Quantcast
МВР раздаде 52 млн. лв. премии и награди на служителите си | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

МВР раздаде 52 млн. лв. премии и награди на служителите си

Само 1/4 от поощренията са за работа на първа линия срещу Covid
9 963
 Илияна Кирилова

Министерството на вътрешните работи е раздало през 2020 г. малко над 52 милиона лева допълнителни възнаграждения и награди на служителите си. Това става ясно от отговор на силовото ведомство по Закона за достъп до обществена информация на питане от гражданско сдружение БОЕЦ.

В годината на масови антиправителствени протести, белязани от полицейско насилие, допълнителните възнаграждения в МВР за добра работа възлизат на 10 633 741 лв. Освен това са изплатени 41 432 818 лв. под формата на парични награди - за постигнати високи резултати, за конкретен съществен принос при изпълнение на служебните задължения или за продължителна служба в МВР.

От вътрешното министерство не дават отговор каква част от тези суми е раздадена на служителите в центалното управление на ведомството, защото исканата информация "не е налична и не се обработва по зададените критерии" в дирекция "Планиране и управление на бюджета".

Както "Сега" писа, през изминалата година 15 140 държавни служители със статут по Закона за МВР получиха еднократни парични награди в размер на 650 лв., тъй като работиха на първа линия в борбата с пандемията от Covid-19. Така излиза, че общият размер на тези премии за работа в рискови условия възлиза на 9 841 000 лв., което e едва 24% от всички награди за служителите на МВР през 2020 г.

В края на миналата година Синдикалната федерация на служителите в МВР изрази недоволството си, че голям брой полицаи, които са работили на първа линия в борбата срещу Covid-19, дори не са получили обещаните им еднократни бонуси. "Ако приемем, че 14-15 хил. служители са получили 650 лв., поне 5 до 7 хил. не са", коментира заместник-председателят на УС на синдиката Илия Кузманов пред "Сега". Той обясни още, че на техен въпрос кой е отговорен за разпределянето на паричните награди, от МВР са отговорили, че това се прави от директорите на дирекциите.

 

На два пъти полицаи и пожарникари излизаха на национален протест заради липсата на разбирателство между ръководството на вътрешното министерство и синдикатите за 30-процентно увеличение на възнагражденията.

13

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Звена в МВР ще могат да охраняват дори президент, премиер и Доган
МВР оневини шофьорката, която се вряза в протестиращите

18.08.2020

Обновена

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

24463 183
Незаконно подслушван следовател получи 4000 лв. обезщетение

18.01.2021

1702 3

Коментари

Калпазанче

Предизборни бонуси за заслуги към властта!

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

Ай стига с тия глупости за "първа линия" за полицията. Висенето по излишни КПП-та и проверката на карантинирани не застрашават здравето и не носят по-висок риск за заразяване. На пазачите на протестите и на биячите на протестиращите е редно да им се зачете работа на "първа линия", тъй като са били в близък контакт с много хора. 

ДАО Ц БУМ
снимка на ДАО Ц БУМ

Насилие имаше от лумпените.полицията бе изключително мека няма и осъдени за вандалщините триото и чорапа са на свобода-защо?

LeDoyen

Със здраве да ги харчат тези >50 000 000 лв., но малко по-отговорно да се отнасят към задълженията си - все-пак това са пари на всички данъкоплатци (ДДС, например,  плащат всички), а не на властимащите! Интересно ми е и дали  23000 полицаи ще получат повече "поощрения" от чиновниците?

Evasion

В годината на масови антиправителствени протести, белязани от полицейско насилие, допълнителните възнаграждения в МВР за добра работа възлизат на 10 633 741 лв

Едното кво общо им с другото?!? Със същия успех можеше да се спомене, че в годината на златния дракон, допълнителните възнаграждения в МВР за добра работа възлизат на 10 633 741 лв...

ETAKOM

...за добра работа, 

за работа, 

за преизпълнена работа, 

за невършене на работа.

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

Безопасни ли са улиците? Бихте ли си пуснали сами детето и жената вечер да обикалят из града? Можете ли да си оставите къщата и вилата без надзор и да ги намерите в неограбени? А колата има ли кой да ви я пази от някой, дето не е съгласен, че сте я паркирали на НЕГОВОТО място?
За селата няма да питам - в повечето полЮция няма и си е Див Запад...

Фани ма де
снимка на Фани ма де

някой жени  са като отвързани

за децата  там джендеризма има победи

селата там  нямат книжки и четмо и писмо

колите има едни застраховки  

а за паркирането  се гриж " баш Бако" оод

Buntaru

Първо трябва да се преборим с полицейската престъпност и корупция, после по-лесно ще се преборим с другата.

Фани ма де
снимка на Фани ма де

иначе мека и беззъба полици по блокиране на кръстовища

но дори така  опапаха  дубайските кинти и чао

тук там медии лумпени мъждиво  надигат вой та  дубай да ги забележи и награди

Evasion

Мен живо ме интересува служителите в столичния КАТ какви бонуси за добре свршена работа са прибрали...

dzh-1

защо да не получат предизборно едни пари2 ами ако отново се сетят да протестират /предизборно/ за едни 20% увеличение на заплатите?

d5555

Това значи ли че колкото повече бият ще получават повече?Колкото до изборите това е ясно.

Влез или се регистрирай за да коментираш