facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Христо Иванов: 10 милиарда годишно се крадат в България

Борисов е прочетен вестник и скоро ще бъде сменен, смята съпредседателят на „Демократична България”
3 153
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Христо Иванов

Бойко Борисов съвсем скоро ще бъде сменен, той е прочетен вестник, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов по адрес на премиера пред bTV.

Според Иванов корупционният модел на управление на страната е свързан с ДПС. „Това е модел на завладяване на българската държавност – институция по институция. Големият политически въпрос пред нас сега е дали можем да приложим програма за изчистването, отново институция по институция, от тези форми на корупционно завладяване. Има поредица от изследвания, които показват, че в България годишно се крадат около 10 млрд. лв. … Корупцията си има име, корупцията си има адрес – „Сарая“, заяви политикът.

Той отхвърли твърденията, че протестът бетонира правителството във властта: „Протестът бетонираше и Орешарски, и накрая Орешарски беше махнат като жълт вестник, отдавна прочетен. Борисов си избра тази съдба, по същия начин той ще бъде окончателно махнат от ДПС, когато те решат да му дръпнат черджето под краката. Той не чу това, което му казваха хората на улицата.“

Иванов беше категоричен, че на ДПС се крепи кворумът в парламента. „Знаем огромната роля на движението, на „Сарая”, на Делян Пеевски в реалната власт в България, която е корупционната коалиция, често необявена”, добави той.

СЛЕД АКЦИЯТА В РОСЕНЕЦ

Съпредседателят на „Демократична България“ заяви, че след акцията в парк „Росенец“, не се е връщал отново там. Той добави, че явно трябва да започне да го посещава редовно, за да се научат институциите „да си вършат работата“. „Случиха се чудеса, хората могат да стигат до там - кметът откри, че има път, за който преди това лъжеше, че го няма. Откриха, че строежът е незаконен, сградата не е пусната в експлоатация, че има незаконно строителство за премахване и т.н. Ние продължаваме с натиска, защото това не е единствената далавера в страната, но е знакова за този модел на срастване между „Сарая“ и българските институции“, посочи Иванов.

ЛЪЖИТЕ НА ПРЕМИЕРА

Политикът коментира изказване на Борисов от лятото, в което премиерът посочи, че Румяна Бъчварова - неговият бивш заместник във втория му кабинет, е вкарала Иванов в политиката през задния вход. „Никога не съм влизал през никакъв заден вход. Имал съм два разговора с Борисов преди да стана част от правителството. Напълно нормални разговори и аз съм ги разказвал, защото тогава Борисов ми каза, че няма да пипаме прокуратурата ... Това е човек, който лъже в абсолютна самозабрава и си измисля неща. Бърка ме с Деница Сачева, очевидно“, заяви Иванов.

58

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Ден 78: Протестът се премести при централата на ДПС

24.09.2020

Обновена

2072 16
В Русе протестираха срещу мръсния въздух

24.09.2020

174 6
Борисов: Кръгът на Радев ми прати прекрасна госпожа да снима шкафчето

24.09.2020

Обновена

26495 319

Коментари

Страници

ciceron 2

"10 милиарда годишно се крадат в България",без мен,срамота.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Опа! Да сравняваш Христо Иванов с Боко и Доган е доста смело.

Боко, на годините на Христо, беше главен секретар на МВР, назначен от правителството на бай Симо Цара по идея на Д(П)С и благодарение на богатата си биография на бандит. И подлец от най-висок клас.

Доган и Боко спряха развитието на държавицата към нещо далеч по-хубаво от Западна Европа и я направиха гадна карикатура на соца и западните демокрации едновременно -- путинизираха я.

 

Пак да кажа: сравнението между 45-годишния Боко и днешния Христо с цел да се внуши, че всички политици и обществени активисти са по дефиниция долни, е тъпо, защото е долно.

 

Крадат бездарниците. По дефиниция.

 

TheCrusader
снимка на TheCrusader

и накрая Орешарски беше махнат като жълт вестник, 

Беше махнат от партньорите на БСП във властта - ДПС.

 

А тия 10 млрд, как ги изчислиха ?! 

Rosen Nedyalkov

Колко милиарда отиват подир циганите?

чевермехайвер

Христо Иванов

 

Има поредица от изследвания, които показват, че в България годишно се крадат около 10 млрд.

 

Какво по-лесно да направи портал и да се следят всички корупционни сделки - може да са и 5/16 млрд.

АлСал

...А вие прозрачно ще ги предоставите на вашите началници отвъд океана.

Рукола
снимка на Рукола

Аха, явно от опит знаеш 😆

 

... гадничко е да ти дадат да опиташ лекичко, а после да те бутнат встрани да гледкаш, нъл тъй?

 

Ристьо, ти беше употребен и вече понамирисваш - сорка братчед 😁

ciceron 2

Х.Иванов нищо не каза,за протестите през 2013г.целящи единственно връщане на боко на власт,в нежна прегръдка на ДПС.

TheCrusader
снимка на TheCrusader

През 2013 ДПС е реално във властта. Да не би да твърдите, че ДСП са се самосвалили за да управляват с ГЕРБ ?!

ciceron 2

Ами фактите го доказват,а не аз.Ако не помниш е друга работа..

Кире

Цицеро, помним. Не лъжи, а се примирявай с фактите. 

olderon 2

Що бе. Да не се гордееш повече с Дани като министър!? Да ти напомня ли колко спонтанно и естествено се навежда към ръка Му!?

ciceron 2

Не против съм демагогията и гьонсуратлъка.Той сега иска да громи следствието,тоест прегръдката на боко с доган.А причината за това бяха,протестите 1 г.в които главен актьор беше и Х.Иванов.Тези протести не доведоха до падане на Орешарски,но доведоха до пиене на КАЙВЕ,на боку и местан.След това за благодарност,тандема "Бостан"даде постове на Иванов и сие.

fraxinus

Аз пък си мисля че Христо Иванов е непоправим оптимист.

 

БВП на България е нещо като 100-120 милиарда лева годишно. Държавата пряко управлява едно 50% от тях. Ако се крадяха само 10 милиарда, нямаше и да го забележим.

 

А то: крадат се примерно 30, опропастяват се други 20 и реално работа се върши с около 10. При това се опропастяват и минимум половината от тези които не са събрани от държавата - под формата на допълнителни разходи и загуби за гражданите и фирмите.

olderon 2

Тук сте повечето все умни хора. Аз претенции да съм умен нямам. Ремонтирам парни котли. Обаче цял живот все си мисля, че най важното е да отделяш сеното от плявата. В този ред  и щото не ми е работа да оправям държавата, а е на политиците все гледам да заложа на някой изглеждащ и звучащ що годе нормално. 

Тия сега са пълни простаци! Все едно да сравнявам Флойд с Тони Стораро. Може и да ми харесва, но ще заложа на първото. Та не виждам никакъв смисъл да защитаваш тия сега ако нямаш лична изгода. Елате да си чукате главите като обикновени хора и ще прогледнете. Колкото и да съм слаб математик, като слушам всички наоколо единствената причина да са на власт изглежда най проста изборна измама с всички там известни механизми!

Все едно не е мръсно и пътищата са оправени. Ами не са. Обичам си родината и искам да си доживея квото е останало тук. Също така знам, че всички се раждат добри докато не им се обясни, че може да са и лоши.

Поздрави от Гюл Бахча!

Антей

 

 

Също така знам, че хората се раждат добри

докато не им се обясни, че могат да бъдат и лоши.

 

:)

 

Всички се раждат добри, ... докато не им се поднесат ИЗКУШЕНИЯТА!

 

И тогава се вижда колко струва същността на човека!

 

И колко лесно може да стане лош.

Продаваш се за милион и не ти пука ни за род, ни за Родина.

 

И колко по-трудно е да останеш добър!

Отказваш се от милиона, защото род и Родина са ти по-скъпи.

 

Е, това ще са "новите" човеци, които ще дойдат ... скоро надяваме се.

 

:) ✌️

 

Sine_metu

И вие ли не можете да копирате от мненията?

Светозар

Кратък списък на българи родолюбци:

Бойко Борисов - целува ръката на д-р Доган, Сергей Станишев - целува се с Лютфи Местан на „Орлов мост", Илияна Йотова, вицепрезидент - падна на колене пред руския патриарх Кирил и му целуна ръка, но по време на клетвата си в парламента демонстративно отказа да целуне ръката на българския патриарх Неофит, Владислав Горанов - на 21 г. станава член на ДПС; Делян Пеевски, Йордан Цонев, Велислава Кръстева, Димитър Аврамов, Сергей Кичиков, Симеон Симеонов – всичките депутати от ДПС, Емил Кошлуков - натискал се е да стане депутат от ДПС, но Осман Октай го е изгонил от кабинета си, архонт Бинев - член на „Атака“, на НФСБ, през 2017 г. е кандидат за народен представител от листите на ДПС, Николина Ангелкова - започва като секретарка на Рамадан Аталай (19min.bg/news/8/135194.html ), Волен Сидеров (без коментар), Ангел Джамбазки - не е ходил войник, защото 12 години е учил право и не му е останало време да ходи в казармата, Иван Николаевич Портных - до 2011 г. е руски гражданин, колко е български родолюбец е под въпрос, Георги Гергов - с двойно гражданство, руско и българско, чий родолюбец е не е много ясно.

Flamand

Точно с кражбите е лесно. Достатъчно е Иванов да огласи някакви по-конкретни и подплатени с някакви доказателства данни, че се краде от еврофондовете. ЕК е много чувствителна на тази тема, ако има достатъчно данни, ще замрази фондовете още докато тече разследване. Както ги замрази на тройната коалиция и Орешарски. И тогава Баце трудно ще удържи властта. Обаче трябват все пак данни и поне частични доказателства, а не приказки на едро пред опозиционни медии, че всички знаели, че се краде.

Антей

 

Мдааа, скоро ще бъде сменен Борисов.

 

Ти, г-н Христо стой тук и чакай!

 

Звездите ти ги нашепват тез работи през разни енпеожки копнежи ли?!

 

Предателството на род и Родина е най-противния порок за човешката личност!

 

Защото предателството носи катастрофални последици за милиони човеци и държави!

 

⚓️

Антей

Къф мильон, бе, Антейчо,

за тебе е било потребно не повече от пакетче Кубети.

 

Нещо гадничко ли ти стана, а Михелсончо?!

 

⚓️

Интервал

Христо Иванов: Слънцето изгрява от изток.
 

ppipi7766

Кога беше минисър РистЮ парите не се крадяха, а се "разпределяха".

Кога отпадна от копанята взеха да ги крадат.😂

Sine_metu

Слабичък е Христо Иванов в макроанализите или пък не му изнасят.

Най-голямата кражба у нас е обезлюдяването. Говорейки само за икономика, е износът на национален продукт като преки загуби и непроизведеният продукт като пропуснати ползи. Възлиза на много повече от 10 милиарда, а ДПС са съучастници, но не и главни виновници.

 

Ето сламките, без претенции за изчерпателност и точност.

Вследствие присъединяването след 2004 г. на 10-те страни-донори, БВП на 12-те най-развити западни страни (докладът на ЕК е от 2016 г. и включва и Обединеното Кралство) нараства между 20 евро/човек/година в Дания и 480 евро/човек/година в Германия. Общо над 100 милиарда евро, 200 милиарда лева.

Нашата „лепта“ се оценява на 20 милиарда. Годишно.

Приблизително толкова - 20 милиарда - се получават и ако умножим „подарената“ работна сила на непроизведения вътрешен продукт per capita по номинал.

 

Това е моментната снимка.

Картинката става далеч по-черна, ако я разгледаме във времето и проектираме в бъдещето. С отчитане пропуснатото натрупване на национален доход и натрупващите се негативи от обезлюдяването и застаряването.

 

Повтарям, че не сме ние тук, които можем да очертаем размерите на националната катастрофа и посочим точните причини.

Това е първата длъжност на властта. На всяка власт.

И на отдавна „прочетената“, и на кандидатите, и на „служебните“.

 

 

Дяд Омраз

A БВП на човек за страните "Донори" - новоприетите - се вдига много повече, отколкото на "старата" част на ЕС:

https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.KD.ZG?end=2016&locations=EU-BG-DK-DE-CZ&start=2004&view=chart

Sine_metu

Дедо, не ти ли омръзна да се правиш на улав или викаш, че не се?

Дадох доклада на ЕК пет пъти и супронайсе го обясних:

нарастване и намаляване БВП вследствие само на присъединяването

Дяд Омраз

Аре стига лалане:

БВП на калпак - покупателна способност, по константни долари:

https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.PP.KD?end=2019&locations=EU-DE-BG-PL-CZ-DK&start=2004&view=chart

Германия - нарастване 2004 - 2019 - 24%

Дания - 13%

ЕС - 20%

Чехия - 41%

България - 74%

ПОЛША - 81%

Това, че ти лалаш глупости със самодоволен тон не ги прави по малко глупости. Това са реални данни на световната банка. Опровергавай, ако можеш.

Донори сме били на запада... Гуменречевщини на кило.

morro

Oт една страна , евала, на Христо Иванов , че с една акция на Росенец поразмърда тлъстите толстолоби , които до този момент лапаха безпроблемно.

Но са прави колегите по-горе, че всичко си беше така и гат беше министър. И тогава не ревеше.

Но най - противното е , че зад него мазно потрива ръчички едно генералче , гномче с изцъклени очички.

Почти не го показват, но то си е там заедно с цялата кохорта СДС огризки, които нямат търпение да дооглозгат това , което не успяха преди.  

Basilisk

Deputy PM, minister and MEP named in Bulgaria’s cash-for-passport scam

 

https://www.euractiv.com/section/justice-home-affairs/news/deputy-pm-minister-and-mep-named-in-bulgarias-cash-for-passport-scam/

Диагностик

Цена нямаше да има Ристьо,  ако вместо  тези 10 млрд лв. беше посочил конкретни данни за кражбата на 0.5 млрд. Тези приказки  минават само за 80%-ните и сред платени протестиращи.

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш