Quantcast
И Теменужка Петкова е в болница с ковид | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

И Теменужка Петкова е в болница с ковид

Премиерът Кирил Петков и президентът Румен Радев вече не са в карантина след отрицателни PCR тестове
Обновена
7 474
 Илияна Кирилова

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова - сега депутат от ГЕРБ, е в болница с COVID-19, предаде БНР. До вчера Петкова бе на работното си място в Народното събрание. Следобед тя взе участие в бюджетната парламентарна комисия и в енергийната комисия.

Според последните разпоредби на здравното министерство всички конктни с нея депутати трябва да бъдат поставени под 7-дневна карантина. Само за тези с бустерна доза карантината може да бъде вдигната по-рано, ако предоставят по електронна поща отрицателен резултат от проведено след 72 ч. от датата на поставяне под карантина PCR изследване. В този случай карантината се отменя до 24 часа от представяне на документа.

По подобен начин днес бе отменена карантината на президента Румен Радев и премиера Кирил Петков след участието им в Консултативния съвет по национална сигурност. Карантината им бе наложена, включително и на останалите участници в КСНС, след като председателят на НС Никола Минчев се почувства зле след заседанието и даде положителна проба за COVID-19. От изолация се спаси единствено заместник-председателят на НС Кристиян Вигенин, тъй като е преболедувал коронавируса преди по-малко от 3 месеца. Днес обаче, тестовете и на Радев, и на Петков, бяха отрицателни. 

"Резултатът от PCR теста на президента Румен Радев, направен днес следобед, е негативен", информираха от прессекретариата на държавния глава. 

След отрицателен PCR тест днес е паднала карантината и за премиера Петков, който е провел среща с представители на партия "Възраждане". Сред тях са били заместник-председателите на партията - Цончо Ганев и адв. Петър Петров, както и доц. Атанас Мангъров, в качеството му на здравен експерт на формацията, предаде БНР. Премиерът е отказал да премахне зеления сертификат, за което партията протестира преди дни. "На срещата беше решено да се създаде работна група с участието на медици и статистици, които да обсъдят и евентуално да променят част от мерките в Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19. Работната група ще функционира поне 2 седмици, след което ще бъде изготвен доклад до премиера Петков", докладваха от МС. 

 

Още

София влезе в жълтата ковид зона

28.06.2022

Обновена

7973
Предприятията ще градят ВЕИ мощности за собствени нужди

25.05.2022

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

1534
ЕС удължи срока на европейските ковид сертификати до юли 2023 г.

14.06.2022

2643