facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Карантина за над 100 души заради заразен абитуриент

3 341
 БНР

Абитуриент от американския колеж "Аркус" във Велико Търново e дал положителна проба за Covid-19 след бала, съобщава областният оперативен щаб. Заради това предстои под карантина да бъдат поставени над 100 абитуриенти и учителите им от две великотърновски училища, които заедно са празнували бала си на 27 юни.

От РЗИ са уведомили директора на колежа, че от утре целият випуск от 28 абитуриенти е под карантина, а също така и учителите, участвали в дефилето и в бала.

"Младежът нямаше симптоми на бала - коментира пред БНР директорът Петър Иванов и добави, че абитуриентите ще бъдат изследвани. - РЗИ ще го организира с наше съдействие. В четвъртък ще бъдат тествани в кабинета на фелдшера на колежа".

Балът на американския колеж е бил с този на най-голямата гимназия в областта - "Емилиян Станев".

"Дали сме нужните данни на РЗИ, предупредила съм всички 79 абитуриенти и учители да се самоизолират и при най-малките симптоми да предупредят личния си лекар", заяви директорката на гимназията Кина Котларска.

Засега няма информация какви ще са последствията и как ще работи общината във Велико Търново, защото синът на кмета е съученик на диагностицирания с коронавирус младеж от американския колеж.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Само който не е работил с коронавирус, казва: "Не носете маски!"
МВнР представя с интерактивна карта условията за пътуване в чужбина

14.07.2020

1323 2
Втори ден се вият опашки пред лабораториите за PCR тест

14.07.2020

Обновена

8047 19

Коментари

Стоф

Но как, баловете преди всичко! Да се покажат скъпи парцалки, бмв-та, броенето. 

Влез или се регистрирай за да коментираш