Quantcast
Нинова се прицели в първото място на изборите | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Нинова се прицели в първото място на изборите

1 856
 Илияна Кирилова

Въпреки че раздорите в БСП не стихват и битките вътре се водят на няколко, а социолозите прогнозират отново победа на ГЕРБ, лидерът на левицата Корнелия Нинова обяви, че "целта ни е да бъдем първа политическа сила". По думите ѝ коментари за евентуални коалиции за създаване на кабинет, могат да се правят след вота през април. Нинова бе на посещение във Варна, където местната червена организация доскоро също се тресеше от скандали.

Според Нинова най-важното е хората да не се страхуват, а да излязат да гласуват на 4 април. Тя каза, че партията вече има договорка с 35 формации и граждански обединения за партньорство за следене за нарушения в деня на вота и при паралелното преброяване на гласовете.

БСП предлага и изграждане на нови 4 електронни регистъра, които да бъдат в помощ на бизнеса, посочи Нинова. По думите й те са заложени като дългосрочни мерки в Плана на партията за възстановяване и развитие на българската икономика след кризата от коронавируса.  Единият регистър би следвало да бъде данъчен, а вторият - за наличната работна ръка на пазара на труда. Наложително било да бъде създаден поземлен регистър, в който, освен броя на земеделските стопани, да бъдат посочени и белите "петна" на обработваемите терени. Последният регистър трябва да е свързан с образователната система и да предоставя на бизнеса информация за всеки ученик, смята лидерът на левицата.

"БСП предлага редица мерки в краткосрочен план, за да бъдат подпомогнати фирмите и да се облекчат от бюрокрацията", допълни Нинова. По думите й бизнесът би следвало да получи данъчна "ваканция" за част от налозите. Друга мярка, която би била изключително полезна за съживяването на икономиката, е държавата да покрие процент от оборотите им за предишни периоди, смята тя.

Нинова каза, че партията е подготвила и конкретни предложения как да се облекчат инвестициите в страната ни, включително чрез създаването на държавен инвестиционен фонд.

10

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

И "мъртвите души" са с отделна писалка на вота днес

28.02.2021

ДИЯН ИВАНОВ

1896 4
Трифонов повежда две листи за изборите

26.02.2021

Обновена

ТАНЯ ПЕТКОВА

7569 71
5 партии влизат в парламента, ако изборите са сега

26.02.2021

1951 28

Коментари

Льо Клер

Да бъдеш първи във класация не е никак зле,
но само не мислете, моля, че първо място във класация
означава „връхна точка“, кулминация!

Следва управление... 😏

 

 

ppipi7766

"целта ни е да бъдем първа политическа сила".

 

Има само едно "малко камъче" по пътя.

За целта трябва да се забрани на бюджетно зависимите  служители да гласуват -освен пряко заетите държавни и общински служители и работещите във фирми "усвояващи" държавни и европейски пари.

Те отдавна са повече от пенсионерите, "държавата" и бюджета - в лицето на парите от Жапката на Жипката са 2/3 от "икономиката" и 3/4 от реалните приходи в "държавата" Му!

Той дал, Той взел.

vrana2

 Държавните и общински служители първи ще ритнат менчето на Тиквата. Тази прослойка няма нито доходи, нито средства за производство. За да не бъдат изхвърлени от топлите си местенца бързо ще се преобуят. Да видиш как ще се разприказват за мръсотиите на Мутрата, за да докажат лоялност пред новите управляващи.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

А дано, ма надали. Тая бетер Боцето

boot

Както казваше Асен Кисимов(бате Асен) в предаването си по БНР, "когато желанието е по голямо от възможностите"!

"Имам желание да си купя "Мерцедес" но нямам възможност но имам възможност да си купя коза, но нямам желание! 

ppipi7766

 Държавните и общински служители първи ще ритнат менчето на Тиквата. Тази прослойка няма нито доходи, нито средства за производство. За да не бъдат изхвърлени от топлите си местенца бързо ще се преобуят.

 

След изборите, ако Баце ги загуби до тогава ще си пазят копанята - ще гласуват за статуквото.

nafta

Уааау!

woogie

Т. е., ако БСП спечели изборите отново ни чака съдбата, която имахме при Луканов, Виденов, Станишев. Празни рафтове по магазините, опустяли пътни магистрали,  безработица, пенсии по няколко долара и пр. И ако финансовият гений Румен Генчев стане финансов министър, отново един долар ще стане 3 000 лв. През последните 10 години, ГЕРБ покри наследеният от Станишев дефицит, напълни магазините със стоки и платежоспособни купувачи, задръсти пътните артерии с автомобили и сведе безработицата до няколко процента. Главно безделници, некадърници и мързеливци. И отново стохилядни, генерални, стачки, както при Луканов и Виденов,, финансов колапс, както при Станишев и т. н....А`ре нЕма нужда! БСП да отива в Русия!

pataran
Ми начи работата е опечена 50% щом крушовишката тьотка така се е прицелила. И аз така съм се прицелил в едно страхотно гадже - но и там работата е само 50% уредена.
riapa

Аз ще ви погна с моя глас, другарко Нинова! Но след това ще съм първият на протестите( евентуално) срещу вас.

Влез или се регистрирай за да коментираш