Quantcast
К. Петков: Ако мутрите бяха в САЩ, щяха да управляват стартъпи | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

К. Петков: Ако мутрите бяха в САЩ, щяха да управляват стартъпи

12 957
 БГНЕС

Бъдещият премиер Кирил Петков обясни смисъла от смяната на правилата, към която ще се стреми новото управление, с теорията за 2 процента от обществото, които водят до прогрес всички останали. "Двата процента най-талантливи в едно общество се стремят към онези условия, които им позволяват развитие", обясни Петков в "Седмицата" на Дарик радио. "Например мутрите от началото на прехода, ако бяха в Калифорния, щяха да управляват компании за милиарди и стартъпи. Когато казвам, нулева толерантност към корупцията, това означава смяна на правилата. И тези правила ще дадат възможност за промяна на модела. Те трябва да родят нов пример за младите - това трябва да бъде младият учен или младият предприемач, а не онзи, който кара джип, пуши пура и виси пред хотела. С онези от настоящите 2 процента, които не са съгласни с новите правила, ще има битка. И затова е нужна промяна в правосъдната система. Това ще е най-трудната ни задача. Необходимо е да съберем конституционно мнозинство. Очевидно е, че главният прокурор и ВСС имат зависимости, които не знаем, но виждаме резултата. Другото е промяна в закона за КПКОНПИ.", заяви Петков. 

За Северна Македония

Идеята е да се създадат работни групи, които да разглеждат човешките права, бизнес отношенията, историята. "Наистина има много неща за решаване и далеч не само историята е важна, като изобщо не я пренебрегваме", съобщи Кирил Петков.

За София

"Не съм се виждал с г-жа Фандъкова, но мисля, че тя трябва да отстъпи място на млад и енергичен човек, който иска да работи за София", каза Петков.

Корнелия Нинова и БСП

"Абсолютно конструктивно се държат в преговорите. ДБ и БСП се съобразяват да не излезе дебатът в крайности, например за Русия. Така се стига до баланс", заключи Петков.

Още

Кирил Петков: Европа иска Борисов да се пенсионира

10.08.2022

4168
Радев: Посредници и лобисти атакуват служебния кабинет

05.08.2022

Обновена

2460
Кирил Петков атакува служебния кабинет по всички линии

05.08.2022

12419