Quantcast
И военното министерство продава имоти по морето за жълти стотинки | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

И военното министерство продава имоти по морето за жълти стотинки

3 891
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

И министерство на отбраната не изневери на традицията да продава държавна собственост на ниски цени. Ведомството на Красимир Карачаканов ще довърши два търга за продажба на имоти по морето, които иначе бе прекратило. Министерството обаче е осъдено за спирането на продажбите и сега е длъжно да довърши процедурата, при това на цени от 2018 година, става ясно от  две заповеди на Красимир Каракачанов, публикувани на сайта на военното министерство. 

Двата имота са във Варна и Балчик.

Във Варна МО продава 5898 кв. м. в местността "Акчелар", близо до крайбрежието, с начална тръжна цена от 144 030 лв. или 24 лв. на кв. м. Незастроени парцели в района се продават на 5-6 пъти по-високи цени. В Балчик министерството е пуснало за продажба имот от 875 кв. м., застроени с една сграда със застроена площ от 567 кв. м. с начална тръжна цена 288 000 лв. 

От заповедите на Каракачанов става ясно, че двата търга първоначално са били обявени през септември, 2018 година, но са прекратени заради неявяване на обявената дата на двама от членовете на комисията. Търговете са започнали, подадени са заявления от участници. Те обаче не са били отворени заради отсъствие на членове на комисията - на заседанието не са присъствали нито основният юрист, нито резервният. Оказало се, че и двамата били в болничен отпуск. С този аргумент заместник-министър на отрбаната е предложил търговете да се прекратят. 

Неявявнето на двама членове на комисията не е законово издържано основание за прекратяване на търга. Законът позволява търговете да се прекратяват при невъзможност да бъдат приключени, но излизането в болничен на членове на комисията не е непреодолимо обстоятелство. Според съда министърът е следвало да изчака появяването на двамата служители и да довърши търга. 

След двете съдебни решения Каракачанов в момента е длъжен да довърши двете продажби. От заповедта става ясно, че това ще се случи на цени от 2018 година. Пазарните оценки на имотите, както и данъчните оценки, по принцип не са безсрочни и следва да се подновяват. При пазарните оценки срокът на валидност е 6 месеца. Издадените до 30 юни данъчни оценки са валидни до тази дата, а издадените след 30 юни - до края  на съответната година. 

 

 

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Вицепремиерът Каракачанов финтира протестиращи пред БНТ

16.01.2021

4911 18
И в София пропадна чисто нов тротоар

12.01.2021

Обновена

14306 49
„Хората антени” са тук и подкопават демокрацията

08.01.2021

ДИЯН ИВАНОВ

3283 60

Коментари

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

"Какви полуострови, какви острови!", обидено каза наскоро русенският харамия по телевизора. Той бил единственият военен министър, който бил продал най-малко имоти. Изглежда е имал предвид за най-малко пари. 

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Длъжен е да довърши търга, а не продажбите.

Този път купувачите могат да излязат в болничен :-)))

Тъмно пиво

 Долу ръцете от др. Каракачанов, ака агент Иван! Не може човек на ДС да прави неизгодни за държавата сделки. 

Mrx

 

 Долу ръцете от др. Каракачанов, ака агент Иван! Не може човек на ДС да прави неизгодни за държавата сделки. 

 

 И подвижна реклама на супермаркетите "Била". Alfa и "Атака" май ще излязат прави, че този раззпродава военните имоти за жълти стотинки. Пази Боже сляпо да прогледа и Русенски македонец да стане министър.

vladofff

Ако са верни теориите за глобалната конспирация, които се разпространяват включително из тоя форум, жълтите стотинки, взети за въпросните имоти, всъщност ще са голяма печалба, предвид, че туризъм занапред няма да има, съответно и потребностите от съществуването на курорти ще отпаднат.

Misho Stoyanov

Голяма работа. По-нататък министерството ще си ги откупи отново. Вярно, че няма да е на същите цени, но това е с благородна цел - да могат честните предприемачи да имат пари за благотворителност и да помагат на държавата в тези тежки времена.

Влез или се регистрирай за да коментираш