Quantcast
Христо Иванов: ГЕРБ не е годен субект за коалиране | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Христо Иванов: ГЕРБ не е годен субект за коалиране

Преди това в "Панорама" той изключи коалиция с БСП, защото нещо кара Корнелия Нинова постоянно да се снима с Тодор Живков
Обновена
3 838
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

“Ние от самото установяване на "Демократична България" сме заявили много ясно, че централният проблем е моделът Борисов - Пеевски, и не можем да приемем каквото и да е оставане на Борисов в каквато и да е политическа роля, не само премиерска.” Това заяви в студиото на "Панорама" съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. Христо Иванов не изключи евентуална коалиция с ГЕРБ, но само ако председателят й Бойко Борисов се оттегли от партията и политиката заради "тежки зависимости", а ГЕРБ успее се разграничи от модела "Борисов-Пеевски". Иванов обаче изрази съмнение, че ще стане така. Той искал да види какво ще направят нормалните хора в ГЕРБ.

"Отговорът на въпроса "с кого" ще го даваме в края на кампанията. Сега искаме мандат, за да променим политическата система, за да можем да модернизираме България навременно, за да не загубим технологичния преход, който ни предстои", каза Иванов, попитан с кого може да се коалира "Демократична България"

Часове след тв предаването, Христо Иванов пусна пост във Фейсбук, с който втвърди позицията си. "За да е ясно какво мисля и да няма свободни съчинения: ГЕРБ не е годен субект за коалиране! Многократно са го доказали и аз многократно съм го казвал. Това е лидерска усвоителна котерия, ипотекирана в Сараите и обслужваща Пеевски и подобните му. Смисълът на всичките ми усилия е да разрушим този модел и системните му предпоставки и това е, за което търсим подкрепа от избирателите. Изобщо не обсъждаме управленски коалиции и не се занимаваме с хипотези. Искаме за ДБ мандат за управление, чрез което радикално да модернизираме страната", обяви той в социалната мрежа.

Съпредседателят на "Демократична България" изключи коалиция с БСП, защото имало нещо, което кара Корнелия Нинова постоянно да се снима винаги с Тодор Живков. "Иначе имa тeми, зa кoитo cмe гoтoви дa рaзгoвaрямe c вcички, нo тoвa нe oзнaчaвa, чe cмe гoтoви дa влeзeм в eднo упрaвлeниe'', каза председателят на "Да, България". По думите на Иванов еднa oт тeзи тeми e cъдeбнaтa рeфoрмa, за която ще е необходимо широко мнозинство.

“Властта отдавна е схлупила очи. Въпросът е гражданската енергия да може да се превърне в нещо, което ще замени тази власт и това е процесът, който предстои. Той е сложен процес. Това управление е приключило, независимо дали си дава сметка за този факт. Има достатъчно белези, че управлението губи контакт и диалог с реалността. Борисов не смее да се появи на улиците на София. Това е изчерпало се управление,” подчерта Иванов.

"Имаме управление, което не се ползва с доверие системно, управление, което е корумпирано дълбоко и това се вижда от все повече външни наблюдатели и граждани в България. Тази негова корупция стои в основата на невъзможността да се има доверие на отделните му политики. Това е причината хората да искат избори, за да могат да го заменят с друго, в което да имат повече доверие“, заяви Христо Иванов.

По думите му протестът е за възстановяване на законността. “Това са неща, които са пред скоби за едно демократично, европейско, модерно общество. Нашият дневен е дневният ред на модернизацията. Зад кризата, която идва и още не сме изпитали, идва и огромна трансформация, която ще се случи с целия свят и това как България ще се справи с тази трансформация може да се окаже решаващо за следващите генерации”, посочи още Иванов.

Според него темата за нелегитимното разпореждане с властта в България е раздрусало дървото в Росенец. Проблемът беше, че видяхме материализирано срастването между власт и благосъстояние.

Той коментира, че има две политически сили в момента, които са в сравнително окомплектован вид – "Демократична България" и ДПС. Всички останали са в процес на трансформация или появяване. Повече от половината от политическите сили, които ще се появят в следващия парламент, са нови брандове.

91

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ГЕРБ и патриотите излязоха с компромис за честването на 24 май

22.10.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

646 11
БСП и ГЕРБ се хванаха за гушите заради оставка на Боил Банов

22.10.2020

1557 6
Според ДБ край Варна се складират токсични отпадъци

21.10.2020

Обновена

1460 10

Коментари

Страници

Тартамут

Всъщност информацията по горе е подвеждаща и извадена от целия контекст на изказването.

noooo1

Къде трябва да се оттегли Борисов? В Банкя, в Барселона, в там където се намира миската? И с кого искат да управляват? Може би с ПКП, Дариткова, Харизан, Харалан и останалите. Май целта им е да бъдат балансьорите, да изместят дпс в управлението. Градските десни за пореден път показват ниво. И отново твърде ниско.

Памфуций
снимка на Памфуций

Въпросът на Б. Василев беше"

"С ГЕРБ допускате ли коалиция , гласна или негласна, или някакъв тип взаимодействие в един бъдещ парламент?"

Отговорът:

"Не може да приемем каквото и да е оставане на Борисов, в каквато и да е политическа роля. "

 

Зас ГЕРБ без Борисов, отговорът:

"Ще има ли без Борисов ГЕРБ, това предстои да научим. Дали нормалните хора в ГЕРБ, каквито има, ще успят в достатъчна степен да се разграничат от това явление (сегашното управление и моделът Борисов-Пеевски) , аз се съмнявам, но нека видим. " 

мучачo

всеки разговор, различен от

" - С ГЕРБ допускате ли коали..
  - НЕ! "

е пикаене в лицата на хората, искащи промяна.

щял да види дали нещо си щяло да стане, ако нещо си друго станело.. аман от предизборни курвенски трикове.

Valeri Ivanov

"всеки разговор, различен от

" - С ГЕРБ допускате ли коали..
  - НЕ! "

е пикаене в лицата на хората, искащи промяна.

щял да види дали нещо си щяло да стане, ако нещо си друго станело.. аман от предизборни курвенски трикове."

---------------------------------

Не, защото всеки разговор, различен от цитираното, означава подготовка за управление с БСП. При това, в качеството си на бек-партньор. 💨

Памфуций
снимка на Памфуций

Не, най-добре е да се скрие под полата на водачката на селските леви, другарката Нинова в очакване какво точно тя ще избистри като платформа на  БСП.

Или с Баце, който е ясен - хоризонт откъм 8 сутринта докъм пладне, когато ще му дойде вторият акъл и после от пладне докъм надвечер, когато ще го осени третият. А понякога и до полунощ, когато може да го осени откровение (с подсказки "Кажи за тоя, кажи и за оня"). 

Панко
Кому отговаряте, колега?
TheOwl
снимка на TheOwl

😁

Slava
снимка на Slava

Този искал мандат😂, хуморист.

Панко
И щял да управлява, те в селото не го пускат, то за къщата на попа пита...
On parole

Колко му трябва на човек да се изфантазира....

paragraph39

КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

...

Чл. 99.
(1) Президентът след консултации с парламентарните групи възлага на кандидат за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група, да състави правителство.
(2) Когато в 7-дневен срок кандидатът за министър-председател не успее да предложи състав на Министерския съвет, президентът възлага това на посочен от втората по численост парламентарна група кандидат за министър-председател.
(3) Ако и в този случай не бъде предложен състав на Министерския съвет, президентът в срока по предходната алинея възлага на някоя следваща парламентарна група да посочи кандидат за министър-председател.
(4) Когато проучвателният мандат е приключил успешно, президентът предлага на Народното събрание да избере кандидата за министър-председател.
(5) Ако не се постигне съгласие за образуване на правителство, президентът назначава служебно правителство, разпуска Народното събрание и насрочва нови избори в срока по чл. 64, ал. 3. Актът, с който президентът разпуска Народното събрание, определя и датата на изборите за ново Народно събрание.
(6) Редът за съставяне на правителство по предходните алинеи се прилага и в случаите на чл. 111, ал. 1.
(7) В случаите на ал. 5 и 6 президентът не може да разпуска Народното събрание през последните три месеца от своя мандат. Ако в този срок парламентът не може да състави правителство, президентът назначава служебно правителство.

.................................................................................................

Теоретично, може България да бъде управлявана от служебни/"президентски"/ правителства чак до края на втори мандат на президента Р. Радев!!!

binich

В ГЕРБ има ли нормални хора?

paragraph39

Пак казвам/ от сума години го повтарям тук- и НЕ само тук!/:

"НЕобявени ПРЕДизборно/като възможни, допустими или желани/ СЛЕДизборни коалиции е МАМЕНЕ на Избирателите!"/§39/

Да си представим, че има "Партия на чая", Партия на кафето" и "Партия на бозата"- и съответните Избиратели, любители на съответната напитка, гласуват за съответната партия! Но след изборите получават "коктейл" Чай+Кафе+Боза! Но този коктейл го няма в Менюто и никой от Избирателите НЕ си е поръчвал такъв/този/ коктейл, нали! А и този коктейл НЕ е безплатен- Избирателят го е платил, с данъците си! При това, ще му се налага да пие този коктейл 4 години- против волята и желанието си! ПФУ

Минувача
снимка на Минувача

Не очаквам след предаване на властта ГЕРБ да се разпадне. За следващите парламентарни избори ще бъде първата или втората по големина група. Христо Бойкикев го забравете...

Minderbinder
снимка на Minderbinder

И това го казва бивш министър на герб.... 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Ако всички министри в правителствата на Борисов, правителства, крепени от ДПС и БСП, поставяха правилните решения като условие за участието и оставането си в правителство, днес щяхме да сме направили вече не една крачка в посока към работеща държава. Работеща за обществото.

Христо показа как се прави.

Оттогава насам -- също.

Не ви харесва.

Разбираемо.

Но тъпо.

paragraph39

Минувача,

/:/Не очаквам след предаване на властта ГЕРБ да се разпадне

...........................................................................................................................

НЕ е задължително ГЕРБ на Б.Б. да се разпадне- може да последва примера на партията на патрона Му/"царя"/- НДСВ!?

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Съществена част от форумните мислители😜

губи контакт и диалог с реалността

И това е добре🔬

 

Модернизацията на страната все някак ще мине и без тях.

БСП-ДПС-ГЕРБ е миналото👋😊

 

Жозефа
снимка на Жозефа

Не, най-добре е да се скрие под полата на водачката на селските леви, другарката Нинова в очакване какво точно тя ще избистри като платформа на  БСП.

 

Няма как да знам какво точно е съдържало премахнатото мнение №4, господине Памфуций, на което отговаряте, но с толкова обърканото си представяне снощи Христо Иванов, без да ще показа, че единствената опозиция, която може да се противопостави на ГЕРБ, е "селското ляво" (тва сериозно ли?) на Корнения Нинова. 

С категоричния отказ от сътрудничество с това ляво с нелепото обяснение, че имало нещо, което карало Нинова винаги да се снима с Тодор Живков (бива ли толкова примитивно?) и с готовността за коалиране с ГЕРБ, ако  успеели да се разграничат от модела "Борисов-Пеевски", в което обаче се съмнявал (бива ли толкова шантаво? 😂), на каква още подкрепа разчита? 

 

Извинете, но снощи Христо Иванов беше неадекватен и това е много жалко. Откакто взе да се занимава с политика, той все се концентрира върху една добра идея (съдебната реформа, разголването на ДПС), но с неадекватните си действия много бързо разпилява подкрепата, която първоначално получава. 

 

И ако си говорим за дясното, пак ще кажа, че според мен там в момента има само един истински и разумен политик, и това е Радан Кънев. За съжаление той очевидно няма влияние в десните среди у нас и това пак според мен е така, защото родното дясно е глупаво, въпреки ( а може би и поради) претенцията му за интелектуален елит. 

 

Памфуций
снимка на Памфуций

Кое точно беше объркано на представянето му? "Снимането с Тодор Живков" е същата работа като "Демокрацията ни отне много". Не "преходът", не "пазарните отношения", а точно демокрацията бе обвинена от Нинова.  Мине, не мине и вашата партия направи нещо, та криптокомунизмът ви лъсне. Сетне, нямаше категоричен отказ за сътрудничество с БСП, а за коалиция - това са две различни неща. Да не говорим, че адептите на вашата партия не спират да громят "либералите" и "либерализма" . В сегашното ви идейно-политическо състояние, по-подходящ партньор са ви МВРО.  

Сетне, Нинова и БСП барем веднъж да са мъцнали за сътрудничество с дясното? Айде сериозно. 

Всъщност, интересното в предаването беше, че Буруджиева, Александров и Иванов снощи говореха на един език, което е убегнало на повечето мисирки. Симплисима тук  май единствена го е усетила. 

Жозефа
снимка на Жозефа

а точно демокрацията бе обвинена от Нинова.

 

В кавички. Нашенската "демокрация" имаше предвид. 

 

Нинова и БСП барем веднъж да са мъцнали за сътрудничество с дясното? 

"Общ фронт между БСП и други партии, неправителствени организации и почтени българи за смяна на модела на управление или национална кръгла маса с ГЕРБ. Това е изборът. Не между Корнелия Нинова или друг."

https://clubz.bg/100703-korneliq_ninova_obsht_front_sreshtu_gerb_ili_krygla_masa_s_gerb

 

 

Извинете, но нямах желание да слушам Буруджиева и Александров. Но щом казвате, че са говорили на един език с Христо Иванов, това би трябвало да ви смути.

Колкото до "вашата партия", май съм уцелила проблема на дясното, щом съм предизвикала тази некоректност. 🚬

Аз все пак не съм ви прикачвала към конкретна партия. Говоря за онова дясно, което се самонарече "градско" и се въобрази за интелектуален елит. Ако според вас с него се изчерпва дясното у нас, много жалко. Наистина много жалко след изминалите 30 години. 

 

Впрочем кризата, в която се намира светът и татковината в частност, не може да се преодолее нито само от левите, нито само от десните. На практика тази криза замества една световна война и преодоляването на последиците не е възможно със само леви или само десни мерки. 

 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

В този ред на мисли, нощес да вземе да ми се присъни Сергей Станишев. Двама газехме едни гъсти заплетени треволяци, тъмнозелен росен злак с бели цветенца. Приказвахме си за кучета и котки, за радостта от съществуванието. Която в този сън беше споделена.

 

Смисълът на този сън:

В момента не сме гладни. Такива като мен и Сергей.

Съответно можем да се шматкаме и да се правим на дръж ми шапката.

Но не за всички е така, за такива като мен -- не завинаги, а на такива като Сергей може скоро и да им приседне.

 

Време е да се събудим.

Щото сме всъщност един дълбоко заспал народ.

tatyana1

Не съм гледала изказването, ама като чета текста и коментарите, оставам с впечатлението, че господинът ще управлява сам или в коалиция с ДПС, нали за тях не е казал, че в никакъв случай няма да се коалира?

Simplicissima
снимка на Simplicissima

не е говорил за коалиции изобщо

 

впечатленията раждат кошмари

PlaNed
снимка на PlaNed

Извинете, но снощи Христо Иванов беше неадекватен

Първо, защо се извиняваш?

Второ, може ли поне един пример - кога не е бил?

Милия, толкова му се иска да се “дистанцира“ от родата, но не и от пенЦията на баба Мара...

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Можете да си се изказвате колкото си искате без да сте чули. Можете да сънувате с отворени очи завинаги.

 

https://bnt.bg/news/hristo-ivanov-ne-mozhem-da-priemem-kakvoto-i-da-e-ostavane-na-borisov-vav-vlastta-v272056-282950news.html

 

https://bnt.bg/news/politika-v-matni-vodi-analiz-na-tatyana-burujieva-i-haralan-aleksandrov-v272058-282950news.html

 

Класиката в жанра:

http://www.koreiko.ru/gold-calf_08.htm

Жозефа
снимка на Жозефа

Първо, защо се извиняваш?

 

Защото уважавам господин Памфуций. 

Monitor123456789

Христо Иванов се изложи с това усукано, противоречиво (в 2 опита), усукано изказване.  Партията му изгуби много от спечеленото от Росенец насам.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Нани-на

   💤

😞

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш