Quantcast
Нинова: От два дни имам усещането, че Борисов пак управлява | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Нинова: От два дни имам усещането, че Борисов пак управлява

Обновена
3 917
 Фейсбук

Лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова продължава огъня срещу управляващите - служебния кабинет, излъчен от президента Румен Радев. Без да назовава конкретни имена тя обяви на официалната си страница във Фейсбук, че "от два дни имам усещането, че Борисов управлява държавата. По негово време беше абсолютно същото: Ако мълчиш и си послушен, си добре. Ако обаче кажеш и една дума, която не харесва на управляващия господар, започва тричането".

"След оставката ми и изложените мотиви, разни хора не се свенят публично да лъжат. Новата опорка е, че съм се договорила с Гешев и че когато прокуратурата нахлула в президентството съм се скрила. Но архивите говорят и казват истината. За любопитните и свободни хора ги припомням: от площада и от парламентарната трибуна. На зависимите и лъжците ще отговарям само с фактите", заявява Нинова в поста си.

Нинова във вторник хвърли оставка от председателското място в БСП заради катастрофалните, по нейната оценка, резултати на парламентарните избори. БСП се нарежда четвърта сила в новия парламент, а преди нея е ДПС. Хвърляйки оставката си, Нинова атакува директно говорителя на служебното правителство Антон Кутев, който вчера също подаде оставка от поста, както и Инициативния комитет, издигнал Радев за втори мандат. После тя дори отказа да призове левицата да го подкрепи на балотажа в неделя.

КАНДИДАТУРА

Междувременно пред bTV социалистът Крум Зарков не изключи възможността да се кандидатира за лидерския пост. "Получавам сериозна подкрепа, но и удари от сайтовете, които са заети да очернят хората. Ще преценя дали да се кандидатирам когато стартира процедурата", коментира Зарков. Според него темата за състоянието на левицата трябва да бъде оставена за след втория вот на изборите и след съставянето на калинет. "След президентските избори, от понеделник трябва да работим за съставянето на правителство. Кой ще е екипът, който ще участва в тези разговори, ще реши Националният съвет на БСП", обясни Зарков.Онзи ден с остри критики срещу Нинова пък излезе Костадин Паскалев. Паскалев обвини Нинова, че с оставката си целенасочено разпалва скандал в публичното пространство и БСП и се държи неадекватно като лидер. "В навечерието на важни за България избори чухме за оставката като повод Нинова да изригне срещу президента", коментира Паскалев. 

 

 

Още

БСП припозна антикризисните мерки на ПП като свои

17.05.2022

Обновена

1551
Нинова отстрани главния секретар на икономическото министерство

16.05.2022

1366
Шефът на парламента не смята, че коалицията ще се разпадне

02.05.2022

185