Quantcast
МВР вика и Владислав Горанов за кюлчетата в чекмеджето | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

МВР вика и Владислав Горанов за кюлчетата в чекмеджето

Бившият финансов министър има призовки за два поредни дни - първо за джипа, после за кюлчетата
Обновена
14 136
 БГНЕС
Владислав Горанов

Бившият финансов министър Владислав Горанов е призован за утре в националната полиция, за да даде сведения по проверката, която МВР прави по скандала със снимките с кюлчета и пачки в чекмеджето в спалнята на Бойко Борисов, научи "Сега". Също за утре призовка има и бившата шефка на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова.

МВР проверява сигнала на гражданско сдружение БОЕЦ. От БОЕЦ обясняват, че в сигнала си правят логическа връзка между тези снимки и изнесената през 2020 г. от Васил Божков информация, че години наред е бил изнудван и е платил 67 млн. лв. рекет на Бойко Борисов, на Горанов и на Стоянова, за да направят така, че лотарийният му бизнес да плаща по-ниски такси. Прокуратурата обяви, че е разпитвала Борисов, Горанов и Стоянова, но не стана ясно какво ги е питала и те какво са отговорили.

Миналата седмица на разпит в МВР беше и бившият премиер Бойко Борисов. След това се разбра, че той е обявил пред разследващите, че не знае кой е снимал в спалнята му в "Бояна".

В прословутото писмо, с което главният прокурор Иван Гешев се оплаква на Европа и САЩ от властите в България, паралелните проверки, които МВР прави по разследвания на прокуратурата са дадени като пример за нарушение на закона.

Софийската градска прокуратура образува разследване по скандала със снимките на кюлчета и пачки, изтекли през лятото на 2020 г., но в края на 2020 г. го спря с мотива, че не може да установи нито кой е правил снимките, нито дали парите и златото са истински. Едва наскоро се разбра, че сега прокуратурата е опитва да установи парите и кюлчетата по серийните им номера.

И ОЩЕ ЕДИН РАЗПИТ

Владислав Горанов и днес е бил в МВР, но по друг повод - заради скандала с джипа, обявен за издирване, с който той се опита да излезе в Сърбия през декември. В МВР тече и дисциплинарна проверка срещу граничарите, позволили на Горанов да обърне колата и да се върне във вътрешността на страната, вместо да задържат колата. Все още не са обявени резултатите от дисциплинарното производство. Освен Горанов днес сведения е дал и шефът на "Мото Пфое" Атанас Фурнаджиев.

 

Още

Полицаи опушиха Петрич с 6 тона изгорен канабис

23.06.2022

7032
Демонстрации надъхаха кабинета преди битката за оцеляването му

20.06.2022

Обновена

5839
Разследващите: Основната версия за убийството на Щерк е ревност

30.05.2022

Обновена

8317