Quantcast
Отцепниците от БСП обявиха нова партия вляво | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Отцепниците от БСП обявиха нова партия вляво

Вотът "Анти ГЕРБ" вече се пилее
6 172
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Красимир Янков атакува неуспешно лидерския пост в БСП на конгреса преди 4 месеца.

Депутатите отцепници от БСП обявиха създаването на нова партия. Развръзката бе очаквана след огромния разрив между неформалния им досега водач Красимир Янков и Корнелия Нинова. "Следвайки принципите си, напуснахме парламентарната група на БСП, за да останем социалисти. За всички последващи действия получихме подкрепа от все повече хора, желаещи промяна. Затова създадохме новия ляв политически проект - политическа партия "Българска прогресивна линия", заяви Янков днес от парламентарната трибуна. Именно той ще бъде партийният лидер.

Новата формация смята да участва на парламентарните избори. Настоява датата им да бъде максимално отдалечена във времето. От инфорация на БНР става ясно, че партията вече разполага със съдебно решение.

Засега амбициите на БПЛ за достигане на бариерата от 4% изглеждат химера. Но пък със сигурност ще отцепят гласове от БСП, което е важно при съперничеството и изравнените сили на партията-майка с ГЕРБ. Варна и Бургас са два от регионите, в които се очаква столетницата да има проблеми с БПЛ. Допълнителни трудности ще създаде и Пловдив след изритването на Георги Гергов.

Още

ЦИК отказа регистрация на партията на Божков заради банкова сметка

30.09.2021

Обновена

2736
Партиите на протеста чакат партията на министрите

11.09.2021

3052
БСП потвърждава: Партията на министрите набира наши членове

11.09.2021

5058