Quantcast
МВР пита Горанов вземал ли е пари от Васил Божков | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

МВР пита Горанов вземал ли е пари от Васил Божков

По случая с джипа на бившия финансов министър вече има образувано разследване
11 048
 Булфото
Владислав Горанов

Дали Владислав Горанов се е виждал с Васил Божков, вземал ли е пари от него и дали бизнесменът е ходил в Министерството на финансите. Това са били част от въпросите, зададени от МВР на бившия финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов, научи "Сега". Разследващите не разкриват какво им е отговорил Горанов. Ако те преценят, че трябва да бъде образувано разследване по тази проверка, тогава материалите ще отидат при прокуратурата, тъй като по закон тя е господар на досъдебното производство.

Днес за втори пореден ден той бе призован да даде сведения по проверка, която полицията прави. Вчера бе заради историята с лизинговия му джип, който се оказа обявен за издирване. Днес бе в МВР заради проверката, която МВР прави по скандала със снимките с кюлчета и пачките в чекмеджето в спалнята на Бойко Борисов. За днес призовка е имала и бившата шефка на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Тя обаче не се е явила, научи "Сега". Стоянова е обяснила по телефона, че домашен тест за ковид, който си е правила, е бил положителен и затова ще се яви, когато излязат резултатите и от лабораторното й изследване.

Разпитите на Горанов и Стоянова са част от проверката, която МВР прави по сигнала на гражданско сдружение БОЕЦ. От БОЕЦ обясняват, че в сигнала си правят логическа връзка между тези снимки и изнесената през 2020 г. от Васил Божков информация, че години наред е бил изнудван и е платил 67 млн. лв. рекет на Бойко Борисов, на Горанов и на Стоянова, за да направят така, че лотарийният му бизнес да плаща по-ниски такси. Прокуратурата обяви, че е разпитвала Борисов, Горанов и Стоянова, но не стана ясно какво ги е питала и те какво са отговорили.

Преди седмица са сведения по тази проверка в МВР ходи и Борисов. След разпита му се разбра, че е обяснил на разследващите, че не знае кой е снимал в спалнята му, което се разминава от версиите за Мата Хари, лансирани от бившия премиер в публичното пространство.

По случая с джипа вече има разследване

По случая с джипа вече има образувано досъдебно производство, научи още "Сега" от свои източници. През декември Горанов се опита да излезе към Сърбия с джип "Тойота", който се оказа обявен за издирване. По случая освен Горанов вчера сведения в МВР даде и шефът на "Мото Пфое" Атанас Фурнаджиев.

Паралелно в МВР тече и дисциплинарна проверка срещу граничарите, позволили на Горанов да обърне колата и да се върне във вътрешността на страната. Все още не са обявени резултатите от дисциплинарното производство.

 

Още

Стотици хиляди българи са без документ за самоличност

29.06.2022

5617
МВР изрично ще разяснява на задържаните правата им

26.06.2022

2072
Кирил Петков ще ходи на разпит, за да пита Гешев за Мата Хари

07.02.2022

Обновена

9088