Quantcast
Кмет от ГЕРБ: Пребиха ме заради изборния резултат | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Кмет от ГЕРБ: Пребиха ме заради изборния резултат

Председателят на Общинския съвет в Каварна, също от ГЕРБ, отрича да е замесен в побоя
21 307
Кметът на с. Белгун Благомир Станев

Кметът на с. Белгун в община Каварна Благомир Станев е бил пребит в офиса на ГЕРБ заради резултата на парламентарните избори. Това твърди самият той в жалба до Окръжната прокуратура в Добрич. Според него причина за физическата разправа е познанството му с координатора на ДПС в Каварна и гласовете за движението, пише сайтът "ProNewsDobrich"

В жалбата си Станев твърди, че на 5 април в 3:30 сутринта се почукало на входната му врата на жилището му в с. Белгун, което е близо до Каварна. Двама души му казали, че кметицата на Каварна го чака в офиса на ГЕРБ. Там обаче бил посрещнат от председателя на каварненския Общински съвет Йордан Стоянов, от техническия секретар на ГЕРБ, както и от Илиян Събев. Според Станев именно той започнал да обижда, псува и да изсипва отпадъци върху главата му.

„Започна да ме рита и да ме бие с юмруци, изкара автоматичен нож от джоба си и започна да ми реже екипа”, пише в жалбата си кметът на с. Белгун, като допълва, че останалите са наблюдавали, а председателят на ОбС Стоянов е снимал с телефона си. „През цялото време Данчо Стоянов го подканяше да се гаври с мен и това му доставяше удоволствие”, твърди Станев. Той не се съпротивлявал, тъй като в града се говорело, че Илиян Събев има минало, свързано с бивши групировки. После го накарали да подпише отказ от членството си в ГЕРБ.

Станев обясни, че на изборите за местна власт през есента на 2019 година е бил подкрепен и издигнат за кмет от Местна коалиция ГЕРБ-СДС. Твърди, че повод за побоя в нощта след изборния ден на 4 април бил фактът, че ДПС получило 11 гласа в селото. „Аз как мога да контролирам хората кой за кого да гласува? Не съм вътре в урната”, коментира кметът.

"Сега" не успя да се свърже с областната дирекция на МВР в Добрич за повече информация по случая. Медията потърси за коментар и Йордан Стоянов, който категорично отрече да е присъствал на такава случка. Според него това е провокация, защото до 4 април ГЕРБ не са печелили избори в Каварна. По негови думи срещу пребития кмет се води разследване за изнудване. Стоянов не отрече, че се познава с бизнесмена Илиян Събев, който "работи в туристическия бранш" и отхвърли възможността същият да е участвал в побоя. 

Първи за случая съобщи бившият кмет на Каварна Цонко Цонев снощи в каварненска фейсбук група. Но в обсъжданията там като повод за побоя не се посочват гласовете за ДПС, а недостатъчните гласове за ГЕРБ в Белгун.

На изминалите избори в с. Белгун за ГЕРБ-СДС са гласували 46 души, а за ДПС - 11. Кметицата на Каварна Балтаджиева е от ВМРО, председателят на ОбС Йордан Стоянов е от ГЕРБ-СДС.

 

 

Още

Ковач в Банско се оплака от брутално полицейско насилие

24.01.2022

2645
Президентът изгря от руините на парламентарната република

21.01.2022

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

3247
Владислав Горанов пак беше разпитан за издирвания автомобил

20.01.2022

Обновена

3771