Quantcast
НС ще има на 3 декември, МС - след Никулден, бюджет - догодина | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

НС ще има на 3 декември, МС - след Никулден, бюджет - догодина

Обновена
5 849
 Илияна Кирилова

Президентът Румен Радев свиква на 3 декември, петък, от 9.00 часа, първото заседание на новоизбраното 47-о Народно събрание. Опитът за съставяне на правителство ще се състои след Никулден, а страната ще има бюджет след Нова година - това показват нагласите сред политическите сили, които преговаряха за съставяне на редовно правителство. 

Радев издаде тази вечер указ, с който свиква новоизбраните депутати. Първото заседание ще бъде водено от най-възрастния народен представител - в случая това е Силви Кирилов от „Има такъв народ“. Партиите от новия парламент вече разпределиха кабинетите в старата сграда на пл. "Народно събрание".

След конституирането на НС, президентът трябва да възложи проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Той има едноседмичен срок да изпълни мандата и да внесе в Народното събрание проект за състав и структура на Министерски съвет. 

По време на преговорите между работните групи стана ясно, че приемането на бюджета за 2022 година няма как да стане до края на декември, затова партньорите си поставиха цел гласуване на бюджета до края на януари. 

 

Ключови думи:

парламент, указ, Радев

Още

Рашков поиска повече свобода за МВР да разследва без прокуратурата

19.01.2022

4752
Димитър Ковачевски е новият премиер на РС Македония

17.01.2022

Обновена

2149
Само децата с увреждания ще се извадят от замразените плащания

12.01.2022

Екип на Сега

697