Quantcast
МВР спря стройно организиран нелегален добив на злато | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

МВР спря стройно организиран нелегален добив на злато

Край язовир Огоста са арестувани трима души, а на мястото са открити багер, камион, автомобили, фургони
8 196
 ОДМВР Монтана

МВР спря стройно организиран незаконен добив на злато в Монтанско. Това става ясно от официално съобщение на областната дирекция на вътрешното министерство в Монтана. 

Операцията е осъществена от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и сектор "Специални тактически действия", разказват от МВР. Акцията е проведена след разследване на сигнал за незаконен добив на подземни богатства, извършван в землището на с. Гаганица до язовир "Огоста". 
При извършената проверка били установени изкопни дейности на две места, с отстояние около 200 метра едно от друго, както и стройна организация.

Костатирано е, че са изградени два фургона и каравана, пригодени за живеене. На мястото са открити и иззети 3 леки автомобила, тежкотоварна техника - багер "Кomatsu РС-340 LC", товарен автомобил "ЗИЛ 131", пригоден за пресевна, водна помпа, кичета за утаяване на земна маса и керамична купа със следи от жълт метал в нея и стопилка от жълт метал с тегло 24,16 грама.
На терена са засечени и задържани за срок до 24 часа трима мъже - на 47, 41 и на 38 години, жители на София и София област. 

Образувано е досъдебно производство по текста от НК за извършване на добив без концесия. За престъплението се предвждат от 2 до 8 години затвор. 

Ключови думи:

Монтана, злато, МВР, добив

Още

МВР разкри канал за трафик на много скъпи крадени коли

05.12.2022

1531
Румен Радев падна в капана на апетита си за власт
ПП и ДБ вземат със закон службите от президента

01.12.2022

Обновена

3545