facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Христо Иванов: Догансарай е емблема на превзетата държава

Внасяме няколко жалби в прокуратурата след сблъсъка с гардовете на Доган, обяви Ивайло Мирчев
Обновена
12 383
 Фейсбук на Ивайло Мирчев
Ивайло Мирчев, изтласкван по време на акцията от гардове

"Внасяме няколко сигнала в прокуратурата. Първият е за пясъка на брега пред сараите на Доган, който се оказва, че е изчезнал, а на негово място се появява чакъл". Това каза пред БНР активистът на "Да, България" Ивайло Мирчев във връзка с вчерашната акция, при която представители на партията опитаха да слязат на морския бряг до бившето яхтено пристанище в местността Отманли. Територията от години е недостъпна, тъй като на нея се намира големият почивен комплекс, свързван с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Мирчев уточни, че са направили проверка дали плажът не е отдаден на концесия и беше категоричен, че той е публична държавна собственост.

Според Мирчев фактът, че пясъкът е заменен с чакъл би могъл да се обясни с това, че когато брегът е с пясък, той е публична държавна собственост и трябва да се отдаде на концесия:

"Когато се отдаде на концесия, поне 50% от него трябва да бъде отделен за свободен достъп. Тъй като г-н Доган не е искал да има такъв свободен достъп, пясъкът е премахнат и на негово място е посипан чакъл. Има снимки на туристи от 2016-а г., когато този плаж е бил страхотен и приказен български плаж, който днес е превърнат в сараите на Ахмед Доган".

Вторият сигнал до прокуратурата е за обругаване на българското знаме от един от гардовете на т.нар. сараи. От "Демократична България" ще подадат сигнал и за саморазправа срещу лидера на "Да, България" Христо Иванов, общинския съветник от Бургас Димитър Найденов и Ивайло Мирчев.

"Следваща жалба е за премахването на бариера на общинския път към сараите на Доган", обяви още активистът на "Да, България" и добави, че ще подадат сигнал до прокуратурата и заради това, че гардовете на НСО не са се легитимирали, както са задължени по Закона за НСО. Мирчев уточни, че дори и да са частни охранители - пак са длъжни да се легитимират.

Според бившия правосъден министър и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов имението в парк "Росенец", което се свързва с Ахмед Доган, е емблема за това, че българските институции и закон се изключват за определени хора, за да могат да си правят каквото искат. "Това е образът на това как България се превзема", каза той пред bTV.

Иванов обясни, че поводът за вчерашното му посещение на брега до сарая на Ахмед Доган е манипулативно решение на общинския съвет в Бургас, с което общински път се прехвърля на фирма, контролирана от почетния председател на ДПС. Въпреки че все още пътят е собственост на общината, вече там е изградена бариера и не се допуска никой до брега. На практика единственият начин да стигнеш до там е с лодка. "Този бряг е държавна собственост. Това ни каза областният управител, пише го и в кадастъра", посочи Христо Иванов.

Той изрази възмущението си от факта, че един от гардовете, които не му позволиха да стъпи на публичния каменист бряг, е хвърлил българския трикольор на земята. По този повод "Демократична България" ще пусне сигнал в прокуратурата за поругаване на флага. Освен това бившият правосъден министър се закани, че в събота ще се върне на мястото, за да си прибере българското знаме, като призова повече граждани да се съберат на бариерата до имението.

Иванов е убеден, че въоръжените охранители, които го изблъскаха във водата, всъщност са гардове на Националната служба за охрана, тъй като същите отдавна са в антуража на Доган. "Тези момчета или са гардове на НСО, или са по Закона за частната охранителна дейсност. И по двата закона те трябва да се легитимират. Днес пускаме искания до министъра на вътрешните работи и до шефа на НСО да се каже кое от двете нарушения е валидно", коментира лидерът на "Демократична България" и изрази мнение, че тези служители няма да бъдат освободени от охранителната служба по политически причини. "Борисов трябва да отговори защо НСО охранява Доган и Пеевски, колко струва това", категоричен е Христо Иванов.

 

116

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Президентът май пази благоразумна дистанция от Доган

02.08.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

9884 41
ББР раздала кредити за 500 млн. лв. на приближени до ДПС

27.07.2020

Обновена

4531 34
Трасето към "Порт Доган" се прокарва без ОВОС

24.07.2020

НИКОЛАЙ ИВАНОВ

16548 21

Коментари

Страници

John Slow

"Това е образът как България се превзема", допълни той. 

Що за изречение?

ГЕРБавия

НСО трябва да бъде ЗАКРИТА !!!!!

Тя харчи над 40 милиона лева всяка година, а няма пари за деца, майки и болни хора !!! И отдавна надмина УБО на Тодор Живков по обслужване, глезотии и харчене на нашите пари !!!! При това мачка хората дори по пътищата. Не са само ДОГАН и ПЕЕВСКИ - леля Цецка Рабфака и Главчев, както и ФАНДЪКОВА също се обгрижват !!  В България трябва да се охраняват не повече от 10 души. Народното Събрание също трябва да има само няколко коли, а дупетатите да ползват собствени. Нали им дават и пари извът заплатите, в пликове ??? И да падне депутатският имунитет !!!!!!!!!!!!! Стига привилегии, стига кражби и беззакония. Така повече не може !!!

риболовец 5

  Браво Христо, не се отказвай!

риболовец 5

  А партиите, защо не вземат отношение по този грандиозен скандал, ами мълчат като кърджалийски утки?

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Защото са като свински черва.

Спецът по свинските черва де го?

И кога ще се захване с прасето?

 

Забравих, зает е да пълни червата, суджук си требе, па и за бахур да остане.

Светозар

Осман Октай:

„След случилото се и липсата на всякаква реакция от страна на президент, премиер и прокуратурата,  Ахмед Доган показа, че той управлява управляващите.

Зная, че преди време Валери Симеонов демонстрира своя патриотичен дух, като влачеше баби по границата с Турция. Ще го призная за истински патриот, ако  сега извлече Доган от Сараите. Него обаче го няма никъде.“

(frognews.bg/novini/oktai-pred-frog-uvolnili-gardovete-nso-sas-zadna-data-shte-puskat-rosenets-sreshtu-10-leva.html)

Аладар

Малки корабчета и лодки да ги пълнят с хора

и да ги стоварват на брега както Ботев слезе

 при Козлодуй от кораба Радецки. След това

да тръгнат пеш към бариерата и от там с

автобуси към Бургас. Може да се облекат

като четници.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

и от Бургас отново с лодките -- ал капо да фине

vrana2

 Главните престъпници са в община Бургас.

fractal
снимка на fractal

Някои хора са си напазарували държави 

В Русия на 2 дена се вдига джамия има към 14000 джамии построени след 1990 

John Slow

"Russia had over 15,000 mosques, madrasas and prayer spaces before [the] 1917 [Bolshevik Revolution]. In 1991, only 100 were left," Rushan Abbyasov said.

"In just 20 years we managed to build and reconstruct more than 8,000 facilities," he added.

 

 

Тъмно пиво

Гледам колко малко хора излязаха вчера на протестите срещу унищожаването на българската природа и си мисля, че в събота Ицето /здравей Жанче/ няма да ре радва на подкрепа от народа. Народа, който хем е недоволен от битието си, хем не иска да променя статуквото.

pasamaz

Ми не мисля. По-скоро т.нар. народ толкова често е лъган от набедени политици, спасители и обикновенни комплексари, че даже в протестите си е предпазлив. Българина не е тъп, независимо от добилите гражданственост инфантилни изцепки на един юнак професор, който обича да преразказва Фурсов и Хазин.

Minderbinder
снимка на Minderbinder

А бе, малко палячовщина, която едва ли ще има ефект - хората на Доган доста добре са се защитили документално. Каскетът няма начин да тръгне срещу Доган, най-много да разпореди проверка, която ще установи, че всичко е законно.

Така че цялото това неще се свежда до самореклама на Бойкикев в стил ранен Волен.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Опит за рекорд на куц крак.

 

Волен Сидеров се правеше (sic!) на клоун, нарочно престъпвайки закона с всяка своя, хм, акция. С което правеше услуги на властта -- явната и скритата.

 

Христо Иванов се опира на закона, действа в негова защита и се е посветил на подобряване на българското законодателство, по-специално в областта на уреждането на съдебната система и мястото на прокуратурата в правораздаването.

BALAMUT
снимка на BALAMUT

кой закон престъпи Сидеров  че го биха че оповести з анаркотиците в центъра?

сиха му куража.

малцина помнят ,че гоце нямаше да види 2ри мандат ако не бе на балотажа Сидеров и американците не харесват това.

Citimen

Истинският Господар на България е г-н Сокола /и неговата дружина от обръчи/! Малоумният български народ, който обича кахърно иначе да развява байраци пред ликовете на Ботев и Левски, същият, който избра настоящата управляваща паплач, е срам за всички наши предци. Заради жалките сребърници, с които пълнят шкафчетата си, всички управляващи партии, без изключение се кланят и треперят послушно пред волята на Сокола /и неговия аватар/. Срам ме е от това робско и скудоумно българско племе, избиращо тези алчни и жалки лакеии на Сарая, срам ме от така наречените "патриоти" - жалки и страхливи лумпени! Поздравявам г-н Сокола за хитростта и ума, с които направи за посмешище българската рая, справедливо кретаща на опашката във всички класации на ЕС! Жалка, жалка, Българийо!

valldi

По време на турското робство имахме султан. Сега си имаме Доган, Ама с повече власт от султана. "Народе", бе възклинал Апостола...

дядо Илия

Не мога да разбера защо някои се правят на незнаещи? Няма начин общинският съвет да не е дал съгласие чрез гласуване за това място на морето! И вероятно с "молба" "отгоре"!

cymen

Колкото и да не понасям този индивид, няма как да не призная, че акцията му беше първото смислено нещо в политическото му битие. Рязък контраст с досегашните му лафазанщини. Като такава следва да бъде подкрепена от всички, независимо от отношението ни към човека. С последващото говорене обаче пак започна да си показва интелектуалния капацитет. Това с "поругаване на знамето" от устата на слуга на Посолството е истинска гавра. Да не говорим за брътвежите на част от антоража му, които по някакъв начин намесиха Русия. Едно нещо да направят, с което всички да бъдем съгласни и пак пачват да разделят и мразят българите.

Стоф

Дпс е проектът на кремълските служби и българските им мекерета от бкп/бсп, създаден на основата на турското малцинство в България и служещ за определящ фактор при избори. Така всяка управляваща партия зависи от баланса на дпс. И тъй като почти всички партийни формации (в същността си мафиотски банди), са производни на бсп, то дпс се приема на драго сърце, макар конституцията да отрича етнически партии. Тази очевадна действителност не може да бъде разбрана от масата слепци. 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Айде, пак неразбрали.

Сараите на Доган са руска база.

Доган е руски агент, какъвто е и Сидеров.

Американското посолство и Руското не са противопоставени -- заедно използват България в игрите си, а тези игри често са тип уговорени мачове.

 

Хора като Христо Иванов и активистите от ред неправителствени организации, действат по убеждение -- примерно хората от природозащитните организации. И убежденията им са читави, а действията -- полезни. Откъде да взимат парите, за да съществуват като организации? -- ами от източници, които не ги обвързват и подслушват. Явно американските и германските НПО и фондовете на ЕС предоставят такива условия, а КГБ -- не твърде😋

Begemot
снимка на Begemot

👍

BALAMUT
снимка на BALAMUT

а турци няма никак общо нали? цели области и населени места ням аи 1 българин.

те руснаците с а го направили нали?

и руснаците караха тиквата да ходи на изнесени заседания с цял мин. съвет в турция  такова никъде не виждано чудо..все едно косово у белград  тибет у пекин.

Evasion

 българските институции и закон се изключват за определени хора, за да могат да си правят каквото искат.

Така е от 9. IX. 1944 г. до днес. 

От 9. IX. 1944 г. до днес управляват едни и същи хора, техните деца, внуци, правнуци...

Светозар

На 17.05.1875 г. Христо Ботев с четата си слиза от кораба „Радецки“ на козлодуйския бряг с развят байряк и изминава 120 км до връх Околчица във Врачанския Балкан.

Христо Иванов с българското знаме на 07.07.2020 г. с двама съратници слезе на бряг публична държавна собственост до сарая на почетния председател на ДПС г-н Ахмед Доган. Но след като измина два метра, гавазите на Доган (от НСО) го избутаха обратно в морето и изхвърлиха българското знаме на буклука.

Та въпросът е: що е то турско робство , кога сме били под турско робство и има ли турското робство почва в България?!?

MAPOH

Браво Христо! 👍 Постъпката ти вчера заслужава адмирации. В събота всички на "Росенец"- по суша,  по вода и по въздух. Да разбутаме кочината- заедно!

nebenebe

Бургазлии се оказаха кекави хора. Кеф им е да слугуват на шопите. Някаква симбиоза са постигнали.

Gitcho
снимка на Gitcho

И аз като Cymen, отбелязал в поста си, не го харесвам Иванов. Но, в случая подкрепям провокацията, която направи. Това е някакъв начин да се събудят протести, макар и на националистическа, а не икономическа основа. От някъде трябва да се започне. Едни размирици в тази обстановка са винаги добре дошли, когато трябва да се разбуни кошера на тази алчност и арогантност. В същото време, искам да напомня на Христо Иванов, че когато другарката Нинова ги призова за обединение на кметските избори срещу ГЕРБерастията, ДА, МИ, ФА България, ДСБ и други набедени десни го играха пас! Тогава Нинова показа, че има повече "топки". отколкото гореизборените. Обаче всеки си прави тънките сметки как да се присламчи към софрата, отколкото да промени тотално модела. Всеки го играе соло, а така няма как да се промени нищо!

проф. Боян Дуранкев

Известен съм като ляв икономист. Лявото означава защита на общото и на обществената собственост.

 Напълно подкрепям и споделям тревогата на Христо Иванов за присвояването на общото Благо от оторизирани от власта частни лица като Доган.  Почти е сигурно че присвоителите  са си уредили законови вратички, за да приватизират общите блага.

 Когато обаче става дума за общите блага,  левицата не може да стои настрана. Ако БСП наистина е лява партия, ще трябва незабавно да организира и парламентарни, и извънпарламентарни действия за връщането на общото благо.  Ако обаче лъвицата си прави тънки сметки да управлява с подкрепата на ДПС, мълчаливо ще гледа отстрани.

 А що се отнася до защитата на природната система, тук не може да има ляво и дясно.

 Сегашното правителство на Герб и Обединените патриоти, пресметливо подкрепяни от ДПС, както и обслужвани от съд и прокуратура, трябва да си ходи доброволно. Голямата беда обаче е че в момента на хоризонта няма нито ясна идея за промяна, нито вдъхновяваща партия, нито чиста и свята личност, която да оглави тихата революция.

 Но борбата на нашите 99% с техните жалки един процент не трябва да спира и за минута.

 Стани народе възродени!

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш