Quantcast
Нинова спешно сменя шефовете на ключови държавни фирми | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Нинова спешно сменя шефовете на ключови държавни фирми

9 754
 БГНЕС

Политическата криза не пречи на министъра на икономиката в оставка Корнелия Нинова да продължава със скоростните конкурси за запълване на бордовете на държавни фирми. Както „Сега“ писа, през изминалата седмица Нинова обяви три конкурса за запълване на бордовете на „Държавната консолидационна компания“, „Национална компания индустриални зони“ и „Българска агенция за експортно застраховане“. И трите консурса бяха обявени в един и същи ден – 27 юни, с изключително кратък срок за подаване на документи – до 30 юни.

По информация на бившия изпълнителен директор на „Кинтекс“ Александър Михайлов тази схема се повтаря и с бордовете на предприятията от военно-промишления комплекс – „Вазовски машиностроителни заводи“ и „Кинтекс“. Според пост на Михайлов в социалните мрежи конкурсите за запълване на бордовете в тези фирми са били обявени в петък, 1 юли, а срокът за подаване на документи е 4 юли, понеделник. Същите срокове са обявени и по обява за запълване на борда на „Ел Би Булгарикум“.

„Това, което се случва в системата на министерство на икономиката и индустрията е скандално. Корнелия Нинова говори пред медиите, че държавните предприятия могат да се упрявлават по-добре от частните, но назначава ръководителите им по крайно съмнителен начин“, коментира Михайлов. Той допълва, че е скандално да се правят назначения за следващите 5 години от правителство в оставка.

Проверка на сайта на икономическото министерство показва, че в рубрика обяви и търгове още няма секция за месец юли, 2022 г. и информация за конкурсите към момента няма.

 

 

 

Още

Идея: Училищните директори да се избират от родители и учители
Сашо Пенов: Няма да допуснем незаконен избор на училищни директори

12.08.2022

ТАНЯ ПЕТРОВА

7716
450 конкурса за директори на училища спират заради съдебен спор

11.08.2022

1683