Quantcast
НСО наказа двама свои за избутването на коли в Кресненското дефиле | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

НСО наказа двама свои за избутването на коли в Кресненското дефиле

Шофьорът е понижен в звание, а прекият му ръководител е санкциониран с мъмрене
2 844
 стопкадър Нова тв

Шофьорът на НСО, който бе заснет да избутва коли от пътя в Кресненското дефиле, е бил понижен в звание. Това се посочва в отговор на Националната служба охрана, изпратен до Нова тв

В него пише още, че извършената проверка по случая е приключена в срок и, че "водачът на автомобила е с дисциплинарно наказание "понижаване в звание", по Закона за НСО: за поведение, несъвместимо с правилата на обществения морал, и извършване на действия, уронващи престижа на службата. С дисциплинарно наказание "мъмрене" е санкциониран служител на ръководна длъжност - прекият ръководител на шофьора, за неупражнен контрол", посочват още от службата.

Преди няколко месеца, заради многото катастрофи в района на Кресненското дефиле, властите сложиха колчета, които да разделят платната. Дни по-късно се появи запис, на който се вижда как кола избутва други в района.

Първоначално НСО отрече, че нейна кола е избутвала автомобили, изпреварвайки ги рисково в Кресненското дефиле. На следващия ден обаче, Националната служба за охрана призна, че автомобилът, за който възмутена гражданка сезира Нова тв, е неин. Шофьорът на въпросната кола е служител на НСО, а в автомобила е имало охранеямо лице. "Стана ясно след проверка, която направихме съвместно с колегите от МВР", казаха за "Сега" от НСО тогава, като уточниха, че нито службата, нито МВР е било сезирано по случая от човека, пратил кадрите в телевизията.

Очевидката разказва, че шофьорът се е движил с пусната звукова и светлинна сигнализация. По нареждане на тогавашния министър на регионалното развитие Гроздан Караджов в Кресненското дефиле преди 2 месеца бяха монтирани колчета, за да спрат опасните маневри. Беше въведено и ограничение на скоростта от 50 км/ч. 

Още

Навални е прехвърлен в още по-строг карцер без право на свиждане

17.11.2022

1924
НСО ще пази по-малко бившите премиери, защото се сменят много често

28.10.2022

2754
Колчетата в Кресненското дефиле спряха изцяло катастрофите и жертвите

01.09.2022

11852