facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Колите на НСО обиколили 61 пъти Земята през 2019 г.

От службата за охрана признават за 26 катастрофи с техни коли миналата година и 254 за последните 10 г.
24 809
 Снимка: Архив

От сдружението БОЕЦ (България Обединена с Една Цел) представиха отговорите, които са получили на въпроси зададени по Закона за достъп до информация на Националната служба по охрана (НСО). От тях става ясно, че колите на НСО са изминали за 2019 г. общо 2.5 млн. км, което е над 61 обиколки на Земята по екватора (40 075 км). За миналата година коли НСО признава за 26 катастрофи с нейни коли, 8 от които по вина на нейни служители. А общо през последните 10 години катастрофите са 254.

Освен това от отговорите се разбира, че НСО охранява и всички зам.председатели на Народното събрание, включително Валери Симеонов и Веселин Марешки, "единият от които е със свален имунитет и повдигнати обвинения".

И още: Премиерът Бойко Борисов е излъгал от парламентарната трибуна на 21 февруари 2013 г., когато обяви, че в службите има сигнал за готвено покушение срещу него. В отговора от НСО се казва, че през последните 10 години не е имало реална заплаха за нито едно от охраняваните лица. 

------------

Ето и цялото изявление на БОЕЦ (без редакторска намеса):

 

"Темата за НСО е изключително чувствителна за българското общество. Това е една структура със самостоятелен  бюджет от десетки милиони, която „охранява” властимащите. НСО е личната преторианска гвардия на Борисов и Пеевски, наследник на УБО на ДС!

Информацията, която стига до българските граждани за тази служба и нейната дейност е изключително оскъдна, въпреки, че тя се издържа с обществени средства. От време на време гръмва по някой скандал с неин автомобил, или служител и тогава завесата се повдига за малко. Иначе всички сме ги виждали – черните бронирани лимузини и мъжете с тъмните костюми и черните очила, които разбутват гражданите при публичните появи на нашите мутроупарвници, или затварят улиците и кръстовищата, когато минават техните кортежи.

БОЕЦ поискахме информация по реда на Закона за достъп до обществена информация и получихме частичен отговор. Макар и непълен, информацията, която получихме е меко казано скандална и показва степента на извратеност на изпълняваните от тази служба задачи.

Това са въпросите, които БОЕЦ зададохме:

 1. Какъв е броят на охраняваните от НСО лица по години за последните десет години, влючително за 2019г. към дата 2019г.?
 2. Поименен списък (Две имена, или само инициали) на охраняваните от НСО лица по години за последните десет години, влючително за 2019г. към дата 20.12.2019г.?
 3. В какъв размер са направените от НСО разходи за охрана на всяко от охраняваните лица през 2019г. към дата 20.12.2019г. по отделно?
 4. Какъв е общият брой на личният състав на НСО? Какъв е броят на охранителите в НСО?
 5. Охранявано ли е към дата 20.12.2019г. от НСО и на какво основание лицето Ахмед Демир Доган – почетен председател на ПП ДПС?
 6. Охранявано ли е към дата 201.12.2019г. от НСО и на какво основание лицето Делян Славчев Пеевски – депутат от ПП ДПС?
 7. Осигурява ли към 20.12.2019г. НСО охрана и на какво основание на лицето Сотир Стефанов Цацаров – председател на КПКОНПИ?
 8. Колко пътни транспортни произшествия с коли на НСО е имало по години за последните десет години, включително за 2019г към дата 20.12.2019г..? Колко са пострадалите служители от НСО, колко са пострадалите граждани? Колко от произшествията са по вина на НСО?
 9. Колко посегателства срещу охранявани от НСО лица са регистрирани по години за последните десет години, влючително за 2019г. към дата 20.12.2019г.?
 10. Колко километра са изминали общо служебните автомобили на НСО при изпълнение на служебните задължения на службата през 2019г. към дата 20.12.2019г.?
 11. Колко километра общо са изминали служебните автомобили на НСО при охраната на Делян Славчев Пеевски през 2019г към дата 20.12.2019г.

Не получихме отговор на поставените въпроси касаещи Пеевски и Доган.

От представената ни информация обаче разбираме, че колите на НСО само за 2019г. са изминали над 2 500 000 километра! ТОВА Е НАД 60 ПЪТИ обиколката на Земята по екватора! Километраж немислим и за много международни транспортни фирми! В отговора е посочено, че по закон НСО охранява около 35 лица заемащи висши държавни постове плюс чужди дипломати и мисии при техни посещения. ДВА МИЛИОНА И 500 000 изминати километра обаче означава, че служителите на НСО и самата служба са превърнати в таксиметрова компания и сигурно возят и жените, децата и кучетата на охраняваните лица, на Пеевски, Цацаров, Гешев, или Борисов, за да изминат тези километри за една година. Задачите от охранителни отдавна се преминали в обслужващи – изключително скъпоплатени прислужници на нашите политици-олигарси. Легендите, че служители на НСО пазаруват на охраняваните от тях лица и водят децата им на училище може да е окажат верни и проблема е, че ние плащаме за всичко това!

Има и още няколко детайла в отговора, които трянва да бъдат посочени. Разбираме, че НСО охранява и Марешки, и Валери Симеонов например – ясно е посочено в отговора  „петима зам. Председатели на Парламента”! Тези двамата, единият от които е със свален имунитет и повдигнати обвинения, не бяха ли мултимилионери, които се хвалят при всяка поява в медиите, че са много богати и сами са постигнали богатството си? Защо тогава трябва ние да им плащаме охраната и транспорта? От какво ги пазят и кой ги заплашва? Същите въпроси можем да зададем и за Доган и Пеевски? Хем бил много успял корпулентният млад мъж, хем ние му плащаме охраната, колата и шофьора!

Друг момент също е важен! За последните 10 години са станали 254 катастрофи с коли на НСО, а само за 2019г. те са 26, като 8 от тях са по вина на служителите на НСО! ЗА КОЛКО ОТ ТЕЗИ КАТАСТРОФИ СТЕ ЧУЛИ? Това означава, че всеки месец е имало по две катастрофи на коли на НСО. Имайте предвид, че тези коли се движат със специален режим, че всички ги пазят и осигуряват предимство, че се движат по предварително подготвени маршрути и няма нужда да бързат, защо не са линейки и не возят пострадали, или умиращи! И въпреки това – 26 катастрофи, като има пострадало и едно дете. Защо МВР не оповестява тези катастрофи в своите ежедневни сводки? Защо тази информация се крие от обществото? Кого са возили тези автомобили, когато са се случили тези катастрофи, или това е причината да се пази омертата?

Най-важното от получената информация обаче е друго! Имаме доказателство, че Борисов е излъгал от трибуната на Парламента! Че Борисов е патологичен лъжец е ясно отдавна, но да се докажат лъжите му с официални документи от компетентни служби е нещо друго! На 21.02.2013г. лицето Бойко Методиев Борисов заяви от трибуната на народното събрание, че разузнаването и службите имат данни, че Доган е поръчал убийството му!

Към този момент Борисов все още, макар и в оставка е премиер! От отговора на НСО разбираме, че през последните поне десетина години НЯМА НИТО ЕДНА РЕАЛНА СИТУАЦИЯ, ПРИ КОЯТО НЯКОЕ ОТ ОХРАНЯВАНИТЕ ЛИЦА ДА Е БИЛО ПОД ЗАПЛАХА! Ако Доган е бил поръчал убийството на Борисов, службата , която би трябвало да знае това е именно НСО! В същото време точно Борисов е човека по чието управление Доган получва охрана от НСО, като почетен председател на ДПС и национално богатство…

БОРИСОВ Е ИЗЛЪГАЛ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЛО ОТ ТРИБУНАТА НА ПАРЛАМЕНТА!

БОЕЦ сме убедени, че ако Борисов, Доган или Пеевски имат възможност да го направят безнаказано и без да бъдат разкрити, те биха се избили по между си на секундата! От отговора на НСО става ясно, че никой от охраняваните лица никога не е бил под заплаха! ЗАЩО ТОГАВА ГИ ОХРАНЯВАТ? Защо харчим десетки милиони публични средства (над 44 милиона за 2019г.)  за напъна на шепа хора да се държат и демонстрират мутренската си същност  и комплекси! Ще ви кажем защо! Защото НСО ги пази от тях самите! Иначе са нещо като партизаните – никой не ги преследва, но те се крият. Така е и с Борисов и Пеевски – никой не ги заплашва, но те ги пазят! Никой, освен те самите! Всъщност в момента НСО се грижи не за живота и здравето на дебелите, а за тяхното „достойнство“. Никой не иска да ги убива, но много хора искат да им „подарят“ по един домат, или развалено яйце, или директни да ги заплюят в лицето! 

От това днес НСО пази нашите избранници – от народната любов! И да им носят торбичките на пазар. А народа плаща! Подобно поведение е присъщо на диктаторите от третият свят, или на мафиотските босове от латинска Америка. Няма да видите в нормална държава депутат заобиколен от десетина гарда! И то депутат, който не стъпва на работа. А някои премиери и президенти на европейски държави пък си ходят на работа с велисипедите или метрото. На демократични, свободни и правови еропесйки държави. В мафиотските територии има НСО, кортежи , заграждения, кевларени одеала и лимузини за властници. И нови самолети за десетки милиони. А в същата тази държава във  Видин закриха дори отделението по неврология, защото няма пари за лекарски заплати…"

Ключови думи:

НСО, Бойко Борисов, БОЕЦ
24

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

НСО: 3 КПП, детектори и забрана за дронове за Съединението

05.09.2020

Обновена

2487 17
Градският прокурор ще бъде глобен от съда, защото крие данни за Гешев

29.08.2020

Обновена

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

35857 40
Емил Тонев встъпи в длъжност началник на НСО

28.08.2020

789 8

Коментари

МиТу

2 500 000 км и само 26 катастрофи. Това всъшност е похвала за служителите там. Километрите са доста обаче - средно по 200 на ден ако е карано ВСЕКИ ден с 35 коли.

Всъщност се замислих, че те най-вероятно се движат поне по двойки - една кола с охранявания и една "пилотна", така че километрите стават макс по 100 на ден, което е приемливо.

ppipi7766

В отговора от НСО се казва, че през последните 10 години не е имало реална заплаха за нито едно от охраняваните лица. 

 

И ко правим сега с Доган, с Пеевски?

Аде Баце е МП все с нещо трябва да ходи на работа, ами ония двамата дето и на работа не ходят тях за какъв мамул ги охраняват?

 

Slava
снимка на Slava

през последните 10 години не е имало реална заплаха за нито едно от охраняваните лица. 

 

ЛЪЖА, тлъста лъжа. Преди 7 години без една седмица един младеж нападна Доган с газов пистолет.

Misho Stoyanov

И мене едни деца ме нападнаха с пистолети и пушки. Понамокриха ме хич да не е. 

de_Ruyter

А бе, герберче, става дума за заплаха като предварителен сигнал, не като еднократно действие като това срещу Доган. Дръндаря не е бил заплашван от извършителя на нападението... то пък и едно нападение.

 

А Борисов излъга ето така (от 1:10)

 

https://www.youtube.com/watch?v=HgZZOMufidA

 

Майкоуууу... а НСО вика, нема такова нещо... лъжец, лъжец, не му мига окото, а караколювите ловки диагностици гласуват като замаяни... 

 

?

Шлифера

А Сретан БАВИ, но не ЗАБРАВЯ!!!!

Ще има ВИДОВДЕН....

fierсe
снимка на fierсe

а що ли се сещам бацко кат обещаваше за първия още мандат да махне кортежите?!?

ThePal
снимка на ThePal

ген. Кашев се върти в гроба, чувайки за милионите за издръжка

nebenebe

Народните любимци ги е бъз сами да си карат таратайките. Ша са пукнат от надуване. За да са доволни, трябва слугите да карат с непрекъснато надут клаксон, та всеки да разбере кой минава.

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Така и така сме с авторитарен модел на управление в ''държавата'', а и с цел икономии, би следвало да се изучи и приеме опитът на по-развитите в охранително отношение страни:

http://glasove.com/categories/novini/news/ohranata-na-kim-chen-un-predizvika-senzaciya-v-mrezhata-video

Аладар
61 пъти Земята или 6.5 пъти до Луната.
viking battle

Мачкай Бойче !!! Гази шишо !!! Блъскай дръндарски !!! Малко е ..за вашето величие и принос към територията  трябват златни лимузини и пищови да ви пазят :) 

de_Ruyter

 Премиерът Бойко Борисов е излъгал от парламентарната трибуна на 21 февруари 2013 г., когато обяви, че в службите има сигнал за готвено покушение срещу него. В отговора от НСО се казва, че през последните 10 години не е имало реална заплаха за нито едно от охраняваните лица. 

Нормално, те вече и го осъдиха за лъжи. Официално. ЛЪЖЕЦ, обявен от български съд! Документирано. В досието му.

 

Само караколювите ловки диагностицирани калинки му вярват... мдам. Че Доган го е ПОРЪЧАЛ!!! Толкова жалък, че чак те хваща срам.

?

тютюн

Т. нар. боец май се е загубил в превода. Ама нищо.

#Сваляйтеохранатабе, да ги пипне народа#

Жипката на бб в тея километри ли е? Ей откъде са. ?

Диагностик

Написано е в стил за радост на пролетариата.

Не казвам, че няма проблем.

Диагностик

Ето същия проблем, описан по интелигентно:

 

https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2020/01/13/4014421_sigurnostta_na_dogan_i_peevski_-_ot_nacionalno/

Cixi 2

 

"Иначе са нещо като партизаните – никой не ги преследва, но те се крият."  Цитираното не е нищо повече от дебелашка лъжа. Още по-безумно е сравняването на Дилян Пеевски с партизанин. Представяте ли си това лице как зимува в землянка?  Не знаех нищо за БОЕЦ, но сега е ясно, че са от психо-десните. Това обаче не означава,  че офанзивата им срещу структурата НСО не заслужава подкрепа. Защото преди 30 години всички викахме срещу УБО. Но тези, които назначихме да ни управляват, бързо забравиха това. Някои от нас са викали искрено, а други наужким.

 

ИвКо

Няма логика колите на НСО да използват постоянно специалният светлинен сигнал, при движението си по пътя те нямат законово право да принуждават останалите участници в движението да променят посоката си на движение и да изменят скоростта си, а това е тяхна практика.  За превишаване на скоростта също трябва да бъдат наказвани, не може да се каже че като се движат с по голяма скорост на движение по добре пазят живота на съответното лице. И защо досега няма санкциониран от КАТ техен водач? 

Пантелей

Баси 61 пъти... Браво, а тов. Герман Титов сколасал саде 17 пъти да я обиколи... Машаллах, и ашкоолсун значи...

dissidentbg

Непродуктивно е, когато са обиколки. А можеха да отидат и се върнат 4 пъти до Луната. 

zumer

Истински Магеланци ?

Шлифера

А байхОНя как ни омайваше някога, какви ги плещише, че щял бил да спира кортежите, да си плаща кафетата и пеша да ходи даже....помните ли в зората на коронясването и царуването му!!!!!

ejko

Еййй,голям стрес им образува на управляващите народната любов...

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Алоу шофьорите, понеже сте като ято:

 

Тази сутрин е опасно в София !

Мъглата е кондензирала върху асфалта и нали е зима аха-да замръзне ама не съвсем щото не е зима като зима та е хлъзгаво на утрепия и полека защото фнимателно!

Влез или се регистрирай за да коментираш