Quantcast
Контрапротестъри бранят честта на българската жена с химн и тела | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Контрапротестъри бранят честта на българската жена с химн и тела

Жената е много често незнайният воин на България!, разчувства се организаторът на събитието
10 813
 Мартин Георгиев
Организаторът на събитието (с шапката) твърдо отказа да се представи, но настояваше, че контрапротестът е надпартиен.

Едва 25-30 души се събраха тази вечер на контрапротест пред посолството на Румъния. Акцията бе обявена в защита на жените и децата от агресията, а причината е възникналото снощи напрежение между жена шофьор и протестиращи граждани, които счупиха предното стъкло на колата, след като тя се опита да премине през демонстрантите.

Хора, недоволни от блокадите в София, започнаха да се събират пред румънското посолство след 21 ч. Огранизаторът на демонстрацията настояваше, че събитието е надпартийно, но голяма част от участниците открито изразяваха подкрепата си за правителството. За разлика от снощната блокада на бул. "Ситняково", този път имаше полиция. Един от ръководителите на униформените на място обясни, че това се дължи на заявлението в общината, което организаторът на контрапротеста е подал - затова имало и полицейска охрана.

По-късно дойдоха и камерите на телевизиите, но не всички бяха посрещнати добронамерено. Някои от хората обвиниха журналистката на bTV, че телевизията манипулира и призоваха никой да не прави коментар за тази медия. "Това е мирно събиране на граждани, които са против български жени да бъдат спирани и тероризирани", обясни организаторът на събитието пред журналисти и продължи: "Не е окей да бъде строшена колата на жената, не е окей децата вътре да реват, и ако ние сме истински мъже - това не е окей за нас!"

Въпреки многократния въпрос как се казва, мъжът отказа да се представи с аргумента, че не иска публичност. "Не искам да има имена, защото, ако ви кажа моето име, трябва да ви кажа и на този човек и на всички. Тук сме да почетем незнайния воин на България. Истинският герой на България е незнайният воин - жената е много често незнайният воин на България!", категоричен бе организаторът. Малко по-рано пък множеството изпя българския химн, а след като приключиха, мъжът посочи жените с думите: "Това беше поздрав за вас!". Беше казана и молитва към Бог.

На събитието присъстваше и мъжът, който преди няколко дни нарочно отиде на Орлов мост, за да провокира протестиращите там, като им даде сапун със съвет да се изкъпят. Става дума за собственика на фирма за статисти "Флоров ДЖИ" ЕООД - 25-годишният Георги Флоров. През 2013 г., когато бяха масовите протести срещу правителството на Орешарски, същият призна, че агенциите за статисти масово наемат платени контрапротестиращи и лично той е участвал. Сега Флоров се възмути защо Арман Бабикян от Отровното трио има мобилния номер на журналистката Канна Рачева, а той самият го няма.

В крайна сметка т. нар. събитие в защита на жените и децата приключи по-бързо от очакваното. Някои от присъстващите желаеха да останат, за да пазят кръстовището да не бъде блокирано от протестиращи. Други обаче се разотидоха, след като стана ясно, че протестът няма да се насочи от Орлов мост към румънското посолство.

Протестиращите вече 41 дни срещу правителството този път промениха маршрута на шествието си и вместо към румънското посолство се отправиха към МВР. Така до сблъсъци не се стигна.

Още

ДАНС влезе и в голям производител и търговец на ток

05.10.2021

2030
Асен Василев: Бизнесмен заплаши жената и децата на Румен Спецов

19.09.2021

5380
Фалшиво ТЕЛК решение струва между 1000 и 1200 лв.

19.09.2021

1680