Quantcast
Нова фракция в БСП засилва натиска към Нинова | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Нова фракция в БСП засилва натиска към Нинова

6 333
 Илияна Кирилова
Проблемите пред Корнелия Нинова се увеличават предизборно.

Раздорите в БСП продължават. Утре ще бъде обявена нова вътрешнопартийна фракция, която обединява някои от най-изявените критици на председателя Корнелия Нинова - Валери Жаблянов, Велислава Дърева, Явор Куюмджиев. Там са още Ана Пиринска, дъщеря на Георги Пирински, Ана Ананиева, дъщеря на Нора Ананиева, и др.

Уставът на БСП позволява създаването на фракции. Такава например е Лявото крило, водена от Янаки Стоилов, служебен министър на правосъдието в момента. Новата структура де факто е второ Ляво крило, защото счита, че курсът на партията не е ляв и настоява за промени в ценностен план. Тя ще се казва "Платформа "Социализъм ХХІ век". Идейно обновление, диалог, връщане на доверието на избирателите, линсаране на нови лица - това са направленията, в които ще работи фракцията. Членовете й заявяват, че няма да цепят БСП.

Извън официалните деклараци и ясно, че фракцията ще създава нови ядове на Нинова. След провала на 4 април гласовете за смяна на председателя са силни.

Вътрешното раздвижване в БСП е съпътствано и от външно до нея - в момента се създава партия с участието на Жан Виденов. Всичко това отваря сложни ребуси пред БСП за вота на 11 юли. 

Още по темата:

Още

Заев остава с празни ръце след визитата в София

17.06.2021

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ, ТАНЯ ПЕТКОВА

17344
Тошко Йорданов: НАП да провери Владислав Горанов

16.06.2021

13374
"Медиана": ИТН - 24%, ГЕРБ - 21,4%, БСП - 21,3%

16.06.2021

18398