Quantcast
Нинова: Ще решим дали отново да подкрепим Радев след изборите | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Нинова: Ще решим дали отново да подкрепим Радев след изборите

2 137
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Въпреки че днес декларира публично по време на консултациите на "Дондуков" 2, че БСП не воюва с президента Румен Радев, лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че в левицата нямат решение дали ще го подкрепят за втори мандат. Това щяло да стане след парламентарните избори, които се очертава да са в края на март.

"С Румен Радев в лично качество съм в такива отношения, в каквито съм от първия ден - на взаимно зачитане на чуждото мнение. Той е президент, представляващ всички българи, аз съм председател на партия с политическа програма, със свой път, със своя платформа", посочи Нинова пред БНТ. "Колкото до това дали ще го подкрепим за нов мандат, това ще решаваме след парламентарните избори", допълни тя.

Президентските избори ще са през есента.

Говорейки за предстоящите парламентарни избори, председателят на БСП заяви, че това ще бъде една различна и трудна за партията кампания.

"Ние правим истинска кампания – със срещи очи в очи, с платформи. Сега това е ограничено. Приспособяваме се към модерните форми на общуване. Ще действаме каквито са условията за всички”, каза още тя. Според нея високата избирателна активност "обезсмисля всякаква манипулация".

По думите й изборите трябва да се проведат на датата, определена от президента. "Готови сме по всяко време за избори. Не сме питали по каква логика ще избира датата", заяви тя.

"Ние отказахме участие във властта, отказахме голяма коалиция, а сега се намират хора, които говорят за това. Четири години се правят такива опити. 4 години сме се борили срещу този модел. Голяма коалиция между БСП и ГЕРБ е невъзможна по морални, идеологически и политически различия", посочи лидерът на соцпартията.

Още

На сбогуване Борисов удари последен шамар на парламента

15.04.2021

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

18809
Прокуратурата: Човек от чужбина е плащал за купуване на гласове

14.04.2021

3745
ГЕРБ ще предложи свое правителство

12.04.2021

Обновена

7245