Quantcast
Най-малко 10 гранични полицаи са помагали на нелегални мигранти | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Най-малко 10 гранични полицаи са помагали на нелегални мигранти

За виновните следват дисциплинарни наказания или разместване на други места
1 412
 БГНЕС
Последната заловена голяма група нелегални мигранти - хванатите в събота 50 души на главния път от Малко Търново за Бургас.

Има данни за поне 10 гранични полицаи, които са участвали в различни схеми за нелегално прекарване на мигранти у нас. Това съобщи в Пловдив министър на вътрешните работи в служебното правителство Иван Демерджиев. По думите му, има съмнения и за други въвлечени служители, но към момента липсват явни доказателства за тях.

"Със засилване на мигрантския натиск очевидно са засилени процесите на привличане на полицейски служители в тези схеми за трафик. Тези, за които имаме доказателства ще бъдат дисциплинарно наказани. Тези, за които имаме убедителни данни, но не и достатъчно доказателства, ще бъдат размествани на други места", заяви Демерджиев, цитиран от БНР.

Вътрешният министър беше категоричен, че тази мигрантската вълна в момента е безпрецедентна и е в пъти по-голяма от тази през 2014 - 2015 г. Той обаче подчерта, че присъствието на военнослужещи на границите е подобрило контрола. Демерджиев каза още, че с цел превенция служебното правителство работи в тесен контакт с турските власти.

Още

240 полицаи са разследвани от прокуратурата за една година

28.11.2022

1544
Назначиха нов шеф на националната пожарна

28.11.2022

6738
Трима гранични полицаи са арестувани край Малко Търново

26.11.2022

2514