Quantcast
Катаджиите вече няма да се крият в храстите | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Катаджиите вече няма да се крият в храстите

МВР нареди да няма безцелни проверки на шофьори и граждани
5 430
 Илияна Кирилова

Практиката пътните полицаи да се крият в храстите, за да не бъдат забелязани от шофьорите, вече е прекратена, става ясно от отговор на служебния вътрешен министър Бойко Рашков на въпрос от депутата от "Демократична България" Мартин Димитров.

Това е станало с издадена писмена заповед от 18 юни т.г., която задължвава присъствието на всички служители, които осъществяват контрол на пътното движение, както и служебните им автомобили, да е видимо. Освен това са преустановени "безцелните" проверки, като превозни средства и граждани ще бъдат проверявани единствено при предвидените в закона случаи. 

От движението ще бъдат извеждани само водачи, които с поведението си на пътя създават предпоставки за възникване на инциденти. Автоматизираните технически средства и системи пък ще бъдат разполагани на места, където е установена концентрация на тежки пътнотранспортни произшествия. Писмената заповед на Рашков напомня още, че полицейските служители трябва да се отнасвят с уважение към гражданите при спазване на етичните норми. При неизпълнение на наказанията ще бъдат налагани дисциплинарни наказания. 

 

Още

Рашков: Събират се много сериозни доказателства срещу Борисов

14.10.2021

30670
МВР състави актове на протестиращите с камиони

13.10.2021

1903
НАП е върнала без проверки 2.7 млрд. лв. ДДС на коректни фирми

11.10.2021

4088