Quantcast
Хаджигенов увеличи подслушваните политици на 82-ма | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Хаджигенов увеличи подслушваните политици на 82-ма

Обновена
2 519
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Николай Хаджигенов

Броят на подслушваните политици по времето на ГЕРБ се увеличи почти тройно в рамките на седмица в изявленията на опозиционери. След като Атанас Атанасов от ДСБ първоначално бе съобщил за 32-ма, в четвъртък сутринта Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!" заяви, че са подслушвани 82-ма души.

Една трета от тях били от БСП. "Най-вероятно спецсъдът ги е разписал", заяви Хаджигенов пред "Нова телевизия". Не стана много ясно откъде му е информацията. В началото на седмицата спецсъдът излезе със съобщение, че не е давал разрешения за подслушване на политически фигури.

Обясни обаче, че подслушването се осъществило на два етапа - заради протестите и предизборната борба. Хаджигенов обеща в следващия парламент да бъде сформирана специална комисия, която да разплете случаите. 

"Няма как да знаем нещо, което изобщо не съществува. Утре ще дойде някой друг герой и ще каже, че са 150", отвърна след него Тома Биков от ГЕРБ.

Пред "Сега" Хаджигенов обясни, че има доказателства за тези 82-ма подслушвани, но в момента не може да сподели повече конкретика. Той допълни, че е очаквал числото да е по-голямо, но явно службите са се концентрирали върху ключовите фигури от опозицията.

Адвокатът обясни още, че на практика няма контрол за разрешенията за прилагане на СРС, които съдът дава. При това в исканията няма имена, а само номера, т.е. съдиите нямат представа чие подслушване одобряват. Той даде пример и как някой може да бъде "закачен" - ако нарочно му се обади някой, който е подслушван, или ако номерът му бъде подаден през дело, с което няма нищо общо.

 

Още

Парламентът засекрети заседанието за полицейското насилие

15.09.2021

Обновена

2018
Хаджигенов за скандала "500 К": Това е безобразие

08.09.2021

Обновена

14116
Бабикян и Хаджигенов ще регистрират НПО "Ние идваме"

05.09.2021

3006