Quantcast
И след отказа на "Промяната", ДБ иска мащабно обединение | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

И след отказа на "Промяната", ДБ иска мащабно обединение

4 950
 Продължаваме промяната

"Уважаваме решението на лидерите на „Продължаваме Промяната“, но в същото време продължаваме да вярваме, че единствено мащабно обединение на демократичните сили, може да гарантира съставяне на стабилно мнозинство, да защити националния интерес като гарантира евроатлантическия курс на страната, да преведе България през множеството кризи и да осигури стабилно управление". 

Това се казва в официално съобщение на „Демократична България“, разпратено до медиите.

„Продължаваме Промяната“ реши снощи, че ще се яви самостоятелно на изборите на втори октомври. Решението бe взето от Националния съвет на партията..

ПП реши, че отделното явяване ще донесе на България "коалиционното мнозинство, което да довърши работата, започната от кабинета „Петков“. „Демократична България“ остава наш естествен съюзник по пътя към промяната в страната“, посочиха от ПП.

Ето и цялата позиция на ДБ:

„Демократична България“ вече съсредоточи своите сили и опит върху предизборната кампания с най-важната ни задача да мотивираме всички демократично мислещи хора да излязат на 2 октомври и да дадат своя глас за свободното и неизменно европейско бъдеще на България.

Уважаваме решението на лидерите на „Продължаваме промяната“, но в същото време продължаваме да вярваме, че единствено мащабно обединение на демократичните сили, може да гарантира съставяне на стабилно мнозинство, да защити националния интерес като гарантира евроатлантическия курс на страната, да преведе България през множеството кризи и да осигури стабилно управление.

Желаем успех на „Продължаваме промяната“ в предстоящите избори“.

 

Ключови думи:

ДБ, ПП

Още

Неравенствата в училище се оказаха трудна тема за партиите
Социолозите се разминават с 5% за БСП и "Възраждане"

07.09.2022

22866
ПП се отказа да е "облачна партия" и прави структури в селата

07.09.2022

ДИЯН БОЖИДАРОВ

6913