Quantcast
Младеж стреля 8 пъти със закани към жена в Студентски град | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Младеж стреля 8 пъти със закани към жена в Студентски град

Той се обърнал към нея с думите „Ще те застрелям! Това ли искаш!“, твърди прокуратурата
3 797
 Илияна Кирилова

22-годишен младеж се закани на жена, насочи срещу нея пистолет и стреля 8 пъти без да я засегне в Студентски град. Това става ясно от официално съобщение на прокуратурата. От него става ясно, че срещу мъжът се води досъдебно производство за закана с убийство.

На 12 юни 2021 г. около 03,55 часа в гр. София,  ж.к. „Студентски град“, обвиняемият Д.С. се заканил с убийство на Б.В. с думите: „Ще те застрелям! Това ли искаш!“ и насочил към нея пистолет, като произвел осем изстрела, пише държавното обвинение

Според Нова тв стрелецът е бил в нетрезво състояние и търсел някого в блок 12. Домакинката не искала да го пусне и затова той стрелял по нея.

В хода на разследването са събрани доказателства, че деянието е извършено от Д.С., на 22 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа. Освен това ще бъде внесено искане в съда за земане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Още

Шефът на службите за сигурност в Казахстан е арестуван

08.01.2022

Обновена

7546
Президентът на Казахстан нареди да се стреля без предупреждение

07.01.2022

Обновена

7019
Двама убити и трима ранени в Москва заради санитарна маска

07.12.2021

Обновена

5397