Quantcast
Кабинетът поискал София да вдигне цената на билетите | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Кабинетът поискал София да вдигне цената на билетите

Обновена
19 115
Георги Георгиев

"Получихме едно писмо от началника на кабинета на премиера Лена Бориславова, която ни казва, че пари ще се получат срещу оптимизации и реформа. Тя ни препраща и писмо от началника на кабинета на финансовия министър Жана Тотева, която ни казва да повишим цената на билета", каза пред БНТ председателят на Столичният общински съвет Георги Георгиев (ГЕРБ). 

Столичен общински съвет няма как да приеме увеличение на билета за градски транспорт, защото не там е решението на финансовите проблеми, допълни Георгиев и припомни, че големият проблем на транспорта в София е поскъпването на горивата с между 230% до 330%.

"Оптимизация на разходите означава тяхното намаляване. Ние конкретните оптимизации ги правим всеки месец. Над 70% са разписанията, които са променени в София на база на новата интелигентна система, която имаме и GPS устройствата в автобусите", поясни Георгиев.

"Не това е нивото, на което трябва да се говори между кабинет и община", заяви още Георгиев и призова при актуализацията на бюджета да се предвидят допълнителни пари за София, защото градският транспорт има загуби от 143 млн лв., които няма как да покрие.

Още

4000 слушаха оркестъра на Шьонбрун в София (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

09.08.2022

475
Остриетата на Радев - военен, полицай, ДАНС, военен, полицай...
Премиерът лично ще наблюдава финансите, външните работи и службите

04.08.2022

Обновена

753