Quantcast
Любомир Янев е назначен за временен шеф на обезглавената ГДБОП | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Любомир Янев е назначен за временен шеф на обезглавената ГДБОП

Емануил Йорданов: На наркопласьорите вярваме, а на полицаите - не
Обновена
1 951
 БГНЕС
Любомир Янев

Старши комисар Любомир Янев е назначен за временно изпълняващ длъжността директор на ГДБОП, съобщава БНР. Това станало със заповед на вътрешния министър Младен Маринов. До момента старши комисар Янев заемаше поста заместник-директор на службата. 

След арестите на двама от шефовете на наркоотдела в Главната дирекция, началникът на антимафиотите главен комисар Ивайло Спиридонов подаде оставка. 

Към момента не е ясно кой ще заеме поста на също подалия оставка зам. главен секретар Георги Арабаджиев. 

„Когато говорим за структурни промени, следва те да се обусловени от нужда от подобряване на управлението на структурата. Когато се правят конюнктурни промени, неуспехът е предварително заложен... Ако има служба в МВР, на която е необходимо да се обърне особено внимание, това е Дирекция „Вътрешна сигурност“, която е хубаво да се закрие“. Това коментира пред БНР Емануил Йорданов, бивш вътрешен министър и адвокат на един от двамата задържани антимафиоти по аферата с взимане на подкупи за покровителстване на наркогрупи. 

Според него, когато един министър иска да уволни директор на национална служба, е нормално да го покани в кабинета си и да обясни причините. 

„Имаме двама полицаи с дълъг професионален стаж и безупречни професионални биографии. Срещу тях застават петима души - наркопласьори, които са разследвани от тях. Тези наркопласьори са подсъдими по друго дело в специализирания съд. Те се появяват по уникален начин. Всички те са обявени за национално издирване и когато са задържани двамата полицаи, се появяват и дават показания пред съдия... Оказва се, че сме склонни да вярваме на наркопласьорите, а не на полицаите“, обяви адвокатът.

По думите на Йорданов при едно влизане на делото в съда „ще падне голям смях“ с показанията на наркопласьорите, но полицаите няма да се смеят, защото до това време ще са лежали с месеци в ареста. 

Още

8 души са в ареста след акция на ГДБОП и Кьовеши в Петрич

30.06.2022

Обновена

12684
Борислав Михайлов е бил на разпит в ГДБОП

22.06.2022

646
Собственик на футболен клуб е задържан за цигари без бандерол

01.06.2022

1529