Quantcast
Магистрала „Струма“ се затапи | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Магистрала „Струма“ се затапи

Образувала се е няколкокилометрова опашка от автомобили, които едва пълзят
4 980
 Петьо Цеков
Автомобилите са застинали като паркирани върху магистралата

Краят на автомагистрала Струма при 97-и километър край Благоевград се затапи. Опашката от леки и товарни автомобили е над два километра и продължава да се удължава, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Голямото пътуване за Великден започна, хиляди се отправят днес за четирите почивни дни на път. По тази причина пътуването е трудно, но пък ги чака почивка в курортите на Пиринско, а за някои и в Гърция.

Автомобилите едва пълзят по кръговото в края на автомагистралата, колоната помръдва колкото да спре отново.

Полицията регулира и пропуска трафика както на напускащите АМ „Струма“, така и излизащите от Благоевград в посока Банско, Сандански и Гърция.

В понеделник се очаква голямото завръщане и традиционно затапването на трафика при пътен възел „Симитли-Банско“.

Задръстване има и към прохода "Маказа"

Километрична опашка се вие от рано сутринта на ГКПП "Маказа", а десетки изнервени, тръгнали за Великден в Гърция, ругаят и недоволстват от бавното обслужване, предаде сайтът на "24 часа Пловдив".

Нашествието към южната ни съседка за празниците започна от вчера следобед, но продължава и в този момент.

"Близо 2 часа вече чакаме, работи само едното гише и преминаването е много бавно. Не зная коя страна иска да задържи българските туристи, но според мен това е умишлено", казва Никола Марков. И за да онагледи опашката е пуснал снимка, която илюстрира дългата колона както отпред, така и зад него, отразявайки се в страничното огледало.

"Не зная защо си го причинявате. Няма да стъпя", категоричен е Илия Бадански.

Малко преди 12 часа днес са отворили и второ гише и хората се надяват опашката да върви малко по-бързо.

Задръстването обаче не е предизвикано толкова от български туристи, а от румънски, както и от гърци, които са заредили по-евтино гориво у нас и бързат да се приберат, твърдят очевидци. В южната ни съседка бензинът минава 2 евро.

"На Маказа е ад. 4 часа чаках вчера, за да вляза в Гърция", разказа Златка Димитрова от Кърджали. Тя е решила да прекара Великден при приятелката си Мария Михайлова, която от години живее в Комотини. По думите на Димитрова гръцки автомобили веднага щом заредят на близката до граничния пункт бензиностанция, бръщат и се "шмугват" напред, за да се наредят по-близо до гишето. "Така последните си чакат, а опашката изобщо не мърда", възмущава се Златка.

На "Хемус" и "Тракия" е същата картина

Интензивно е движението по автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“, съобщиха за БТА от пресцентъра на МВР.  Задръствания се образуват около тунел „Ечемишка“ на магистрала „Хемус“. Няма данни за пострадали граждани при пътни инциденти в страната днес. 

 

Още

Празничното прибиране към София започна с 15 км тапа по АМ „Тракия“

25.04.2022

Обновена

СВИЛЕН КИРИЛОВСКИ

2574
Следствието за трагедията на "Струма": Причината е в шофьора

05.02.2022

2005
Борислав Сандов: АМ “Струма“ ще заобиколи Кресненското дефиле

09.01.2022

7343