Quantcast
Извършен е опит за убийството на свидетел по делото Килърите | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Извършен е опит за убийството на свидетел по делото Килърите

Неизвестен е открил стрелба по него рано тази сутрин
Обновена
4 168
 Илияна Кирилова

Неизвестен е открил стрелба рано тази сутрин по един от ключовите свидетели по делото „Килърите“ Цончо Ненов, предава БНР.

Инцидентът е станал в Горна Оряховица около 7,30 часа.  По колата на мъжа е открита стрелба, той обаче е успял да избяга с автомобила си и е невредим. 

По първоначална информация стрелецът е бил сам, бил е облечен с черни дрехи и е причакал свидетелят по делото. Мястото е отцепено от полиция. 

Тепърва ще се разпитват свидетели на инцидента, ако има такива. По случая е образувано досъдебно производство.

Малко по-късно и прокуратурата излезе с официално съобщение по случая. Според него около 7,30 ч. в РУ на МВР-Г.Оряховица е постъпил сигнал от Ц.Н., затова че срещу него и друго лице, намиращо се в  автомобила му, са произведени изстрели. Разследването е за опит за убийство и се води под наблюдението на Окръжна прокуратура-Велико Търново.

"В хода на разследването се извършват действия по разследването с цел събиране и проверка на доказателства за изясняване на обстоятелствата, свързани с произшествието, предприети са и оперативно-издирвателни мероприятия. Изследват се всички възможни версии за мотивите и характера на посегателството", съобщават от държавното обвинение.

В края на декември 2017 г. Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца и Георги Вълев бяха осъдени окончателно да лежат доживот в затвора без право на замяна по т.нар. дело Килърите. Те бяха признати за виновни по обвинението, че са участвали  в две поръчкови убийства – на адвокат и на бизнесмен. Тримата бяха признати за виновни за убийството на великотърновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев през 2009 г. Самите те не се признават за виновни и твърдят, че нямат нищо общо с престъпленията, за които ги обвинява прокуратурата и обявява за виновни съдът.

 

Още

Майката на Марио Николов от делото “САПАРД“ осъди прокуратурата

29.11.2021

710
Стрелба по ученически автобус в Косово доведе до 3 жертви

27.11.2021

2788
Новата ДНСК катастрофира в съда за небостъргача "Златен век"

20.11.2021

11047