярват само ония, които вярват и в Дядо Коледа.

ivanko77

Интересно е как ще коментира Гешев, думите на Горанов, че за несъбрани такси за хазарта няма престъпление, което да се преследват от НК, респективно от прокуратурата?

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Цирковете на Гешеф продължават. Кого са покровителствали ченгетата, бе, Гешеф? Защо не са арестувани тея, над които е бил разпънат чадър? Ама, да не се окаже, че са покровителствали само улични дилъри. Щото е неудобно да удариш вносителите на дрога?

fractal
снимка на fractal

Рибата се вмирисва от главата

 

nottheone1

то па една глава...

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш